• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:09
MHP'li Murat Saral'ı katleden zanlı Bursa'da yakalandı
01:06
Sözcü Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakanlıktan 'Yeni Evim Kampanyası'nda 15 soruya 15 cevap
Ekonomi
Yayınlanma: 05 Ocak 2023 - 12:48
Güncelleme: 05 Ocak 2023 - 12:48

Bakanlıktan 'Yeni Evim Kampanyası'nda 15 soruya 15 cevap

Ekonomi
05 Ocak 2023 - 12:48
Güncelleme: 05 Ocak 2023 - 12:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakanlıktan 'Yeni Evim Kampanyası'nda 15 soruya 15 cevap

 ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, orta gelirlilere yönelik 'Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim' kampanyası ile ilgili merak edilen 15 soruya yanıt verdi. 

Bakanlıktan '15 Soru 15 Cevapla Yeni Evim Kampanyası' başlıklı açıklamada şöyle denildi:

1- Yeni Evim kampanyası hangi illeri kapsayacak, kaç konut kampanya kapsamında olacak?

Cevap: Kampanya 81 ilde geçerli olacak, ilk etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor.

2- Peşinat ödenecek mi?

Cevap: Konut bedelinin yüzde 10'u peşin alınacak, dileyen daha fazla da ödeyebilecek.

3- Kampanyaya ikinci el evler dahil olacak mı?

Cevap: Kampanyada sıfır evler olacak. Emlak Konut Genel Müdürlüğü'nün ürettiği projeler; GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği'ne bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri; teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dahil olacaklar.

4- Ödeme planı nasıl olacak?

Cevap: 0.69'dan başlayan vade farkı ile 15 yıl vadeli, hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek taksit bedelleri belirlenecek.

5- Projede yaş sınırı olacak mı?

Cevap: 18 yaş üstü, bankalar tarafından kredi alması uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kampanyadan yararlanabilecek.

6- İstanbul'da oturan Ankara'dan ev alabilecek mi?

Cevap: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla'da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarda 1 yıl o ilde ikamet etme şartı aranacak. Diğer illerde bu şart geçerli olmayacak.

7- Hanede eşlerden birinin konutu olması halinde başvuru yapılabiliyor mu?

Cevap: Eşlerden birinin üzerinde konut varsa yararlanamayacak. Hanede 18 yaşını geçmiş, SGK kaydı bulunan genç ise hanede ev varsa bile başvuruda bulunabilecek.

8- Evler satılabilecek mi?

Cevap: Ölüm, boşanma gibi mücbir sebepler dışında 5 yıl boyunca satılamayacak. Yine son 1 yıl içinde konut satışı yapan da projeden faydalanamayacak.

9- Daha önce ev alıp satan biri, şu anda evi yoksa kampanyadan yararlanabilir mi?

Cevap: Kampanyadan yararlanacak kişinin son bir yıl içinde konut satmamış olması gerekiyor.

10- Proje ne zaman başlayacak?

Cevap: 16 Ocak itibarıyla projeye başvurular alınacak.

11- Başvurular nasıl olacak?

Cevap: Konut almak isteyen bulduğu daireyle banka veya katılım bankalarına başvuracak. Banka hem projenin hem de kişinin kriterlere uygunluğunu denetleyecek, uygun olan projeler için kredi tahsis edecek.

12- Başvuru ücreti olacak mı?

Cevap: Herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak.

13- Yapımı devam eden konut kampanya kapsamına dahil mi?

Cevap: 81 ilde bitmiş konutlar, belirli bir oranda tamamlanmış ve devam eden konutlar ile bankalarla garantörlük sözleşmesini imzalamış yeni başlayacak projeler kampanyaya dahil olacak.

14- TOKİ kampanyalarında olduğu gibi bu kampanyada da kura çekilişi olacak mı?

Cevap: 16 Ocak itibarıyla konut üreticisinden konutunu bulan vatandaşlar kurasız konut kredisi alma hakkı elde edebilecek.

15- Babadan-dededen ev kalan bir vatandaş kampanyadan faydalanabilecek mi?

Cevap: Verasetle ev sahibi olan vatandaşlarımız başvuru yapabilecek.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Faaliyetleri geçici olarak durduruldu
Faaliyetleri geçici olarak durduruldu
Altında deprem! 3 aydır böylesi görülmemişti
Altında deprem! 3 aydır böylesi görülmemişti
Ticari kredilerde yeni dönem: Bu krediler büyüme sınırına takılmayacak
Ticari kredilerde yeni dönem: Bu krediler büyüme sınırına takılmayacak
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Son Haberler
MHP'li Murat Saral'ı katleden zanlı Bursa'da yakalandı
MHP'li Murat Saral'ı katleden zanlı Bursa'da yakalandı
Sözcü Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı
Sözcü Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı
Bakanlık'tan Bursa'ya flaş uyarı
Bakanlık'tan Bursa'ya flaş uyarı
Lider Bursaspor! İşte 1. Lig’de son tablo
Lider Bursaspor! İşte 1. Lig’de son tablo
Bursalılar dikkat! 8 iptal var
Bursalılar dikkat! 8 iptal var
Karşıyaka'da ikinci yolcu Furkan
Karşıyaka'da ikinci yolcu Furkan

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.