• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:43
Kılıçdaroğlu, Özel'in grup başkanlığının iptali için TBMM'ye başvurdu
01:31
Fethiye Belediye Başkanı Karaca'ya silahlı saldırıya 6 tutuklama
01:17
Zülfü Livaneli'nin eşi Ülker Livaneli merdivenden düşerek yaralandı
00:23
Sulama kanalına düşen genç, itfaiye görevlisinin kalp masajıyla hayata döndürüldü
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bakan Dönmez: Güneş panelleri üretiminde dünyada üçüncü sıraya geldik
Siyaset
Yayınlanma: 04 Mayıs 2023 - 16:46

Bakan Dönmez: Güneş panelleri üretiminde dünyada üçüncü sıraya geldik

Siyaset
04 Mayıs 2023 - 16:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Dönmez: Güneş panelleri üretiminde dünyada üçüncü sıraya geldik

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Artık güneş panellerini burada üretiyoruz. Güneş panelleri üretiminde dünyada üçüncü sıraya geldik. Birinci sırada Çin, ikinci sırada Vietnam ve üçüncü sırada Türkiye var. Sadece kendi ülkemizde kullandığımız panelleri değil; Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Orta Asya gibi hatta Amerika'ya kadar ihraç yapabiliyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile Anadolu Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF) açılışına katıldı. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki fuarda 19 üniversite ile çok sayıda şirkette stant açtı. Fuarın açılışında konuşan Bakan Dönmez, Türkiye'nin yenilebilir enerji konusunda önde gelen ülkeler arasına girdiğini söyledi.

'AKIMI TERSİNE ÇEVİRDİK' 

Daha önce güneşi, suyu, rüzgarı elektriğe çevirecek teknolojilerin yurt dışından ithal edildiğini ancak artık Türkiye'de üretildiğine dikkat çeken Bakan Dönmez, şöyle konuştu:

"Daha önce rüzgar, güneş, hidrolik, su, jeotermal gibi kaynaklar bizimdi. Herhangi bir bedel ödemiyorsunuz rüzgar ve güneş için. Ancak güneşi, suyu, rüzgarı elektriğe çevirecek teknolojileri yurt dışından ithal ediyorduk. Şimdi akımı tersine çevirdik. Bakın güneşte yani güneş enerji sistemlerinde yüzde 75'i, rüzgar ve biyokütlede yüzde 60-65'leri, jeotermalde yüzde 55'ler oranında yerli teknolojiye sahip bir ülke konumuna geldik. 2 gün önce Avrupa'nın en büyük tek parçalı güneş enerji santralini açtık. Santralde kullanılan 3 milyondan fazla panel Türkiye'de üretildi. Ankara'da büyük bir AR-GE merkezi de var. Artık güneş panellerini burada üretiyoruz. Güneş panelleri üretiminde dünyada üçüncü sıraya geldik. Birinci sırada Çin, ikinci sırada Vietnam ve üçüncü sırada Türkiye var. Sadece kendi ülkemizde kullandığımız panelleri değil, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Orta Asya gibi hatta Amerika'ya kadar ihraç yapabiliyoruz. Bugün rüzgar enerjisinde kullanılan kule, jeneratör, hız dönüştürücüleri, bağlantı elemanları gibi kritik parçalar yine Türkiye'de üretiliyor. Kanat ihraç ediyoruz. Özellikle İzmir bölgesine çok ciddi bir kanat üretimi söz konusu. Tabii o türbinler böyle uzaktan gözüktüğü gibi değil. Yani kanadın bir uzunluğu 100 metreyi geçiyor. Bir futbol sahasını düşünün. İki kanat, iki futbol sahası. Süpürdüğü alan iki futbol sahası büyüklüğünde bir alanı süpürüyor, bir turda."

Fuara katılan gençlere seslenen Bakan Dönmez, teknolojiye sahip ülkelerin dünyanın geleceğinde de söz sahibi olacağını anlatarak, "Gençler biz size güveniyoruz. Sizin heyecanınıza, gençlik aşkınıza, ateşinize güveniyoruz. Şunu unutmayın gelecekte teknolojiye sahip olan dünyanın geleceğinde de söz sahibi olacak. Teknoloji bağımsızlığı kavramını unutmayın. Geleceğin en önemli ajandalarından biri olacak. Biliyorum pek çoğunuz bugünden kariyer planlarını yapmaya başladı. Türkiye hızla artan enerji ihtiyacı ve büyüyen ekonomisi ile enerji teknolojilerinde büyük vaatler sunuyor. Enerjiyi de bu gözle yeniden düşünmenizi isterim" diye konuştu.

Bakan Dönmez'in yanı sıra fuar açılışında, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Alay Komutan Albay Ercan Atasoy, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, üniversitesi rektörleri yer aldı.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kılıçdaroğlu, Özel'in grup başkanlığının iptali için TBMM'ye başvurdu
Kılıçdaroğlu, Özel'in grup başkanlığının iptali için TBMM'ye başvurdu
CHP’de eski Parti Meclisi üyeleri göreve dönüyor
CHP’de eski Parti Meclisi üyeleri göreve dönüyor
Bahçeli’den Kurban Bayramı mesajı
Bahçeli’den Kurban Bayramı mesajı
Yavuz Ağıralioğlu'ndan CHP kararı
Yavuz Ağıralioğlu'ndan CHP kararı
Son Haberler
Bursa’da sürücüler dikkat! Emniyet radar noktalarını tek tek açıkladı...
Bursa’da sürücüler dikkat! Emniyet radar noktalarını tek tek açıkladı...
BUSKİ'den kurban atığı uyarısı
BUSKİ'den kurban atığı uyarısı
Bursa'da kurbanlık almaya giderken can verdi
Bursa'da kurbanlık almaya giderken can verdi
Kılıçdaroğlu, Özel'in grup başkanlığının iptali için TBMM'ye başvurdu
Kılıçdaroğlu, Özel'in grup başkanlığının iptali için TBMM'ye...
AK Parti’den af açıklaması
AK Parti’den af açıklaması
Vali Yılmaz: "Devlet olarak depremzede vatandaşlarımızın kalıcı konutlara kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz"
Vali Yılmaz: "Devlet olarak depremzede vatandaşlarımızın kalıcı konutlara kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.