• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:15
Bahçeli ile Kılıçdaroğlu görüştü...
01:34
Aynı aileden 4 ölü
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Bakan Tekin: Kasım sonu, aralık gibi müfredat değişikliğini paylaşacağız
Eğitim
Yayınlanma: 01 Kasım 2023 - 12:30

Bakan Tekin: Kasım sonu, aralık gibi müfredat değişikliğini paylaşacağız

Eğitim
01 Kasım 2023 - 12:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

MİLLİ Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kasım ayı sonu veya aralık ayında müfredat değişikliğine ilişkin detayları paylaşacaklarını belirterek, "Tüm ders müfredatlarında sadeleşmeye gidilecek. Tekrar eden şeyler var; ilkokulda tekrar ediyor, ortaokulda, lisede tekrar ediyor, aynı şey, bunları çıkartıyoruz. Bir de hep söylüyoruz, müfredat çok ağır, çok fazla şey var" dedi.

Bakan Tekin, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Tekin, kamuya personel alımında mülakatların kaldırılması yönünde çalışma olup, olmadığına ilişkin soru üzerine, henüz herhangi bir kanun çıkmadığına işaret ederek, mülakat sisteminin halen devam ettiğini söyledi. Tekin, Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndaki konuşması nedeniyle gözaltına alınan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeninin konuşmasını tasvip edemeyeceklerini belirterek, "Gereğini yaparız, mutlaka prosedürü vardır. Nasıl böyle bir şeyi tasvip edeyim? Bize çocuklar emanet, ona göre davranmalıyız" dedi.

'MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİNE ÇALIŞIYORUZ'

Öğretmen atamalarının bütçe kanunu kapsamında olduğunu belirten Tekin, atama sayısını bilmediğini söyledi. Tekin, müfredat değişikliği çalışmalarına değinerek, "Çok çalışıyoruz. Muhtemelen kasım ayının sonu gibi veya aralık ayında müfredat değişikliğini, program değişikliğini paylaşmış olacağız. Çünkü yaklaşık 2 ay oldu başlayalı, çalışıyoruz. Bu sabah da toplantımız vardı. Aralık ortaları gibi paylaşmış olacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

Tüm ders müfredatlarında sadeleşmeye gidileceğini aktaran Tekin, "Bir; tekrar eden şeyler var, ilkokulda tekrar ediyor, ortaokulda, lisede tekrar ediyor, aynı şey, bunları çıkartıyoruz. İki; bazı konular var ki pedagojik usullerle anlatılmıyor. Lisede anlatılan şey ya da ilkokulda anlatılan şey birbirini tamamlamıyor. Bu, bir sarmaldır. Bir de hep söylüyoruz, müfredat çok ağır, çok fazla şey var. Hiçbir öğretmen müfredatı yetiştiremiyor. Yetiştiremediği için de her gittiğimiz öğretmenler odasında Türkçeci diyor, fizikçi diyor, matematikçi diyor, herkes diyor; 'Bize 2 saat yetmiyor, 2 saat daha verin.' Herkese verince 60 saat yapıyor" diye konuştu.

'BAZI ŞEYLERİ REVİZE EDEBİLİRİZ'

Tekin, müfredat değişikliği ile ilgili detayların kamuoyuna sunum ile aktarılacağını söyledi. Yeni derslerin eklenebileceğini ve mevcut derslerden çıkartmalar olabileceğini belirten Tekin, "Şimdi bunları konuşmak uygun değil. Çünkü süreci devam eden bir çalışma. Aralık 15'e geldiğinde, bir bakacağız. Bir dersi kaldırmanın bize norm kadro olarak maliyeti olacak. Ya da bir dersin saatini arttırmanın ya da düşürmenin maliyeti olacak, dengeleri bozacak. O zaman tekrar bazı şeyleri revize edebiliriz. O yüzden şimdiden bir şey söylemek doğru değil" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Tekin: Çocuklarımızı şiddetten korumanın en sağlam yolu sanattır
Bakan Tekin: Çocuklarımızı şiddetten korumanın en sağlam yolu sanattır
Eğitim Gücü Sen'den açıklama
Eğitim Gücü Sen'den açıklama
Veri Analizi Okulu, Dijital Üniversite Platformu'na dönüşüyor
Veri Analizi Okulu, Dijital Üniversite Platformu'na dönüşüyor
TÖDER Başkan Yardımcısı Kalko: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni sürekli geliştirmeliyiz
TÖDER Başkan Yardımcısı Kalko: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni sürekli geliştirmeliyiz
Son Haberler
Bakan Gürlek’ten açıklama
Bakan Gürlek’ten açıklama
Kış aylarında cildi pul pul dökülenler dikkat! Bu belirtiler varsa doktora başvurun
Kış aylarında cildi pul pul dökülenler dikkat! Bu belirtiler varsa...
20 dakikalık yol 5 dakikaya düşecek
20 dakikalık yol 5 dakikaya düşecek
'17 ilçenin değişim talebi için adayım'
'17 ilçenin değişim talebi için adayım'
Bursa'daki sahil bölgesinde yıkım kavgası!
Bursa'daki sahil bölgesinde yıkım kavgası!
Lapseki Belediyesi arazi yollarında düzeltme ve çakıl dökme çalışmasına başladı
Lapseki Belediyesi arazi yollarında düzeltme ve çakıl dökme çalışmasına başladı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.