• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
10:03
Üzerine saman balyası düştü, öldü
09:51
Siyasi-askeri casusluk soruşturmasında 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı
09:48
Antik çağın zeytin ekonomisinde kadınların 2 bin yıllık güçlü izi
09:43
Erzurum Şehir Hastanesi'nde yılda 30 bin ünite kan transfüzyonu
09:41
Asırlık göç yolları ultra maraton parkuru oldu
09:36
Evlerde atık ilaç arttı
09:33
Görsel vertigo tanısı konulan hasta vestibüler rehabilitasyonla günlük yaşamına döndü
09:29
'Sonbaharda bağışıklığı desteklemenin yolu dengeli yaşamdan geçiyor'
09:23
Orzax'a 'Türkiye'nin En İtibarlı Markası' ödülü
09:20
'Here Event olarak turizm alanında 800 bin dolarlık teknolojik yatırımımız oldu'
09:12
İstanbul'da sahte belgelerle vatandaşlık operasyonu: 33 tutuklama
08:19
750 bin TL'lik dolandırıcılığa tutuklama
03:09
Netanyahu'ya tepki sanal medyada dünya gündemine taşındı
01:47
AK Parti'li Yazıcı, Hatay Valiliği'ni ziyaret etti
00:46
Aydın'da çilek bahçesinde kaçak kazıya suçüstü: 6 gözaltı
00:24
Barcelona - Anadolu Efes: 89-82
00:00
İstanbul merkezli 13 ilde sahte belgelerle vatandaşlık operasyonu: 26 şüpheli tutuklandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bahçeli: Hiç kimse erken seçim hayali kurmamalıdır
Siyaset
Yayınlanma: 07 Nisan 2025 - 17:33
Güncelleme: 07 Nisan 2025 - 17:33

Bahçeli: Hiç kimse erken seçim hayali kurmamalıdır

ANKARA, (DHA)- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hiç kimse boşuna imza toplayıp erken seçim hayali kurmamalıdır

Siyaset
07 Nisan 2025 - 17:33
Güncelleme: 07 Nisan 2025 - 17:33
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hiç kimse boşuna imza toplayıp erken seçim hayali kurmamalıdır. Türk milletinin muarazam desteğiyle seçilen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi görevinin başındadır. Cumhur İttifakı'nın ortak iradesi seçimlerin zamanında yapılması yönündedir ve bu irade kesindir" dedi.

Bahçeli, yazılı açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 6 Nisan 2025 tarihinde yapılan 21'inci Olağanüstü Kurultayı siyaset ve demokrasi hayatımıza taze ve yeni bir nefes vermek yerine kara leke olarak geçmiştir. Siyasi bozgunculuk, Türkiye karşıtlığından mülhem söylem ve eylem bulanıklığı bu partinin yönetim kademesine A'dan Z'ye kanser hücresi gibi nüfuz etmiştir. CHP Genel Başkanı'nın nefret saçan dili, son derece çarpık ve dağınık üslubu ülkemiz ve milletimiz adına esef verici olduğu kadar demokrasi kültürünü zehirleyecek boyutlara sancılı şekilde ulaşmıştır. Türkiye böylesi kirli, kifayetsiz ve kindar bir muhalefet anlayışına, üstelik iliklerine kadar gayrimilli ve faşizan özellikleri barındıran icazetli bir siyasi yapıya elbette mahkum ve müstahak değildir. CHP'nin 21'inci Olağanüstü Kurultayı baştan ayağa aşikar olan kuşkulu ve kumandalı bir senaryo kapsamında, muhtemelen de ülkemiz aleyhine plan yapan iç ve dış mihrakların tazyik, tertip ve tesiriyle gerçekleşmiştir. Mezkur 6 Nisan Kurultayı'nın her etabında nükseden ayak oyunları, tedavüle sokulan dedikodu ve iftira kampanyaları, aleni fırtınaya dönen alavere ve dalavereler hukuki değilse bile ahlaki ve demokratik meşruiyeti tartışmalı hale getirmiştir" ifadelerini kullandı.

'AHLAKİ TÜKENİŞ SÜRECİNİ HIZLANDIRMIŞTIR'

Bahçeli, boykot tartışmalarına ilişkin, "Ülkesine ve milletine ekonomik boykot uygulayan, yerli ve milli sermayeye cephe açan; daha vahim anlatımla siftaha, nafakaya, rızka, helal kazanca düşmanca saldıran bir partinin bugünkü süreçte tarihin hangi karanlık noktasına paldır küldür yuvarlandığı iyice anlaşılmış, açıklığa kavuşmuştur. Siyonist ve emperyalist barbarlıkla CHP Genel Başkanı ve yönetimi aynı fotoğraf karesine girmiş, aynı emel ve hedeflerde birleşmiş, Türkiye'ye karşı da bilenmiştir. Boykot ve sokaklara davet çağrısı CHP'nin siyasi ihtirasları uğruna milletimizi ve ülkemizi nasıl ateşe atmaya hazır olduğunu netleştirmiştir. Nitekim CHP, tüketimi durdurmak için husumet kartını sahaya sürerken, aslen ve esasen siyasi, fikri ve ahlaki tükeniş sürecini hızlandırmıştır. Görünen gerçek şudur; Saraçhane-Söğütözü ve Silivri arasında cereyan eden rant, ikbal ve siyasi mahiyetli çıkar rekabeti; hatta bu minvalde sürekli derinleşen, hizipler arasında gittikçe şiddetlenen kutuplaşma ve çatışma hali iç barışımızı, milli güvenliğimizi ve toplumsal huzurumuzu kırılma noktasına kadar bükmenin amacına hizmet etmiştir. CHP, yasa dışı marjinal grupların sözcüsü, Türkiye düşmanlarının gözcüsü durumuna düşmüştür. Bu yaka silkilecek ve utanç duyulacak tablo, bir partinin siyaset yerine dış güçlerin taşeron ve dönen tekeri olduğunu ibretle tescillemiştir" dedi.

'DARBE ÇIĞIRTKANLIĞINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL'

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kurultaydaki konuşmasına ilişkin de "CHP'nin muhteris Genel Başkanı'nın 6 Nisan Kurultayı'nda yaptığı konuşma işin özünde bir çiğlik, çirkeflik ve çirkinlik manifestosundan öte bir anlam taşımamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımıza 'cunta başı' iftirası tam anlamıyla akıl tutulması, zeka yoksunluğu, sağduyu yoksulluğu, gerçeğin ve milli iradenin aydınlığına tahammül edemeyen potansiyel darbe meraklısı bir zavallının hezeyanıdır. Siyasi tarihimizin ızdıraplı sayfaları karıştırıldığında, bunun yanında milli hafızanın sabırla deşifresi yapıldığında 'cunta' kelimesinin aynısının tıpkısıyla CHP'de karşılık bulduğu ve siyasi şablonuna uyduğu görülecektir. 'Cunta' demek 'CHP' demektir, bunu bilmeyen de yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu alçak bühtanı reva görenlerin aklından ve hayalinden neyin geçtiği, demokrasi dışı dönemlere duyulan özlemin nasıl depreştiği her vicdan sahibi insanımızın malumudur. Şayet CHP Genel Başkanı, cuntacı arıyorsa yüzünde sırıtan ve her milli hadise sonrasında aşınan demokrasi maskesini çıkarıp aynaya bakmalı veya tek parti olmakla nam salmış CHP'nin postallar üzerine inşa edilmiş rehinli tarihini okumalıdır.

Bu şahıs kurşun askerliğine özendiği çevrelerle yol yürümekte ısrarlıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın meşruiyetini sözde tartışmaya yeltenmek, bununla da kalmayıp cuntacılıkla suçlamak bir nevi darbe çığırtkanlığından başka şey değildir. 15 Temmuz'daki hain FETÖ kalkışmasını iradesiyle toprağa gömen Türk milleti, Türkiye'de darbeler dönemini bizzat helal kanıyla kapatmıştır. Bu gerçekten ders çıkaramayanlar varsa, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize darbeye heveslenenler CHP'nin çağrısıyla ortaya çıkacaksa, 15 Temmuz'dan daha acıklı bir sona hazır olmaları gerektiğini hatırlatmak ikazen ve ihtaren boynumuzun borcudur. Türk milleti iradesine pranga vurulmasına asla müsaade etmeyecek, iç cephesinin taciz ve tahribine izin vermeyecektir. Demokrasimize ve millet iradesine müdahale etmeyi aklından kim ya da kimler geçiriyorsa Türk milletinin kudretiyle yerle yeksan olacaklarını bilmelerinde sayısız ve sonsuz yarar vardır ve açıktır. CHP Genel Başkanı'nın başını çektiği demokrasi ve hukuk muarızı koroyu sorumsuz ve suçluluk telaşıyla yapılan bayağı açıklamalardan uzak durmaya, ayaklarını denk almaya ve sükûnete davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

'VAKİT HİZMET VAKTİ'

Bahçeli, 'Terörsüz Türkiye' hedefi istikametinde adım adım ilerleyişin yaşandığı günlerde, herkesin söylediği söze daha dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Bölgemizin ve dünyamızın zor günlerden geçtiği bir dönemde iç cephemizi sarsmaya ve gedik açmaya çalışan müflis, müfrit ve münafık siyaset tellallarına asla merhamet ve hoşgörü gösterilmeyecektir. Biliyor ve inanıyoruz ki; Türk milleti siyasi jakobenlere ve ruhu cuntacı olan hasis ve hain güruha değil Cumhur İttifakı'nda geleceğini görmeye ve kardeşçe yaşamanın muazzez nimetlerini muhafazaya devam edecektir. Hiç kimse boşuna imza toplayıp erken seçim hayali kurmamalıdır. Türk milletinin muarazam desteğiyle seçilen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi görevinin başındadır. Cumhur İttifakı'nın ortak iradesi seçimlerin zamanında yapılması yönündedir ve bu irade kesindir. Aynı zamanda Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşma azmimiz çok güçlüdür. Vakit hizmet vakti, icraat vakti, reform vakti, yükseliş vakti, kucaklaşma vakti, sosyal ve ekonomik meseleleri aziz milletimizin beklenti ve talepleri doğrultusunda çözme vaktidir" değerlendirmesinde bulundu.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti'li Yazıcı, Hatay Valiliği'ni ziyaret etti
AK Parti'li Yazıcı, Hatay Valiliği'ni ziyaret etti
Bakanı Şimşek: İstifa iddiaları asılsızdır
Bakanı Şimşek: İstifa iddiaları asılsızdır
CHP'li Sarı: Özgür Özel ya yalan söylüyor ya da haberi yok
CHP'li Sarı: Özgür Özel ya yalan söylüyor ya da haberi yok
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gerçek kahramanlar üretenler ve emek harcayanlardır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gerçek kahramanlar üretenler ve emek harcayanlardır
Son Haberler
Samsun'da short track sporcularının hedefi milli takım
Samsun'da short track sporcularının hedefi milli takım
1915 Çanakkale köprüsü gişelerinde nesli tehlikede olan 9 kuşa el konuldu
1915 Çanakkale köprüsü gişelerinde nesli tehlikede olan 9 kuşa el...
Üzerine saman balyası düştü, öldü
Üzerine saman balyası düştü, öldü
Siyasi-askeri casusluk soruşturmasında 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı
Siyasi-askeri casusluk soruşturmasında 22 şüpheli hakkında gözaltı...
Antik çağın zeytin ekonomisinde kadınların 2 bin yıllık güçlü izi
Antik çağın zeytin ekonomisinde kadınların 2 bin yıllık güçlü...
ABD Başkanı Trump, Japonya Başbakanı İşiba ile görüştü
ABD Başkanı Trump, Japonya Başbakanı İşiba ile görüştü

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.