• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:46
Aydın'da çilek bahçesinde kaçak kazıya suçüstü: 6 gözaltı
00:24
Barcelona - Anadolu Efes: 89-82
00:00
İstanbul merkezli 13 ilde sahte belgelerle vatandaşlık operasyonu: 26 şüpheli tutuklandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. 'Astigmatizma, çocuklarda göz tembelliğine yol açabiliyor'
Sağlık
Yayınlanma: 09 Nisan 2025 - 12:51

'Astigmatizma, çocuklarda göz tembelliğine yol açabiliyor'

İSTANBUL, (DHA)- ÇOCUKLUK döneminde tespit edilen astigmatizmanın ilerleyen yıllarda kalıcı görme kaybının önlenmesi açısından önem taşıdığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Prof

Sağlık
09 Nisan 2025 - 12:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
'Astigmatizma, çocuklarda göz tembelliğine yol açabiliyor'
ÇOCUKLUK döneminde tespit edilen astigmatizmanın ilerleyen yıllarda kalıcı görme kaybının önlenmesi açısından önem taşıdığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Yıldırım "Astigmatizma, çocuklarda göz tembelliğine yol açabiliyor. Bu yüzden erken müdahale edilmesi çok önemli" dedi.

Medipol Sağlık Grubu'ndan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Yıldırım, astigmatizmanın tedavi edilmezse neden olabileceği sağlık sorunlarına dikkat çekerek, "Astigmatizma, göze gelen ışığın bir noktada toplanamaması, yani odaklanamama sorunudur. Bu, görme kalitesini bozan ve genellikle çift görme, kayan görüntüler ve gece görüşü sorunlarına yol açan bir refraktif kusurdur" ifadelerini kullandı.

'5 NUMARAYA KADAR TEDAVİ EDEBİLİYORUZ'

Astigmatizmanın düzenli ve düzensiz olmak üzere ikiye ayrıldığını söyleyen Prof. Dr. Yıldırım, "Düzenli astigmatizma vakalarında gözlük, kontakt lens veya modern lazer teknolojileriyle tedavi uygulanabilmektedir. Son yıllarda ise Smile Pro olarak adlandırılan lentükül cerrahisi yöntemi popülerlik kazanmıştır. Smile Pro yöntemi ile 5 numaraya kadar olan astigmatizmaları etkin ve güvenli bir şekilde tedavi edebiliyoruz. Kornea içindeki lazerle oluşturduğumuz parçayı küçük bir yan kesiden dışarıya çıkarıyoruz. Bu yöntemdeki gelişmeler, astigmatizmanın tedavisini çok daha etkili hale getirdi" dedi.

'ASTİGMATİZMA HASTALARIN GÜNLÜK YAŞAMINI OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR'

Tedavi edilmeyen astigmatizma, hastaların görme kalitesini ciddi şekilde etkilediğini belirten Prof. Dr. Yıldırım, "Çift görme, kayan görüntüler veya çarpık görme gibi şikayetler, hastaların günlük yaşamını olumsuz etkileyebilir. Ayrıca ışıklarda parlama ve ışık saçılmaları gibi problemler de sıklıkla yaşanabilir. Astigmatizma tedavisinde kullanılan yöntemler arasında Smile Pro, PRK, yüzey ablasyon tedavileri ve geleneksel Lasik yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlerle astigmatizmayı oldukça etkin ve güvenli bir şekilde tedavi edebilmekteyiz. Ancak her hastanın göz yapısı ve tedavi süreci farklı olduğu için ayrıntılı göz muayenesi ve kişisel değerlendirme önemlidir" diye konuştu.

'ASTİGMATİZMAYA ERKEN MÜDAHALE EDİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ'

Astigmatizmanın çocukluk döneminde erken tespiti, ilerleyen yıllarda kalıcı görme kaybının önlenmesi açısından oldukça büyük bir önem taşıdığına değinen Prof. Dr. Yıldırım, "Astigmatizma, çocuklarda göz tembelliğine yol açabiliyor. Bu yüzden erken müdahale edilmesi çok önemli. Gözlük veya kontak lens ile yapılan tedaviler, çocuğun ilerleyen yaşlarda sağlıklı bir görme yeteneğine sahip olmasını sağlar." İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Yusuf Yıldırım hastalığın tedavisi hakkında şunları söyledi: "Astigmatizmanın cerrahi müdahale ile düzeltilmesi, genellikle 20'li yaşlardan sonra lazerle yapılmaktadır. 40'lı ve 50'li yaşlarda ise göz içi mercek implantasyonları tercih edilebilir. Astigmatizmanın cerrahi tedavisinde hastaların yaş ve göz yapısı göz önünde bulundurulmalı, her hasta için en uygun yöntem seçilmelidir."


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
'Balkan Ülkeleri Sağlık Turizmi ve Ekonomik İş Birliği Zirvesi' Ankara'da gerçekleştirildi
'Balkan Ülkeleri Sağlık Turizmi ve Ekonomik İş Birliği Zirvesi' Ankara'da gerçekleştirildi
Dr. Jaferi: Ergenlikte yalnızca boy ve kiloya değil, ruh sağlığı gelişimine de bakılmalı
Dr. Jaferi: Ergenlikte yalnızca boy ve kiloya değil, ruh sağlığı gelişimine de bakılmalı
Çocuğunuz grip mi yoksa alerji mi?
Çocuğunuz grip mi yoksa alerji mi? "Anlamak için o belirtiye dikkat edin!"
Her unutkanlık Alzheimer değil! Uzmanlar bu belirtilere karşı uyarıyor
Her unutkanlık Alzheimer değil! Uzmanlar bu belirtilere karşı uyarıyor
Son Haberler
Aydın'da çilek bahçesinde kaçak kazıya suçüstü: 6 gözaltı
Aydın'da çilek bahçesinde kaçak kazıya suçüstü: 6 gözaltı
Barcelona - Anadolu Efes: 89-82
Barcelona - Anadolu Efes: 89-82
İstanbul merkezli 13 ilde sahte belgelerle vatandaşlık operasyonu: 26 şüpheli tutuklandı
İstanbul merkezli 13 ilde sahte belgelerle vatandaşlık operasyonu:...
Bağcılar'da iş yerine uyuşturucu operasyonu; 22 kilo 970 gram ham madde ele geçirildi
Bağcılar'da iş yerine uyuşturucu operasyonu; 22 kilo 970 gram...
COP31 Başkanı Kurum, İklim Uygulama Köprüsü'nün ilk grup pilot ülkelerini açıkladı
COP31 Başkanı Kurum, İklim Uygulama Köprüsü'nün ilk grup pilot...
Bursa- Otopark çalışanı, silahlı saldırıda yaralandı
Bursa- Otopark çalışanı, silahlı saldırıda yaralandı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.