• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:38
Sivas'ta motosiklet aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
01:05
Bakan Bayraktar, Londra'da Sıfır Atık Vakfı Bilgilendirme Toplantısına katıldı
01:03
Kayseri'de iş insanı Yerli'nin öldürüldüğü olayın şüphelisinin yargılanmasına başlandı
00:41
Karadeniz Sahil Yolu'nda zincirleme kaza sonrası yangın; 3 ölü, 4 yaralı
00:36
TBMM Genel Kurulu'nda emniyet teşkilatıyla ilgili düzenlemeleri de içeren teklifin 3 maddesi daha kabul edildi
00:11
Adana'da seyir halindeki otomobil alev alev yandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Bakan Göktaş'tan, BM Genel Merkezi'nde 'Gazze' ve 'Suriye' vurgusu
Dünya
Yayınlanma: 12 Mart 2025 - 10:36

Bakan Göktaş'tan, BM Genel Merkezi'nde 'Gazze' ve 'Suriye' vurgusu

ABD, (DHA) - AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Gazze'de devam etmekte olan insani kriz bağlamında, kadınlar ve kız çocukları, şiddetin, yoksulluğun ve temel haklardan mahrum bırakılmanın en ağır yükünü taşımaktadır

Dünya
12 Mart 2025 - 10:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Göktaş'tan, BM Genel Merkezi'nde 'Gazze' ve 'Suriye' vurgusu
- AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Gazze'de devam etmekte olan insani kriz bağlamında, kadınlar ve kız çocukları, şiddetin, yoksulluğun ve temel haklardan mahrum bırakılmanın en ağır yükünü taşımaktadır. Türkiye olarak, Gazze halkının yaralarını sarmak, hayatlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olmak için tüm imkanlarımızı seferber etme kararlılığımızı sürdürüyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'yi temsilen katıldığı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundan sonraki en yüksek katılımlı BM etkinliği olan Kadının Statüsü Komisyonu toplantısında, 'ulusal beyan'da bulundu. Konuşmasının başında toplantı kapsamında dile getirilen her görüşün kadınların ve kız çocuklarının geleceğine olumlu katkılar sağlaması temennisini aktaran Göktaş, Pekin Deklarasyonu'nun 1995'ten bugüne ortaya koyduğu vizyon, ele aldığı kritik konularla kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesi için kapsamlı bir yol haritası sunduğunu belirtti.

Hala bu konularda aşılması gereken engel ve çözülmesi gereken sorunların bulunduğuna dikkati çeken Göktaş, "Farklı coğrafyalar ve ülkeler arasındaki eşitsizlikler, artan çatışmalar, iklim değişikliğinin olumsuz etkileri, süregelen adaletsizlikler nedeniyle bu sorunlar giderek derinleşmektedir. Bu krizler, kadınlar ve kız çocukları için yeni krizlere sebep olmakta, elde edilen kazanımları baltalamaktadır. Bugün yaşanan çatışmalar, kadınların ve kız çocuklarının güvenliği, refahı için en büyük tehditlerden biri haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Gazze'de yaşananları örnek gösteren Göktaş, şunları söyledi:

"Gazze'de devam etmekte olan insani kriz bağlamında, kadınlar ve kız çocukları, şiddetin, yoksulluğun ve temel haklardan mahrum bırakılmanın en ağır yükünü taşımaktadır. Türkiye olarak, Gazze halkının yaralarını sarmak, hayatlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olmak için tüm imkanlarımızı seferber etme kararlılığımızı sürdürüyoruz. Türkiye aynı zamanda kadınların ihtiyaçlarına ve onların güçlendirilmesine de vurgu yapmaktadır, zira kadınların toparlanma ve direnç kazanma çabalarına aktif katılımı sürdürülebilir barış ve ilerlemenin sağlanması için hayati önem taşımaktadır. Bu yaklaşımla, Suriye'deki yeniden inşa çabalarına katkıda bulunmaya, bölgenin istikrarını ve kalkınmasını desteklemeye devam edeceğiz."

'GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ TÜRKİYE'

Teknolojik gelişmelerin, özellikle de yapay zeka alanındaki ilerlemelerin ülkeleri, toplumları benzeri görülmemiş bir hızla dönüştürdüğünü kaydeden Göktaş, "Bu dönüşüm kadınların güçlenmesi için önemli fırsatlar sunarken, mevcut eşitsizlikleri sürdürme ve hatta derinleştirme riskini de beraberinde getiriyor. Teknoloji, dışlama ve önyargının değil eşitlik, kapsayıcılık ve adaletin bir aracı olmalıdır" dedi.

'Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye' vizyonu doğrultusunda politikalarını değişen koşullara göre yenileyerek çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Göktaş, şunları kaydetti:

"Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile kadınların haklara, fırsatlara ve kaynaklara tam erişimini sağlayan faaliyetler yürütüyoruz. Kadınların güçlenmesine yönelik tüm plan ve politikaların hem merkezi hem de yerel düzeyde bütüncül bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla, 8 Mart'ta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu'nu oluşturduk. Kadınların ekonomiye katılımını ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkılarını artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca ülkemiz, kadınlar ve erkekler arasında eşit fırsatlar sağlamada önemli bir araç olduğuna inandığımız eşitlik odaklı bütçelemeyi uygulayan OECD'deki 23 ülkeden biridir. Bu kapsamda, uzmanlığımızı paylaşmaya ve eşitlik ve güçlenme için küresel çabaları desteklemeye kararlıyız. Türkiye olarak, sahip olduğumuz bilgi ve deneyimle, Pekin Deklarasyonu'ndan başlayarak tüm uluslararası platformlarda kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesine katkıda bulunmaya hazırız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Bakan Göktaş'ın konuşması


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
‘İran nükleer denetimleri kabul etti’
‘İran nükleer denetimleri kabul etti’
Bakanlar Kurum ve Bayraktar, Londra'da AK Parti teşkilatıyla bir araya geldi
Bakanlar Kurum ve Bayraktar, Londra'da AK Parti teşkilatıyla bir araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan'da
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan'da
Bakanlar Kurum ve Bayraktar, Londra'da BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Bakanlar Kurum ve Bayraktar, Londra'da BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Son Haberler
Sivas'ta motosiklet aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Sivas'ta motosiklet aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Bakan Bayraktar, Londra'da Sıfır Atık Vakfı Bilgilendirme Toplantısına katıldı
Bakan Bayraktar, Londra'da Sıfır Atık Vakfı Bilgilendirme Toplantısına...
Kayseri'de iş insanı Yerli'nin öldürüldüğü olayın şüphelisinin yargılanmasına başlandı
Kayseri'de iş insanı Yerli'nin öldürüldüğü olayın şüphelisinin...
Karadeniz Sahil Yolu'nda zincirleme kaza sonrası yangın; 3 ölü, 4 yaralı
Karadeniz Sahil Yolu'nda zincirleme kaza sonrası yangın; 3 ölü,...
TBMM Genel Kurulu'nda emniyet teşkilatıyla ilgili düzenlemeleri de içeren teklifin 3 maddesi daha kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda emniyet teşkilatıyla ilgili düzenlemeleri...
Samsunspor Başkan Vekili Bilen: Kamuoyundaki çatlak seslere kulak vermeksizin Fenerbahçe maçına odaklandık
Samsunspor Başkan Vekili Bilen: Kamuoyundaki çatlak seslere kulak vermeksizin Fenerbahçe maçına odaklandık

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.