• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:00
Hamzabeyli'de TIR'da 121 kilo 900 gram skunk ele geçirildi
08:58
Seferihisar Belediyesi soruşturmasında 1 yeni tutuklama
08:54
Trump: Hürmüz Boğazı neredeyse tamamen kontrolümüz altında
08:48
İran ordusu: Bahreyn'de ABD hedefleri vuruldu
08:35
İran: Hürmüz Boğazı'nın tam kontrolü silahlı kuvvetlerimizin elinde
08:22
Rusya: Almanya'nın İHA olayı nedeniyle aldığı kararlara karşılık verilecek
08:14
ABD: İran'a yönelik saldırı dalgası tamamlandı
07:52
Silivri açıklarında 2 gemi çarpıştı; arama kurtarma çalışmaları sürüyor
02:30
Ümraniye'de 4 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı
02:08
Kayseri'de akrabalar arasında bıçaklı kavga: 1 yaralı
01:08
Bursa'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
01:05
Çanakkale otomobil, yolun karşına geçmeye çalışan aileye çarptı: 1 ölü, 4 yaralı
00:28
Sulama kanalına düşen iki kardeşten biri boğuldu; diğerinin durumu ağır
00:16
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vefat eden AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Çiftçi için taziye mesajı
00:07
Zelenski'nin 'Rusya hava sahası'na yönelik güvenlik açıklamasından sonra uçaklar geri dönüyor
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bakan Soylu açıkladı, Bingöl'de evleri yıkılana çelik konstrüksiyonlu ev yapılacak
Siyaset
Yayınlanma: 20 Haziran 2020 - 14:24
Güncelleme: 20 Haziran 2020 - 14:24

Bakan Soylu açıkladı, Bingöl'de evleri yıkılana çelik konstrüksiyonlu ev yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Cumhurbaşkanımızın evi yıkılan, ağır hasarlı olan tespit edilen kim varsa çelik konstrüksiyon ev yapacaksınız talimatı var.14 Haziran'da 5.7'lik...

Siyaset
20 Haziran 2020 - 14:24
Güncelleme: 20 Haziran 2020 - 14:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Soylu açıkladı, Bingöl'de evleri yıkılana çelik konstrüksiyonlu ev yapılacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Cumhurbaşkanımızın evi yıkılan, ağır hasarlı olan tespit edilen kim varsa çelik konstrüksiyon ev yapacaksınız talimatı var.
14 Haziran'da 5.7'lik depremi yaşayan Bingöl'de gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ağır hasar verdiği Yedisu ilçesine bağlı Elmalı ve Dinarbey köylerine geçti. Burada incelemelerde bulunan Bakan Soylu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Yedisu ilçesine geçen soylu burada vatandaşlarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine 'depremde kim bir zarar görmüşse her bir ferdimizi yalnız bırakmayacaksınız' diye bir talimatı olduğunu tekrar eden Bakan Soylu," İhtiyaç duyulan yerlere yaklaşık Bingöl'e 4 bin çadır sevk ettik. Yaklaşık 2 bin 900'ünü kurduk, hala kurulmaya devam ediyoruz. Yani burada ağır hasarlı evler var. Aynı zamanda yıkık evler var. Aynı zamanda orta hasarlı evler var. Çevre ve Şehircilik Bakanımız da hemen talimat verdi. Bizim çerçevemiz içerisinde hep birlikte hemen hasar tespiti başladı. İlk hasar tespitleri yapıldı ve ağır hasarlı evler ne kadardır, orta hasarlı evler ne kadardır, yıkık evler ne kadar vardır diye tespit çalışması yaptık. Şunu ifade edeyim, biz hemen 1 milyon TL gönderdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2 milyon TL gönderdi. Yaklaşık 580'in üzerindeki eve hemen biner lira yardım yapıldı. Biraz önce Karlıova'da söyledim, şimdi burada da söylüyorum. Evi yıkılan, eşyası içeride kalana 5 bin lira, evi ağır hasarlı eşyasını alana 2 bin 500 lira hemen yardım yapılacak. Biner liralarını dağıttık, diğerlerini de hemen ardından vereceğiz. Elbette ki bu kışa kadar evleri tamamlayamayız. Bunun için bu ağır hasarlı, yıkık olan ve ihtiyacı olana konteyner vereceğiz. Hemen evinin yanına istediği yere kendimiz altını hazırlayıp yapacağız.Elazığ'da da Malatya'da da ne yaptıysak burada da yapacağız. Van'da ne yaptıysak, daha önceki Bingöl depremlerinde ne yapılmışsa aynısı yapılacak. Bir tek şiarımız var, sizi evinize huzurlu sokana kadar buradan çıkmayacağız, sizlerle beraber olacağız, bilmenizi isterim"diye konuştu.

"Cumhurbaşkanımızın çelik konstrüksiyonlu ev yapacaksınız talimatı var"
Sonuna kadar vatandaşların emrine amade, beraber olduklarını aktaran Bakan Soylu, "Eksik, aksak varsa da başımızın üstüne, onları tamamlamak da bizim görevimiz. Onun için burada valimizin koordinasyonunda kriz merkezinde olan kaymakamlarımız, kızılayımız, sivil toplum kuruluşlarımız var. Her depremde bizimle beraberler. Sağlık Bakanlığımız var, AFAD'ımız var, hep birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız var. Bu işin üstesinde rahat bir şekilde geleceğiz. Seneye bu zamanlar veya bundan bir iki ay sonsa bilesiniz. Cumhurbaşkanımızın evi yıkılan, ağır hasarlı olan tespit edilen kim varsa çelik konstrüksiyon ev yapacaksınız talimatı var. Bir daha bu depremlerle karşı karşıya kaldığı zaman bir sıkıntı çıkmasın diye onun da nasıl olduğu belli. 250 ahır yıkıldı, onları da yerine getireceğiz. Aynı zamanda hayvanları telef olanlar var. Onlara da yardımcı olacağız. Buradan normali sağlayana kadar, hep birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ufak tefek yapılmamış köprüler var. Onları da yapacağız. Valimizin burada tespitleri var. Bir takım yollar var. Hazır buraya gelmişken sayın bakanımızla, arkadaşlarımızla, karayollarımızla onlara da el vuracağız. Depremde zarar ziyanınız olmayacak bilesiniz. Elimizden geleni yapacağız, cumhurbaşkanımız talimatı odur. Milletimizin gönlü rahat edene kadar, talimatı var onu yerine getireceğiz. Eksik aksak ne varsa, bize ileteceksiniz. Dönem dönem bakan yardımcısı arkadaşlarımızı da göndereceğiz, biz de geleceğiz. Bakın ben de Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat bey de acaba bir eksikliğimiz var mı diye sürekli olarak Elazığ ve Malatya'ya gider geliriz. İnşallah, bun hep birlikte sağlayacağız ve gerçekleştireceğiz. Böyle afetlerden, belalardan sizleri bizleri muhafaza etsin, duamız odur" ifadelerini kullandı.

"Buralara huzur yakışıyor, daha fazla huzur olacak"
Yedisu Vadisi'nden geldiklerini anımsatan Soylu,"Vallahi huzurla geldik. Sizin de bunda katkınızın çok olduğunu biliyoruz. Buralara huzur yakışıyor, aynen ağacın yakıştığı gibi, aynen doğanın güzelliğinin yakıştığı gibi. Göresiniz ki önümüzdeki günlerde daha da fazla huzur olacak, kardeşlik olacak. Çocuklarımız çok daha fazla, daha güzel bir geleceğe umutla kucaklayacaklar. Bizim gereğimiz, onları güldürmek, onları yarına emin bir şekilde baktırabilmektir. Allah, sizden razı olsun. Bir emriniz olursa başımızın üzerindedir. Tekraren söylüyoruz, inşallah bu yaraları hep birlikte saracağız. Allah, yardımcımız olsun. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"diyerek sözlerini tamamladı.
Bakan Soylu'ya, Vali Kadir Ekinci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek eşlik etti.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Gürlek, Yunan mevkidaşı Floridis ile görüştü
Bakan Gürlek, Yunan mevkidaşı Floridis ile görüştü
Hatimoğulları: Barışın dilini bu ülkede kurmaya ihtiyacımız var
Hatimoğulları: Barışın dilini bu ülkede kurmaya ihtiyacımız var
Cevdet Yılmaz: 'Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı yapmak için her türlü adımı atacağız
Cevdet Yılmaz: 'Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı yapmak için her türlü adımı atacağız
Bakan Göktaş: Malazgirt'ten miras kalan bu birlik ruhu sürece kuvvet katacak
Bakan Göktaş: Malazgirt'ten miras kalan bu birlik ruhu sürece kuvvet katacak
Son Haberler
Hamzabeyli'de TIR'da 121 kilo 900 gram skunk ele geçirildi
Hamzabeyli'de TIR'da 121 kilo 900 gram skunk ele geçirildi
Seferihisar Belediyesi soruşturmasında 1 yeni tutuklama
Seferihisar Belediyesi soruşturmasında 1 yeni tutuklama
Trump: Hürmüz Boğazı neredeyse tamamen kontrolümüz altında
Trump: Hürmüz Boğazı neredeyse tamamen kontrolümüz altında
İran ordusu: Bahreyn'de ABD hedefleri vuruldu
İran ordusu: Bahreyn'de ABD hedefleri vuruldu
İran: Hürmüz Boğazı'nın tam kontrolü silahlı kuvvetlerimizin elinde
İran: Hürmüz Boğazı'nın tam kontrolü silahlı kuvvetlerimizin...
Gökoğlan; "İşgale karşı en ateşli miting Denizlimizde olmuştur"
Gökoğlan; "İşgale karşı en ateşli miting Denizlimizde olmuştur"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.