• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Bakan Yardımcısı Sayan'dan yerli ve milli müjde
Teknoloji
Yayınlanma: 23 Eylül 2021 - 16:15
Güncelleme: 23 Eylül 2021 - 16:21

Bakan Yardımcısı Sayan'dan yerli ve milli müjde

Bakan Yardımcısı Sayan'dan yerli ve milli müjde, başlıklı haberin detayında; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen Evrensel Faz3 Projesiyle kurulacak sahaların tamamı yerli ve milli olanaklarla kurulan ULAK Baz İstasyonları ile hayata geçecek.

Teknoloji
23 Eylül 2021 - 16:15
Güncelleme: 23 Eylül 2021 - 16:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Yardımcısı Sayan'dan yerli ve milli müjde
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde, Evrensel Hizmet Kanunu kapsamında, nüfusu 1 ila 500 arasında olan kırsaldaki yerleşim yerlerine 4.5G altyapısı kurulmasını hedefleyen Evrensel Projesinin birinci ve ikinci fazları Türkiye çapında yerli ve milli ULAK Baz istasyonlarının kullanımı ile başlamıştı. Kırsal alandaki milyonlarca vatandaş haberleşme teknolojilerinin getirdiği imkanlardan bu proje kapsamında yararlandı. Projenin üçüncü fazı için hazırlıklar sürerken, İstanbul Medipol Üniversitesi’nde, 6G Çalıştayına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ve Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci sektöre yön verecek açıklamalarda bulundu.

2013 yılında Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde yürütülen ULAK Projesi ile başlayan 2017 yılında ULAK Haberleşmenin kurulmasıyla devam eden milli haberleşme çözümleri ile Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde 4,5 G iletişim sağlayan ULAK Haberleşme; milli hassasiyetleri göz önünde tutarak çalışmalarını sürdürüyor. “Türkiye’nin verisi milli güvenlik meselesi” diyen ULAK Haberleşme Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Celal Sami Tüfekci 6G Çalıştayında yaptığı açıklamalarda, “Sadece ülkenin verisi değil geliri de koruma altına alınıyor” dedi. Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Tüfekci, ULAK’ı bu vizyonla kurduklarını, bugün önümüzden geçen bu teknolojiyi yakalayarak 5G ve ötesi yolunda ülkemizde marka bir değere de imza attıklarını açıkladı.

Yerli ve Milli ürünlerin önemine ve ekonomiye olan katkılarına işaret eden Bakan Sayan, yakında ihalesi planlanan Evrensel Faz-3 ihalesine ilişkin müjdeyi paylaştı.

Mobil Genişbant Haberleşme teknolojilerinde yerli ve milli dönüşümün LTE’de ULAK ile başladığını ve bu sayede yerlilik oranlarına yönelik önemli yollar alındığını vurgulayan Sayan, Evrensel Faz3 Projesinde kurulacak olan sahaların tamamının ULAK Baz İstasyonları ile hayata geçirileceğini belirtti.

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, 5G ve ötesine giden yolda yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesinin öneminin altını çizerek, “Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan çok güzel bir müjde verdi. Evrensel projesinde ULAK yerli ve milli ürün ile gideceğimizin haberini verdi. Biz desteklemezsek kimsenin desteklemeyeceğinin farkındayız” diyerek, sektöre yön veren önemli bir müjdeyi kamuoyu ile paylaştı.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Bakan Yardımcısı Sayan’dan yerli ve milli müjde" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "23.09.2021" tarihinde "BİLİM VE TEKNOLOJİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "BİLİM VE TEKNOLOJİ" haberleri kategorisinde yer alan Bakan Yardımcısı Sayan’dan yerli ve milli müjde başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Instagram'dan YouTube'a alternatif
Instagram'dan YouTube'a alternatif
Bursa’da yumurtadan esinlenilen yenilikçi proje!
Bursa’da yumurtadan esinlenilen yenilikçi proje!
Sosyal medyada yeni dönem başladı!
Sosyal medyada yeni dönem başladı!
Bilim dünyasında bir ilk
Bilim dünyasında bir ilk
Son Haberler
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Bursa’nın o mahallesine müjde!
Bursa’nın o mahallesine müjde!
Türkiye’de bir ilk…
Türkiye’de bir ilk…
Bursa’da huzur uygulaması; 2 bin 846 şahıs sorgulandı
Bursa’da huzur uygulaması; 2 bin 846 şahıs sorgulandı
Bursa’da feci kaza! 1 ölü, çok sayıda yaralı var…
Bursa’da feci kaza! 1 ölü, çok sayıda yaralı var…
Öğrencilere biyolojik çeşitlilik anlatıldı
Öğrencilere biyolojik çeşitlilik anlatıldı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.