• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:37
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ATO Başkanı Baran: "Endüstriler ekonomiyi geliştirmenin anahtarı durumunda"
Ekonomi
Yayınlanma: 30 Ekim 2023 - 14:02
Güncelleme: 30 Ekim 2023 - 14:02

ATO Başkanı Baran: "Endüstriler ekonomiyi geliştirmenin anahtarı durumunda"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "Reklamcılıktan mimariye, edebiyattan grafik ve endüstriyel tasarıma, dijital oyundan fotoğrafa kadar geniş yelpazeye yayılan endüstriler ekonomiyi geliştirmenin, yeni istihdam alanları oluşturmanın, ihracatı artırmanın anahtarı durumunda" dedi.

Ekonomi
30 Ekim 2023 - 14:02
Güncelleme: 30 Ekim 2023 - 14:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "Reklamcılıktan mimariye, edebiyattan grafik ve endüstriyel tasarıma, dijital oyundan fotoğrafa kadar geniş yelpazeye yayılan endüstriler ekonomiyi geliştirmenin, yeni istihdam alanları oluşturmanın, ihracatı artırmanın anahtarı durumunda" dedi.

İngiltere Hükümeti Yenilik Endüstriler Elçisi John Newbıgın'in konuşmacı olduğu konferans, ATO'nun desteğiyle "Anadolu Medeniyetleri Müzesi"nde yapıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı konferans öncesinde müze bahçesinde Cumhuriyet'in 100. yılı için bir resepsiyon düzenlendi. ATO Başkanı Baran, resepsiyonda yaptığı konuşmada endüstrilerin Türkiye ve dünyada sürekli gelişen en önemli alanlardan birisi olduğunu dile getirdi. Ankara Ticaret Odası olarak konunun öneminin farkında olduklarını kaydeden Baran, bunun için ATO Meclisi bünyesinde "Endüstriler ve Markalaşma Özel İhtisas Komisyonu" kurduklarını ve komisyonun çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Ankara Ticaret Odası olarak kısa bir süre önce Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'u ziyaret ettiklerini belirten Baran, "Sayın Meclis Başkanımıza konuyla ilgili bir dosya sunarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de endüstriler alanında bir komisyon kurulması gerektiğini, bu konunun önemini ve ülke menfaatlerini gerektiren bir durum olarak bunun Meclisimizde de temsil edilmesi gerektiğini söyledik. Sayın Meclis Başkanımız da konuya sıcak baktı" diye konuştu.

"Endüstriler ekonomiyi geliştirmenin anahtarı durumunda"

Yüksek katma değerli üretimin ve ihracatın yolunun endüstrilerden geçtiğine dikkati çeken Baran, "Endüstriler hızlı gelişen ve büyüyen önemli bir alan. Geldiğimiz noktada ihracattaki başarılarımızı ancak katma değerli üretim ile artırabiliriz. Reklamcılıktan mimariye, edebiyattan grafik ve endüstriyel tasarıma, dijital oyundan fotoğrafa kadar geniş yelpazeye yayılan endüstriler ekonomiyi geliştirmenin, yeni istihdam alanları oluşturmanın, ihracatı artırmanın anahtarı durumunda" dedi.

Resepsiyonun ardından İngiltere Hükümeti Endüstriler Elçisi John Newbigin'in Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir moderatörlüğünde gerçekleşen konferansı öncesi ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz da bir konuşma yaptı. Yılmaz, Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde yer alan eserlerin tarihlerinden örnek vererek, "Kalkolitik Çağ, Eski Tunç Çağı, Asur Ticaret Kolonileri Çağı, Eski Hitit ve Hitit İmparatorluk Çağı, Frig Krallığı, Geç Hitit Krallığı, Urartu Krallığı dönemine ait eserler, Selçuklu, Osmanlı'dan kalan eserler endüstrilerin ilk örnekleri. Anadolumuzun kadim kültürü endüstrilere sonsuz ilham kaynağı olacak zenginlikte. Cumhuriyetimizin başkenti Ankara işte bu kültür hazinesinin üzerinde, 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nin aziz bayrağı da bu kültür ve birikimin üzerinde dalgalanıyor" ifadelerini kullandı.

Yenilikçi fikirlerin dünyadaki en büyük güç olduğuna ve dünyaya ancak bu güçle hâkim olunabileceğine dikkati çeken Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için yeniliklere ihtiyacımız var. Nerede olursa olsunlar, hangi dilde konuşursa konuşsunlar el ele gitsinler. Birlikte oturalım, düşünelim, birlikte oluşturalım. Biz burada Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde medeniyet adına sesleniyoruz herkese. Onun medeniyeti neye benzeyecek? Burada Ankara'da bizim ve onun medeniyetini, tasavvur ve tefekkürlerini konuşalım. Nerede veya kim olursan yenilik adına bu senin için bir davet. Yenilikçiliğimiz devam etmediği sürece bilimin, teknolojinin, ticaretin, ekonominin direnemeyeceğini biliyoruz. Fikrimiz, fikri mülkiyetimiz, markamız, patentimiz korunmadığı sürece bunu geliştirmek için ne heyecan, ne azim ne de umudumuz olamaz. Oysa trilyon dolarlık ekonomide yer almanın teminatı hakkınızın, fikrinizin, adınızın, emeğinizin korunması, desteklenmesi ve sürdürülmesiyle mümkün. Yasalarla, mevzuatlarla korunmayan, özen gösterilmeyen fikirler, fikri mülkiyetler elimizden kayıp gitmekte. Hafızalarımızdan silinmekte."

Programa ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Meclis Başkan Yardımcısı Ali İhsan Özdemir, Meclis Divan Katibi Ayşe Nilay Çelik, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Akça, Halil İlik, Naki Demir, Yasin Özyolu ile çok sayıda ATO Meclis ve Komite Üyesi katıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Seyyanen zam gündemde
Seyyanen zam gündemde
2027 yılından itibaren artacak
2027 yılından itibaren artacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Altın ve gümüşte sert düşüş! Gram altın 6 bin 338 TL'ye geriledi
Altın ve gümüşte sert düşüş! Gram altın 6 bin 338 TL'ye geriledi
Son Haberler
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde "sütyen" krizi
15 Kasım’da başlayacak
15 Kasım’da başlayacak
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların hesabı sorulacak’
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların...
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan: "Spekülatif ilanlara ve fiyat artışlarına kesinlikle izin vermeyeceğiz"
Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan: "Spekülatif ilanlara ve fiyat artışlarına kesinlikle izin vermeyeceğiz"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.