• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:22
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
02:03
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
01:11
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
01:05
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
00:44
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar kamerada
00:36
Taşköprü'de çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale
00:19
Elektrik direğine çarpan otomobilin alkollü sürücüsü ağır yaralandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. BANÜ'nün 5 yılı ele alındı
Eğitim
Yayınlanma: 06 Şubat 2021 - 17:30
Güncelleme: 06 Şubat 2021 - 17:30

BANÜ'nün 5 yılı ele alındı

Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki On Yedi Eylül Üniversitesi'nde düzenlenen değerlendirme toplantısında 2015 yılında kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin 5 yılı...

Eğitim
06 Şubat 2021 - 17:30
Güncelleme: 06 Şubat 2021 - 17:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BANÜ'nün 5 yılı ele alındı
Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki On Yedi Eylül Üniversitesi'nde düzenlenen değerlendirme toplantısında 2015 yılında kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin 5 yılı değerlendirildi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2015-2020 Dönemi Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı, il ve ilçe protokolünün katılımlarıyla Üniversite Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in Üniversitenin kuruluşundan bu yana 5 yıllık gelişim sürecini anlattığı programa, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı ve Fikret Şahin, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt ve kalabalık bir protokol katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, " Üniversitemiz bünyesinde hâlihazırda 9 fakültemiz var. İlerleyen süreçte, gelmek istediğimiz noktada 11-12 fakülteli bir üniversite olacağız ki bu Türkiye ortalamasına göre çok iyi bir sayı. 5 yıllık süreçte var olan fakültelerimize yenilerini ekledik. En son Tıp Fakültemiz kuruldu ve ilk öğrencilerimizi aldık. Tıp Fakültesi'ne aldığımız hocalarımızın işlemleri devam ediyor. Yakın zamanda hocalarımızla beraber hastanemizde hizmet vermeye başlıyoruz. Bu hafta Sağlık Bakanlığı ile afiliasyon protokolümüzü de imzaladık ve Bakanlık'tan bugün gelen bir yazı ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz de uygulamaya girmiş oldu. Meslek yüksekokulları konusunda da oldukça iyi durumdayız, 5 ilçede 9 meslek yüksekokulumuz mevcut. Yine 3 enstitü bünyesindeki lisansüstü öğrenci sayımız da 1.300'lere ulaştı. Hedefimiz, özellikle lisansüstü öğrencilerimizin sayısını biraz daha artırmak. Bu konuda çalışmaya devam ediyor, lisansüstü düzeyde yeni programlar açıyoruz. Programlarımızın doluluk oranları bakımından da oldukça iyi durumdayız, çünkü % 100'e yakın bir doluluk oranına sahibiz. Öğrenci sayısı, akademisyen sayısı, bölüm sayısı gibi pek çok kriter bakımından istediğimiz noktaya geldik. Bu noktada kalsak bile yeterli belki, ama ülkemizin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde yeni birimlerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu yıl itibariyle 145 programa sahip olacağız. Akademisyenlerimizin sayısı da yıldan yıla artıyor. 118'den 506'ya çıktı. İdari personel sayısı da arttı bu süreçte, 266 oldu. Böylece toplam personel sayımız 772'ye yükselmiş oldu. 2021 yılında yeni alacağımız akademik ve idari personelle birlikte bu sayı 900'e kadar yükselecek. Öğrenci sayımız halihazırda 16.000 civarında, ancak 17 Eylül 2021 yılı itibariyle 19.000'e ulaşacak. Öğrenci sayımızın artmasıyla barınma ihtiyacı da artıyor. Acilen öğrencilerimiz için Bandırma'ya yeni yurtlar ve konutlar yapılması gerekiyor. Valimizden, milletvekillerimizden, başkanlarımızdan, ilgili kamu kurumu yöneticilerimizden ve Bandırmalı hemşehrilerimizden bu konuda destek bekliyoruz. Öğrenci sayımızın dağılımına bakılırsa en çok Marmara ve Ege Bölgesi'nden olsa da, bütün bölgelerden öğrencilerimiz mevcut" dedi.

Yılmaz : Şehre çok değer katacağınıza inanıyoruz

Protokol üyelerinin değerlendirmelerde bulunduğu programın ikinci kısmında, mikrofonu ilk olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz alarak, "Çok güzel bir sunum oldu, 5-6 yılda üniversiteyi çok güzel yerlere getirmişsiniz. Şehrimize çok değer katacağınıza inanıyoruz. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin akademik başarılarını duyuyoruz. Biz de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bu şehre gelen kaynaklar hepimizin ortak kaynakları. Valimizle beraber önceliklere göre karar vererek dağıtmaya, şehrimize yararlı bir şekilde kullanılması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Enerjinizi, çalışmalarınızı takdir ediyoruz. Her zaman yanındayız." şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz'ın ardından Balıkesir AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı, Balıkesir CHP Milletvekili Fikret Şahin , Balıkesir AK Parti Milletvekili Belgin Uygur, Balıkesir AK Parti Milletvekili Adil Çelik, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun birer konuşma gerçekleştirdi.

Son konuşmayı Balıkesir Valisi Hasan Şıldak yaptı. Vali Şıldak, "Balıkesir'de iki üniversitenin olması büyük bir avantaj. Bandırma zaten tarımsal potansiyeli, turizm potansiyeli olan bir kent. Ayrıca üniversitenin de olması Balıkesir'imiz açısından çok kıymetli. Gelişmeleri gıptayla karşılıyorum. Henüz emekleme döneminde olan 6. yaşındaki bir üniversite için çok önemli bir gelişme. Araştırma, eğitim benim de yakın olduğum bir alan. Bu Üniversitede öğrenci olmaya da gıpta ettim. Baktığım kadarıyla bina, yapılanma, fiziki ortam, öğrenci sayısı, akademisyen sayısı konusunda çok iyi bir gelişim var. Bu tabi Üniversitedeki üst yönetimin çalışmasının başarısı. Ayrıca söz sahibi kişilerin, yatırımları önceliklerine göre değerlendirmeleri de çok önemli. Hükümetimizin sağladığı ve devletimizin sunduğu imkânlarla bu başarı çok daha ileriye taşınabilir. Belli alanlarda söz sahibi olan, bölge gerçekleri ve bölge ihtiyaçlarını da göz önüne alarak hareket etmek çok daha yararlı olacaktır. Bizim üniversitelerimizin bölgemiz için öne çıkan alanlarda yoğunlaşması gerekir. Bu alanlar örneğin denizcilik olabilir, ziraat olabilir, mühendisliğin belli alanları olabilir" şeklinde konuştu.

Program, il ve ilçe protokol üyeleriyle günün anısına gerçekleştirilen fotoğraf çekimi ile son buldu.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
'Eğitimden Bir Kare Ulusal Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı
'Eğitimden Bir Kare Ulusal Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı
Öğretmenlere tiyatro eğitimi
Öğretmenlere tiyatro eğitimi
'ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk Öğrenci Listesi' açıklandı
'ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk Öğrenci Listesi' açıklandı
İstanbul Aydın Üniversitesi'nde 23 pilot bröve alarak mezun oldu
İstanbul Aydın Üniversitesi'nde 23 pilot bröve alarak mezun oldu
Son Haberler
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e...
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar kamerada
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar...
Photoshoplu hallerine benzemek için estetik cerrahlara gidiyorlar
Photoshoplu hallerine benzemek için estetik cerrahlara gidiyorlar

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.