• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Bakan Şimşek: Savunma sanayi bizim için en kritik sektör
Haberler
Yayınlanma: 07 Mayıs 2026 - 13:46
Güncelleme: 07 Mayıs 2026 - 13:46

Bakan Şimşek: Savunma sanayi bizim için en kritik sektör

Canan İLARSLAN - Mehmet ALA / İSTANBUL, (DHA) - HAZİNE ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, SAHA 2026 Savunma Havacılık Fuarı programında stant ziyaretleri yaptı

Haberler
07 Mayıs 2026 - 13:46
Güncelleme: 07 Mayıs 2026 - 13:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Şimşek: Savunma sanayi bizim için en kritik sektör
- HAZİNE ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, SAHA 2026 Savunma Havacılık Fuarı programında stant ziyaretleri yaptı. Ziyaretler sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şimşek, "Savunma sanayi bizim için en kritik sektör, çok güçlü bir şekilde desteklediğimiz bir sektör. Savunma sanayinin bizim açımızdan bir önemi de şu; gelecekte sanayide dönüşümün motoru olarak görüyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Saha 2026 Savunma Havacılık Fuarı'nda stantları ziyaret etti. Bakan Şimşek fuarı Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve beraberindeki heyetle gezdi.

TÜRKİYE-KUVEYT ARASINDA SAVUNMA SANAYİ NİYET BEYANI İMZA TÖRENİ

Ardından Bakan Şimşek, Türkiye – Kuveyt Savunma Sanayii Niyet Beyanı İmza Töreni'ne katıldı. Törende Kuveyt Savunma Bakanı H.E. Şeyh Abdullah Ali Abdullah Al-Salem Al-Sabah ile Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün arasında; Aselsan, Baykar, Havelsan, Otokar ve Yonca Teknik Tersanesi firmalarından savunma sanayii sistemleri tedarikine yönelik Devletten Devlete Satış Protokolü kapsamında Niyet Beyanı imzalandı. Türkiye ile Kuveyt arasındaki savunma sanayii işbirliğini daha ileri bir seviyeye taşıyacak önemli bir adım niteliği taşıyan niyet beyanı imza töreninin ardından Bakan Şimşek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

'DİĞER SEKTÖRLERİN DE DÜNYADA KONUMLANMASINA YARDIMCI OLACAK'

Bakan Şimşek, " Geçen sene de gelmiştim, bu sene çok daha etkileyici, çok daha muhteşem. Savunma sanayi bizim için en kritik sektör, çok güçlü bir şekilde desteklediğimiz bir sektör. Savunma sanayinin bizim açımızdan bir önemi de şu; gelecekte sanayide dönüşümün motoru olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugün ülkemizin tehditlere karşı caydırıcılığını artırmak üzere savunma sanayi ekosistemini güçlü bir şekilde inşa etmiş durumdayız. Bizim için değerli olan önemli bir ihracat kalemi. 90'lı yıllarda Türkiye dünyanın en büyük ilk 5 ithalatçısı arasındaydı. Bugün dünyanın en büyük ilk 11'inci ihracatçısı inşallah yakında ilk 10'a girer. Geçen sene 10 milyar dolarlık bir ihracat vardı ama siparişler 18 milyar dolardı. Dolayısıyla Türkiye'nin çok uzun süredir bir kırılganlığı olan cari açığının azalmasında büyük katkısı olan bir sektör. Bizim için orta uzun vadede ikili kullanım ve buradan sivil teknolojilerin gelişmesi. O anlamda biz sektörün rolünü ve geleceğini çok önemsiyoruz. Çok güçlü bir şekilde desteklemeye devam edeceğiz. Sermaye piyasalarımız derinleştikçe, geliştikçe bu ekosistemi daha güçlü bir şekilde desteklemiş olacağız. Doğrusu buraya her geldiğimde Türkiye ekonomisi Türk sanayisi açısından çok daha iyimser bir gerçeklik sözkonusu. Dolayısıyla inşallah savunma sanayindeki bu teknolojiler, bu gelişmeler diğer bütün sektörlerin de güçlü bir şekilde rekabetçi bir şekilde dünyada konumlanmasına yardımcı olacak" dedi.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
Son Haberler
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı 4 besin grubu!
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı...
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
"Kaçak yapıya izin vermeyeceğiz"
"Kaçak yapıya izin vermeyeceğiz"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.