Bursa Hakimiyet Gazetesi Köşe Yazarı Namık Göz, köşe yazısında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile yapılan görüşmeden detaylar sundu. Yazıda;
"Makamında görüştüğümüz Aktaş'ın en çok önem verdiği konu ulaşım. 'Acil Eylem Planı'nın büyük bölümü de buna ayrılacak. Alacakları tedbirlerle trafikte yüzde 40-45 oranında rahatlama sağlanacağını söyleyen Aktaş, toplu ulaşım konusundaki kaliteye de önem vereceklerinin altını çizdi.
Önce Kestel, ardından üniversite hattında Bursaray'a binerek sorunları yakından gören Aktaş, toplu ulaşımdaki kalite sorununun da önemli olduğunu vurguladı.
Bursaray'daki en önemli sorun pik saatlerdeki yoğunluk ve vagon kalitesi.
Aktaş, söylemedi ama daha önce görüştüğüm uzmanlara göre, Bursaray'da en önemli sorun yazılım. Sistemde 4 ayrı vagon tipi çalışıyor ve bunların birbirleriyle uyum içinde çalışması için yazılım ve şebeke yatırımı gerekiyor. Bunun faturası ise yaklaşık 40 milyon Euro.
Büyükşehir'in en büyük sıkıntısı ise yeni yatırım için kaynak.
O yüzden Başkan Aktaş, 'Acil Eylem Planı' sonrası Ankara'da başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bakanların kapısını sık sık çalacak."
Yazının tamamını okumak için tıklayınız...
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 04 Aralık 2017 - 08:35
Başkan Aktaş, Bursa trafiğinin yüzde 45 oranında rahatlayacağını açıkladı - Bursa Haberleri
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Acil Eylem Planı'nın büyük bölümünü ulaşıma ayıracaklarını açıklarken, alacakları tedbirlerle trafikte yüzde 40-45 oranında rahatlama sağlanacağını belirtti.
Bursa Haberleri
04 Aralık 2017 - 08:35
İlginizi Çekebilir









