• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:26
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
02:57
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
02:55
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
02:55
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
02:16
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Bartın Üniversitesi'nde "Akıllı Teknolojiler" konuşuldu
Eğitim
Yayınlanma: 01 Haziran 2021 - 19:20
Güncelleme: 01 Haziran 2021 - 19:20

Bartın Üniversitesi'nde "Akıllı Teknolojiler" konuşuldu

Son dakika 'EĞİTİM' kategorisinde yer alan habere göre; Bartın Üniversitesi'nde ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Titra Teknoloji ile bir araya gelindi.

Eğitim
01 Haziran 2021 - 19:20
Güncelleme: 01 Haziran 2021 - 19:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bartın Üniversitesi'nde "Akıllı Teknolojiler" konuşuldu
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, öğretim elemanları ile birlikte Titra Teknoloji Genel Müdürü Selman Dönmez’in katıldığı toplantıda akıllı teknolojiler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Titra Teknoloji olarak “İnsansız Sistemler”, “Yapay Zeka”, “Görüntü İşleme”, “Akıllı Sağlık” ve “Akıllı Şehir” alanlarında çalışmalar yaptıklarını ifade eden Dönmez, “Geçmişimizden ilham alarak yepyeni bir gelecek inşa etmek için çalışıyoruz. Teknolojiyi insanlığa faydalı hale getirmek için yeni nesillerin değerleri ve zekâsı ile sıkı çalışma disiplinimizi bir araya getiriyoruz. Ülkemizin milli teknoloji hamlesine destek olmak arzusuyla insansız sistemler, akıllı sağlık, akıllı şehirler, yapay zeka, büyük veri ile siber güvenlik alanlarında çözüm üretiyoruz.” dedi.
Türkiye’ye faydalı teknolojiler kazandırmak ve yeni teknolojileri transfer etmek için yola çıktıklarını ifade eden Dönmez, bilişim alanında yaptıkları çalışmalarla grubu büyüttüklerini ve ardından sivil alandaki ihtiyaçları karşılamak amacıyla Titra Teknoloji’yi kurduklarını dile getirdi.
Dönmez, insansız teknolojiler alanında yaptıkları çalışmalara sürü teknolojileri ile başladıklarını ve böylece alanda algoritmalar ve yazılımlar oluşturduklarını kaydederek boş bir alan olarak gördükleri insansız helikoptere yönelik çalışmalarının büyük bir başarıya ulaştıklarını kaydetti.
Hedeflerinin yüksek yerlilik oranıyla ülkeye hizmet etmek olduklarını da aktaran Dönmez, “Geçmişimizden ilham alarak yepyeni bir gelecek inşa etmek için çalışıyoruz. Gençlerimize, yeni nesil ile gelen potansiyele güveniyor ve inanıyoruz. Bu noktada yükseköğretim kurumlarımız önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Bartın Üniversitesi’nin bu alandaki çalışmalarını ilgiyle takip ediyoruz ve geleceği gören bir anlayışla sürdürülen çalışmaların geleceğimize değer katacağına inanıyorum.” diye konuştu.
“Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanıyla Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olacak dev endüstri bölgesine iş birliği çerçevesinde bilimsel olarak katkı sunmaya gayret gösterdiklerini belirten Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Hedefimiz, Üniversitemizin ortaya koyduğu organizasyon ve stratejiyle katma değeri yüksek gelişmeler oluşturmak, ArGe ve ÜrGe faaliyetlerini arttırmak, ürün pazar ile rekabetini güçlendirecek ve uzmanlaşmış bir yapı ile kalkınma hamlemize destek olmaktır. Bu noktada iç ve dış paydaşlarımızla bir araya gelmeyi, iş birliği ve güç birliği yapmayı önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.
Rektör Uzun, Bartın Üniversitesi’nin tüm bileşenlerinin yeni çağın teknolojilerini geliştirmek amacıyla “Akıllı Lojistik”, “Akıllı Liman”, “Akıllı Endüstri”, “Akıllı Sağlık” ve “Akıllı Şehir” alanında gayret gösterdiğinin de altını çizerek “Yeni YÖK felsefesiyle uyumlu bir şekilde ülke olarak ortaya koyduğumuz vizyon ve gelişim stratejilerinden de güç alarak büyük çaba gösteriyoruz. Çalışmalarımıza değer katmak için sadece iç paydaşlarımızla değil dış paydaşlarımızla da güç birliği yapmak istiyoruz. Bu doğrultuda göstermiş oldukları yakın ilgi dolaysıyla Titra Teknoloji Genel Müdürü Selman Dönmez’e teşekkür ediyorum. Yeni YÖK vizyonuyla kalite eksenli yolculuğumuzda bizleri daima destekleyen YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a ve YÖK üyelerimize de teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)


"Bartın Üniversitesi’nde “Akıllı Teknolojiler” konuşuldu" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "01.06.2021" tarihinde "EĞİTİM" haberlerine otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde "Haber16.com" editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EĞİTİM" haberleri kategorisinde yer alan "Bartın Üniversitesi’nde “Akıllı Teknolojiler” konuşuldu" başlıklı haberlere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Öğrenci affı geliyor: Meclis’e sunulan düzenlemeden kimler yararlanabilecek?
Öğrenci affı geliyor: Meclis’e sunulan düzenlemeden kimler yararlanabilecek?
2026'nın ilk yarısına ilişkin kitap verileri açıklandı
2026'nın ilk yarısına ilişkin kitap verileri açıklandı
Yapay zeka üniversite bölümlerine girdi
Yapay zeka üniversite bölümlerine girdi
YÖK'ten geleceğin mesleklerine yönelik 16 yeni program
YÖK'ten geleceğin mesleklerine yönelik 16 yeni program
Son Haberler
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada;...
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden...
Safranbolu Belediyesi bu yıl bin 200 ailenin giyim ihtiyacını karşıladı
Safranbolu Belediyesi bu yıl bin 200 ailenin giyim ihtiyacını karşıladı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.