• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:03
Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda yaşanan geçici tıkanıklık giderildi
00:00
Motosiklet bariyere çarptı; sürücü öldü, kız arkadaşı ağır yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bakan Işıkhan: Türkiye'yi çalışma hayatı bakımından kötü ülkeler arasında göstermek haksızlıktır
Siyaset
Yayınlanma: 19 Nisan 2025 - 13:32

Bakan Işıkhan: Türkiye'yi çalışma hayatı bakımından kötü ülkeler arasında göstermek haksızlıktır

Samet ÖKSÜZ-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)- ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "1 Mayıs'ı resmi tatil ilan eden, sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldıran, sendikal örgütlenmeyi teşvik eden, çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını geliştiren, güvenceli çalışma ve nitelikle kamu hizmetlerinden devrim niteliğinde değişiklikler yapan bir ülkeyi, çalışma hayatı bakımından kötü ülkeler arasında saymak büyük haksızlıktır" dedi

Siyaset
19 Nisan 2025 - 13:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Işıkhan: Türkiye'yi çalışma hayatı bakımından kötü ülkeler arasında göstermek haksızlıktır
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "1 Mayıs'ı resmi tatil ilan eden, sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldıran, sendikal örgütlenmeyi teşvik eden, çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını geliştiren, güvenceli çalışma ve nitelikle kamu hizmetlerinden devrim niteliğinde değişiklikler yapan bir ülkeyi, çalışma hayatı bakımından kötü ülkeler arasında saymak büyük haksızlıktır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından Ankara'da 41 ülkeden 50 konfederasyon, 3 uluslararası örgüt ve 200 sendikacının katılımıyla düzenlenen 'Emek, Dijitalleşme ve Sosyal Adalet Uluslararası Kongresi'ne katıldı. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın ev sahipliğindeki kongrede konuşan Bakan Işıkhan, dijital çağ ile her kavramın değiştiği ve dönüştüğü sürecin tecrübe edildiğini belirtti. Bakan Işıkhan, "Emek, alın teri, üretim ve sosyal adalet gibi tüm insanlığın ortak değeri olan bu kavramlar; insanlık tarihinde uluslararası sınırların da üzerinde müstesna bir yer teşkil etmektedir. Sosyal adaletin teminatı olan sosyal devlet anlayışımızın da temel ilkelerini oluşturan bu bakış açısı, özellikle son 23 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ekonomik ve sosyal kalkınma hamlelerimizin ana motivasyon kaynağı olmuştur. Ortak bilinci ve katılımcı bir yönetim anlayışını gerçekleştirmenin en önemli araçlarından birisi olarak gördüğümüz sendikacılık, işçi-işveren, memur-işveren ilişkilerini düzenleyen ve adil temsilini sağlayan sosyal diyalog mekanizmalarımız, geçmişte maalesef hak ettiği değeri ve gerekli ilgiyi görememiş yıllar yılı hep ihmal edilmişti" dedi.

'KAMUDA SENDİKALAŞMA ORANI YÜZDE 75,2'YE YÜKSELDİ'

Sendikal örgütlenmenin önündeki bütün engelleri kaldırmak için mücadele ettiklerini ifade eden Bakan Işıkhan, "Bu mücadelemiz neticesinde sendikalı kamu personel sayımız 2002'de 650 binken bugün 2,3 milyona yükselmiştir. Kamuda sendikalaşma oranı da 2002'de yüzde 50'den bugün yüzde 75,2'ye yükselmiş durumda. Çalışanlarımızın ve sendikaların güçlenmesi için önemli çalışmalar yaptık. Ayrıca memurlarımıza toplu sözleşme hakkını anayasal güvence altına aldık, mali ve sosyal haklarında büyük ilerlemeler sağladık. Bunun yanı sıra iktidara geldiğimiz günden bu yana milli gelir artışıyla birlikte bütçeden kamu görevlilerine ayırdığımız payı sürekli artırdık. Türkiye, son 23 yılda sendikal hak ve özgürlüklerde çok önemli düzenlemeler yapmasına rağmen ne yazık ki bazı uluslararası sendikal örgütlerin olumsuz tutumlarına şahit oluyoruz. 1 Mayıs'ı resmi tatil ilan eden, sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldıran, sendikal örgütlenmeyi teşvik eden, çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını geliştiren, güvenceli çalışma ve nitelikle kamu hizmetlerinden devrim niteliğinde değişiklikler yapan bir ülkeyi, çalışma hayatı bakımından kötü ülkeler arasında saymak büyük bir haksızlıktır" ifadelerini kullandı.

'SENDİKALAR ÇALIŞMA HAYATININ GÜVENCESİ'

Sendikaların her zaman demokrasinin, çalışma ve toplumsal hayatın güvencesi olduğunu söyleyen Bakan Işıkhan, "Bugün artık sadece önündeki birkaç yılın hesabını yapan değil, önündeki yüzyıllık süreci görüp, hedeflerini buna göre belirleyen bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bu noktada, özellikle çalışma hayatı alanında; sadece ulusal değil, uluslararası mutabakatın da ehemmiyetini özellikle vurgulamak isterim. Bugünün küresel atmosferinde, dünyanın birçok ülkesini bir araya getiren; alın teri, emek ve sosyal adalet kavramlarının, insanlığın ortak geleceği adına önemli roller oynayacağına inanıyorum. Özellikle 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 1,5 yıldır had safhaya çıkan terör devleti soykırımcı İsrail'in katliamlarıyla birlikte, etraflı bir tanıma ihtiyaç duyan hak ve adalet kavramlarının yeniden tesisine öncülük edecek her mecrada varlık göstermek için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yapıcıoğlu: Artık şiddete geri dönmek yok
Yapıcıoğlu: Artık şiddete geri dönmek yok
Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye vizyonu tarihi bir öneme sahiptir
Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye vizyonu tarihi bir öneme sahiptir
Kurtulmuş: Terör, Türkiye'nin gündeminden kalkacak
Kurtulmuş: Terör, Türkiye'nin gündeminden kalkacak
Dervişoğlu: Türkiye Cumhuriyeti devletini katilin kölesi haline getirmeye çalışıyorsunuz
Dervişoğlu: Türkiye Cumhuriyeti devletini katilin kölesi haline getirmeye çalışıyorsunuz
Son Haberler
Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda yaşanan geçici tıkanıklık giderildi
Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda yaşanan geçici tıkanıklık giderildi
Motosiklet bariyere çarptı; sürücü öldü, kız arkadaşı ağır yaralı
Motosiklet bariyere çarptı; sürücü öldü, kız arkadaşı ağır...
Mardin 1969 Spor - Metro Holding Kayserispor maçının ardından
Mardin 1969 Spor - Metro Holding Kayserispor maçının ardından
Bağcılar'da iş yeri sahibiyle tahliye anlaşmazlığı yaşayan kadın, çocuklarının yanında darbedildi
Bağcılar'da iş yeri sahibiyle tahliye anlaşmazlığı yaşayan...
Ankara'da trafikte tartıştığı sürücünün önünü kesip tehdit eden saldırgan tutuklandı
Ankara'da trafikte tartıştığı sürücünün önünü kesip tehdit...
Batman'da 2 TIR kafa kafaya çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı
Batman'da 2 TIR kafa kafaya çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.