• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:57
Kastamonu'da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını kaybetti
01:32
İzmir'de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza: 4 yaralı
00:29
Cip, iş yerinin bahçe duvarına çarptı: 4 yaralı
00:24
Bursa'da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen işçi ağır yaralandı
00:22
Bursa'da elektrik panosuna çarpıp devrilen minibüsün sürücüsü kaçtı
00:19
Kamyon devrildi, savrulan karpuzların çarptığı 2 kişi yaralandı
00:13
Kozan'da yıldırım düştü; elektrik direği ve bina zarar gördü, araçlarda hasar oluştu
00:11
Niğde'de hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü, 1 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Bakan Kurum, 'Yarısı Bizden' kampanyasının detaylarını paylaştı
Haberler
Yayınlanma: 24 Nisan 2023 - 12:41

Bakan Kurum, 'Yarısı Bizden' kampanyasının detaylarını paylaştı

Haberler
24 Nisan 2023 - 12:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Kurum, 'Yarısı Bizden' kampanyasının detaylarını paylaştı

 ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüme yönelik hayata geçirilen 'Yarısı Bizden' kampanyasının detaylarını paylaştı.

Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Asrın felaketi bir milat bizim için. Aynı acıyı bir daha yaşayamayız, kararlıyız. İstanbul'da yüzyılın dönüşümü ile sağlıksız, riskli yapı bırakmayacağız. 'Yarısı Bizden' kampanyamızla İstanbul'umuzu birlikte dönüştüreceğiz, 20 soruda 'Yarısı Bizden'" dedi.

Kurum'un, kampanyaya ilişkin paylaştığı 20 soru ve cevapları şu şekilde:

1- Bu kampanya kapsamında kaç konut dönüştürülecek?

Cevap: İlk yıl yerinde 200 bin, rezervde 100 bin konutun dönüştürülmesi, 5 yıl içerisinde yaklaşık 1 milyon bağımsız bölümün dönüştürülmesi hedefleniyor.

2- Kampanya sadece İstanbul'da mı yapılacak?

Cevap: Dönüşüm kampanyası, öncelikli İstanbul'da başlatılacak olup önümüzdeki süreçte 7 bölgeye de yayılacaktır.

3- Başvuruda ücret ödenecek mi?

Cevap: Başvuruda herhangi bir ücret ödenmeyecektir.

4- Başvuru tarihleri ne zaman?

Cevap: Başvurular 26 Nisan- 29 Mayıs arasında yapılacaktır.

5- Fazla başvuru olması durumunda ne yapılacak?

Cevap: Fazla başvuru olması durumunda dönüştürülecek yapılar kura ile belirlenecektir. Kura sonucunda seçilemeyen başvurular, bir sonraki etap için öncelikli olacak şekilde sıralandırılacaktır.

6- Bir binadan birden fazla başvuru yapılabilecek mi?

Cevap: Bir binada tapusu olan her mülkiyet sahibi başvuru yapabilir.

7- Binanın dönüşümü için tüm konut sahiplerinin onayı gerekiyor mu?

Cevap: 2/3 çoğunluğu sağlayan kat malikleri ile ilçelerde kurulacak irtibat ofislerinde ilgili sözleşmeler yapılacak ve dönüşüm süreci başlatılacaktır.

8- 2/3 çoğunluk kararına katılmayan vatandaşların hisseleri ne olur?

Cevap: Hisseleri oranında paydaşların en az 3'te 2 çoğunluğu ile alınan karara katılmayan maliklerin arsa payları; arsa payı değeri üzerinden anlaşma sağlayan diğer paydaşlara açık artırma usulü ile satılır.

9- Birden fazla parselde, birden fazla dairesi olan başvuru yapabilir mi?

Cevap: Yapabilir.

10- Hisseli tapusu olan başvuru yapabilir mi?

Cevap: Yapabilir.

11- Konutlar nasıl inşa edilecek?

Cevap: Kampanya dahilindeki konutlar TOKİ tarafından yapılacak.

12- Yapımdan önce zemin etüdü yapılacak mı?

Cevap: Yapılacaktır.

13- Başvuruda gelir şartı olacak mı?

Cevap: Olmayacak.

14- Bina ne kadar süre içerisinde tamamlanacak?

Cevap: Bina boşaldıktan en geç 2 yıl sonra evler teslim edilecek.

15- Daha önde riskli yapı olduğu gerekçesiyle yıkılan binalar kampanyaya dahil midir?

Cevap: Evet, riskli konutu yıkılanlar da bu kampanyadan yararlanabilir.

16- Yeni bina kaç katlı olacak?

Cevap: Dönüşüme kapsamında yapılacak yapının kat adetleri parselin yürürlükteki imar planı şartlarını aşmamak şartıyla anlaşma sağlayan maliklerin kararına göre belirlenir.

17- Kapalı otopark yapılacak mı?

Cevap: Parselin yürürlükteki imar planı şartları dikkate alınarak anlaşma sağlayan ev sahiplerinin kararına göre belirlenecek.

18- Dairemizi boşalttığımız süre içerisinde kira desteği olacak mı?

Cevap: Yapının yıkılmasından sonra, malikin başvurusuna müteakip 5 bin 250 lira kira, 10 bin 500 lira taşınma yardımı yapılacak.

19- Başvurumu yaptım, sürecimi nasıl takip edebilirim?

Cevap: Başvuru süreci, başvuru yapılan internet sitesi üzerinden takip edilecek olup, ilerlemeler kısa mesaj ve mail olarak maliklere bildirilecektir.

20- Sitede oturuyoruz, yönetimin mi yoksa maliklerin mi başvurması gerekiyor?

Cevap: Başvuruyu sadece malikler yapabilir.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kastamonu'da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını kaybetti
Kastamonu'da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını kaybetti
İzmir'de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza: 4 yaralı
İzmir'de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza: 4 yaralı
Cip, iş yerinin bahçe duvarına çarptı: 4 yaralı
Cip, iş yerinin bahçe duvarına çarptı: 4 yaralı
Bursa'da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen işçi ağır yaralandı
Bursa'da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen işçi ağır yaralandı
Son Haberler
Kastamonu'da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını kaybetti
Kastamonu'da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını...
İzmir'de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza: 4 yaralı
İzmir'de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza:...
Cip, iş yerinin bahçe duvarına çarptı: 4 yaralı
Cip, iş yerinin bahçe duvarına çarptı: 4 yaralı
Bursa'da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen işçi ağır yaralandı
Bursa'da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen işçi...
Bursa'da elektrik panosuna çarpıp devrilen minibüsün sürücüsü kaçtı
Bursa'da elektrik panosuna çarpıp devrilen minibüsün sürücüsü...
Kütahya protokolü, İl Özel İdaresi personeliyle bayramlaştı
Kütahya protokolü, İl Özel İdaresi personeliyle bayramlaştı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.