• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:37
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bakan Ersoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı
Yaşam
Yayınlanma: 28 Ekim 2023 - 10:54
Güncelleme: 28 Ekim 2023 - 10:54

Bakan Ersoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yaşam
28 Ekim 2023 - 10:54
Güncelleme: 28 Ekim 2023 - 10:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" dolayısıyla mesaj yayımlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Cumhuriyet'imizin 100. yılını idrak ediyoruz. Dile kolay, dünyanın her anlamda değiştiği bir asırda değişmeyen bir tutkudan, bir sahiplenmeden, ödün verilmeyen bir emanetten bahsediyoruz. Cumhuriyeti sadece bir rejim ifadesi, bir yönetim tarzı olarak kullanmak, bunlara indirgemek bizler için çok zor diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Cumhuriyet hayatın özel adıdır"

Cumhuriyet'in 104 yıl önce başlayan var olma mücadelesi olduğunu vurgulayan Bakan Ersoy, "Cumhuriyet dünün ve bugünün şehitleri, gazileridir. Yitirilen nesiller sayesinde kurtarılan gelecek nesillerimizdir. 101 yıl önce kazanılan zafer, onu kazananların hakkını ödeyebilmek için bugün her alanda kazandığımız ve yarın kazanma kararlılığında olduğumuz yeni zaferlerin hem ilhamı hem de ödülüdür Cumhuriyet. Esnafın, memurun, doktorun, öğretmenin, mühendisin, sanatçının, zanaatkârın alın teri, mesaisi, emeğidir; insanımızın fedakârlıkları, tercihleri, kabulleri, değerleri, ümitleri, dünün yaşanmışlıkları, bugün atılacak adımlar ve yarına dair planlar. Bizim için hayatın özel adıdır Cumhuriyet. Bir gün bize 'Cumhuriyet'imizin 100. yılını nasıl kutladınız?' diye sorduklarında biliyorum ki 'İlk günkü gibiydi her şey' cevabını vereceğiz. Aynı heyecan, aynı coşku, aynı gurur. Ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan eden Meclisimizden, bunu mümkün kılan ecdadımızdan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten devraldığımız o ilk günün bilinci, farkındalığı ve kararlılığı vardı her birimizde. Bir mücadele, bir dönem bitti. Yeni başlıyor her şey. Cumhuriyet ona yakışan başarıları, kazanımları, gelişmeleri gerçekleştirmekle kutlanır. 100. yılı bunu başarmış olmanın huzuruyla kutladık ve bir sonraki yılı, bir sonraki yüz yılı kutlamayı hak etmek için; 'Türkiye Yüzyılı' için çalışmaya devam ettik' diyeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Ersoy, Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı, Cumhuriyet'in kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehit ve gazileri rahmetle, minnetle ve saygıyla andı.

Ersoy, mesajını şu ifadelerle noktaladı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve millî iradeden aldığımız güçle inşa edeceğimiz tam bağımsız yarınlarımıza dair sarsılmaz kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyorum."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bilim insanları uyardı: Felaket kapıda
Bilim insanları uyardı: Felaket kapıda
Göçmen kuşlar da jetlag oluyor
Göçmen kuşlar da jetlag oluyor
Evlenecek gençlere yönelik destek projesi: Kapsamı genişletilecek
Evlenecek gençlere yönelik destek projesi: Kapsamı genişletilecek
Göksel Arsoy’a son veda
Göksel Arsoy’a son veda
Son Haberler
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde "sütyen" krizi
15 Kasım’da başlayacak
15 Kasım’da başlayacak
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların hesabı sorulacak’
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların...
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
İSTANBUL -  SULTANGAZİ'DE SİLAHLI MAGANDA KAMERADA
İSTANBUL -  SULTANGAZİ'DE SİLAHLI MAGANDA KAMERADA

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.