• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:16
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakanlıktan İzmir'e Mobilya Organize Sanayi Bölgesi müjdesi
Ekonomi
Yayınlanma: 24 Eylül 2021 - 16:15
Güncelleme: 24 Eylül 2021 - 16:21

Bakanlıktan İzmir'e Mobilya Organize Sanayi Bölgesi müjdesi

Bakanlıktan İzmir'e Mobilya Organize Sanayi Bölgesi müjdesi, başlıklı haberin detayında; 2020 yılında 3,5 milyar dolar ihracat hacmine ulaşan, 3 milyar dolara yakın dış ticaret fazlası veren mobilya sektöründe, katma değerli ihracatın önünü açacak haber Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan geldi.

Ekonomi
24 Eylül 2021 - 16:15
Güncelleme: 24 Eylül 2021 - 16:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakanlıktan İzmir'e Mobilya Organize Sanayi Bölgesi müjdesi
İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası ve mobilya sektöründeki derneklerin ortak projesi Torbalı Mobilya OSB alt yapı çalışmalarını takiben faaliyete geçiyor. Karabağlar’ın kentsel dönüşüm içerisinde olduğunu hatırlatan Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, sektörün İzmir’de modern bir Organize Sanayi Bölgesi’ne kavuşması için 2018 yılında yönetime gelir gelmez çalışmalara başladıklarını anlattı.

"Sınırları kesinleştirdi"

Konu ile ilgili açıklama yapan Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, “Mobilya sektörü bu bölgeye sıkışmıştı. İzmir dışında yeni bir bölgeye geçilmesi gerekiyordu. Bizde İzmir’in gündemine mobilya sektörümüzün ithalatçılarını gönül rahatlığıyla ağırlayabileceği, showroomların olacağı, eğitim merkezi, sosyal tesisleri bulunan Mobilya Organize Sanayi Bölgesi kurulmasını taşıdık. Fikrimiz İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Torbalı Belediyesi, Torbalı Ticaret Odası tarafından destek buldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde 62,6 hektar büyüklüğündeki alanı İzmir Torbalı OSB ilave yeri olarak sınırları kesinleştirdi” dedi.

2021’in 8 ayında mobilya ihracatı 2 milyar 683 milyon dolara ulaştı

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, “Torbalı Organize Sanayi Bölgesinin bitişiği arazide Torbalı OSB’nin ikinci kısmı olarak bir mobilya sektör kümelenmesi sanayi alanı oluşturulacak. Bu sanayi alanında toplam 64 firmamız faaliyet gösterecek. Son dönemde İzmir’de sivil toplum kuruluşları arasında yakalanan sinerji sayesinde bu proje hayata geçti. 2020 yılında mobilya sektörümüz 3,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Sektörümüz, bu ihracata karşılık 685 milyon dolar ithalatı olan, yani 2,8 milyar dolar dış ticaret fazlası vermeyi başaran ülke ekonomisinin bel kemiği konumda. 2021 yılı Ocak-Ağustos döneminde ihracatımızı yüzde 28 artışla 2 milyar 683 milyon dolara taşıdık” dedi. 2021 yılında mobilya ihracatının 4,5 milyar dolar bandına yükseleceğini öngördüklerini anlatan Yağcı, “Yabancı alıcılar geldiği zaman çok sayıda alternatif, çok sayıda firmayı görmek ister. 2023 yılı için belirlediğimiz 6 milyar dolarlık hedefimize ulaşmada Torbalı Mobilya OSB gibi projelerin katkısı büyük olacak. Mobilya OSB için tahsis edilen araziyi yerinde görmeye ilk ziyaretimizi takiben üç yıl gibi kısa bir sürede yatırıma hazır hale gelerek projenin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, İzmir Milletvekilimiz Sayın Mahmut Atilla Kaya ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mahmut Özgener ve yapıcı işbirlikleri nedeniyle Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ender Yorgancılar’a teşekkür ederiz” diye konuştu.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Bakanlıktan İzmir’e Mobilya Organize Sanayi Bölgesi müjdesi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "24.09.2021" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan Bakanlıktan İzmir’e Mobilya Organize Sanayi Bölgesi müjdesi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Alemdar: Çevreye sahip çıkan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Alemdar: Çevreye sahip çıkan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum
AJet Genel Müdürü Sarp: Bir haftada 18 yeni dış hat açtık
AJet Genel Müdürü Sarp: Bir haftada 18 yeni dış hat açtık
Şef Danilo Zanna'nın Filo D'olio'su Avrupa'nın 'en iyi 50 restoranı' arasında
Şef Danilo Zanna'nın Filo D'olio'su Avrupa'nın 'en iyi 50 restoranı' arasında
İnşaat sektörü 'CF İstanbul İnşaat Endüstrisi İhracat Fuarı'nda buluştu
İnşaat sektörü 'CF İstanbul İnşaat Endüstrisi İhracat Fuarı'nda buluştu
Son Haberler
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden...
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri...
Kastamonu'da bal arılarının soktuğu kişi öldü
Kastamonu'da bal arılarının soktuğu kişi öldü
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
Bıçaklı kavgada kardeşlerden biri öldü, diğeri yaralandı
Bıçaklı kavgada kardeşlerden biri öldü, diğeri yaralandı
Nemrut Kalderası, UNESCO'nun Küresel Jeopark Ağı'na dahil edilme çalışması
Nemrut Kalderası, UNESCO'nun Küresel Jeopark Ağı'na dahil edilme çalışması

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.