• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:44
Bursa'da otomobilin çarptığı yaya öldü
02:25
İnşaat işçisi 2 kardeş, iskeleden düştü; 1 ölü, 1 yaralı
01:53
Emanet altınlarla ortadan kayboldular...
01:50
Bursa'da kontrolden çıkan otomobil bariyerin üzerinde yan durdu
01:35
Fatih'te 2 katlı bina alev alev yandı: 1 ölü
00:50
Yola çıkan çocuk, kazaya neden oldu
00:15
Şanlıurfa'da 'uçakta patlayıcı var' notu ekipleri harekete geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bakan Karaismailoğlu ve Özer, Ünye-Akkuş-Niksar kara yolunun temel atma törenine katıldı - Yeniden
Siyaset
Yayınlanma: 30 Nisan 2023 - 15:29

Bakan Karaismailoğlu ve Özer, Ünye-Akkuş-Niksar kara yolunun temel atma törenine katıldı - Yeniden

Siyaset
30 Nisan 2023 - 15:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Karaismailoğlu ve Özer, Ünye-Akkuş-Niksar kara yolunun temel atma törenine katıldı - Yeniden

 ORDU'nun Ünye ve Akkuş ilçeleri ile Tokat'ın Niksar ilçesini birbirine bağlayan Ünye-Akkuş-Niksar kara yolunun temel atma töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu'nun Ünye ve Akkuş ilçeleri ile Tokat'ın Niksar ilçesini birbirine bağlayan Ünye-Akkuş-Niksar kara yolunun temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Adil Karaismailoğlu, son 21 yılda eser ve hizmet fırtınasının devam ettiğini belirterek, "Türkiye, devlet aklı ile üretilmiş planlar ve projeler sayesinde alıp, başını gidiyor. Tabii ki bu, birilerinin zoruna gidiyor, gidecek de. Milletimiz ile milletimizin yolunu açmaya devam edeceğiz" dedi.

'TÜRKİYE GENELİNDE 720 KİLOMETRE TÜNEL İŞLETMEDE'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'de hayal edilen projelerin, hayalden gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Yapacaklarımız belli. Çok çalışacağız. Sonucunda milletimiz kazanacak, Türkiye kazanacak. Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde büyük ülke ve dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına girmiş Türkiye için koşmaya devam edeceğiz. Bizim için Karadeniz bir başka. Ordu bambaşka. Ordu anlatılmaz, yaşanır. O yüzden Ordu için ne yapsak azdır, yerindedir ve yapmaya da devam edeceğiz. Bolaman Tünelleri'nde ecel terleri döktüğümüz virajları çok iyi hatırlıyoruz. Sadece Ulaştırma Bakanlığı, Ordu'da 45 milyar liralık yatırım yaptı. Şu anda Karayolları Genel Müdürlüğü, Ordu genelinde tam 20 projede ve maliyeti 20 milyar lira olan projelerimizde yoğun bir çalışma gösteriyoruz. Sadece Ordu çevre yolunda 24 kilometrelik yolumuzun 9,5 kilometresi tünel. Şu an devam ediyor. İşin yüzde 70'den fazlasını da bitirdik. Onu da en kısa zamanda bitireceğiz. Ordu ile Türkiye büyüyecek. 2002 yılı öncesi Türkiye genelinde toplam tünel uzunluğumuz 50 kilometre idi. Şu anda Türkiye genelinde 720 kilometre tünel işletmede. 220 kilometre tünel inşaatı da devam ediyor. 2002 yılında Ordu'da sadece 200 metre uzunluğunda tünel vardı. Şu anda 45 bin metre tünel var. Bu işler nasıl oldu? İnsanımız, değerlerimiz aynı, Türkiye aynı. Bu işler, neden önceden olmuyordu? 2002 yılında AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı'mız ile Türkiye'de bir zihniyet devrimi olmuştur" diye konuştu.

'SEVDİKLERİMİZE ZAMAN AYIRIP, İŞİMİZE BAKIYORUZ'

Devletin görevinin, milletine hizmet etmek, vatandaşının hayatını kolaylaştırmak olduğunu belirten Karaismailoğlu, şöyle konuştu: "29 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Türkiye kazandı, milletimiz kazandı. Yaptığımız bu yatırımlar sayesinde her yıl tam 1 milyar litre akaryakıttan tasarruf sağlıyoruz. 1 milyar litrenin karşılığındaki paramız, cebimizde kaldı. Tam 7 milyar litre zamandan tasarruf sağlıyoruz. Sevdiklerimize zaman ayırıp, işimize gücümüze bakıyoruz. Bu yaptığımız yollar sayesinde trafik kazaları yüzde 82 oranında azaldı. Her yıl 13 bin 100 vatandaşımızın canını kurtarıyoruz bu kaliteli, konforlu yollar sayesinde. Daha ötesi var mı? Türkiye, 21 yıldır devlet olmanın gerekliliklerini yerine getiriyor. Ülkemizin önüne önümüzdeki yıllarda çıkacak sorunları önceden tespit ediyoruz, plan ve projelerimizi yapıyoruz ve o sorunlar meydana geldiğinde de hiçbir sorun yaşamıyoruz. 10-15 sene önceki bayramları düşünün. Televizyonlarda kıyamet gibi kaza haberleri, ölüm haberleri olmaz mıydı? Bunların hepsi tarih oldu. Yolların her tarafında trafik canavarı resimleri vardı. Bunları, tarihe AK Parti hükümetleri gömdü. Bu siyasi bir mesele değil; ülkemizin geleceği, çocuklarımızın geleceğidir. Ülkemizin geleceği için hedefler koyduk. Dünyanın lider ekonomisi diyoruz. 1 trilyon dolarlık ihracat hedefinden bahsediyoruz. O yüzden bu istikrar hedefini kararlı bir şekilde sürdürmemiz gerekiyor."

'DOĞU KARADENİZ BUNDAN SONRA BAMBAŞKA OLACAK'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de "Samsun, Ordu ve Trabzon artık el ele büyüyecek. Doğu Karadeniz bundan sonra bambaşka olacak. Yatırımlarıyla, hizmetleriyle Türkiye'nin rekabet edebileceği çok daha üst seviyeleri göreceğiz. Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde son 21 yıldır bir başka hikaye yazılıyor. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan altyapıya, enerji ve savunma sanayiye kadar her alanda vatandaşlarımızın 50-60 yıl geç ulaştığı bir döneme tekabül ediyor. Başörtüsü yasakları, katsayı uygulamaları gibi antidemokratik uygulamaların nasıl kaldırıldığını bizzat biliyorum. Böylesine kritik bir projeyi, sadece Ordu'nun Tokat'a değil; Akdeniz'e bağlanmasının, nefes borusunu açan bir yolu hızlı bir şekilde hizmete alacağı için Sayın Bakanı'ma şükranlarımı sunuyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'mızın tüm imkanlarını Türkiye'nin her noktası nasıl elde ettiyse; bundan sonra da çok daha fazla bir şekilde değerli hemşerilerimizin hizmetine sunacaktır" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahçeli, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'na çiçek gönderdi
Bahçeli, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'na çiçek gönderdi
Yeni Parti'li Emre'den 'Cemil Tugay' açıklaması: Bizimle bir iletişimi yok
Yeni Parti'li Emre'den 'Cemil Tugay' açıklaması: Bizimle bir iletişimi yok
CHP'li Öztrak: Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız derhal serbest bırakılmalı
CHP'li Öztrak: Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız derhal serbest bırakılmalı
AK Parti'li Çelik: Harem-i İbrahim Camii'ne yönelik provokasyonları lanetliyoruz
AK Parti'li Çelik: Harem-i İbrahim Camii'ne yönelik provokasyonları lanetliyoruz
Son Haberler
Bursa'da otomobilin çarptığı yaya öldü
Bursa'da otomobilin çarptığı yaya öldü
İnşaat işçisi 2 kardeş, iskeleden düştü; 1 ölü, 1 yaralı
İnşaat işçisi 2 kardeş, iskeleden düştü; 1 ölü, 1 yaralı
Emanet altınlarla ortadan kayboldular...
Emanet altınlarla ortadan kayboldular...
Halk, cinayete kurban giden Gökçe için yürüdü
Halk, cinayete kurban giden Gökçe için yürüdü
Bursa'da kontrolden çıkan otomobil bariyerin üzerinde yan durdu
Bursa'da kontrolden çıkan otomobil bariyerin üzerinde yan durdu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.