• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:26
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
02:57
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
02:55
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
02:55
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
02:16
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. ASO Başkanı Özdebir: "Fabrikaların içerisindeki insanları çıkarttığınız zaman geriye boş kullanılmış binalarda kullanılmış tezgahlar kalır"
Eğitim
Yayınlanma: 01 Ekim 2021 - 11:17
Güncelleme: 01 Ekim 2021 - 11:23

ASO Başkanı Özdebir: "Fabrikaların içerisindeki insanları çıkarttığınız zaman geriye boş kullanılmış binalarda kullanılmış tezgahlar kalır"

ASO Başkanı Özdebir: "Fabrikaların içerisindeki insanları çıkarttığınız zaman geriye boş kullanılmış binalarda kullanılmış tezgahlar kalır", başlıklı haberin detayında; Hacettepe Üniversitesi Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. OSB Meslek Yüksekokulu'nda yeni eğitim ve öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, fabrikaların içerisindeki insanlar çıkartıldığında geriye boş binalarda kullanılmış tezgahların kaldığını belirterek, "İnsanımızı ne kadar iyi eğitirsek, yüksek katma değerli ürünleri üretebilme kabiliyetimiz de o kadar artar" dedi.

Eğitim
01 Ekim 2021 - 11:17
Güncelleme: 01 Ekim 2021 - 11:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ASO Başkanı Özdebir: "Fabrikaların içerisindeki insanları çıkarttığınız zaman geriye boş kullanılmış binalarda kullanılmış tezgahlar kalır"
Sanayinin ve iş dünyasının gereksinim duyduğu alanlarda eğitim veren Hacettepe Üniversitesi ASO 1. OSB Meslek Yüksekokulu’nda yeni eğitim ve öğretim yılı ve yeni dersliklerin açılışı amacıyla tören düzenlendi. ASO 1. OSB’deki törene Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, Hacettepe ASO 1. OSB Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Adil Binal, Bölge Müdürü Cüneyt Çalık ve akademisyenler katıldı. Programda konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, dünyadaki en kıymetli varlığın insan olduğunu belirterek, insana gerekli saygı ve değerin verilmesi gerektiğini aktardı. Organize Sanayi Bölgesi’nde birçok fabrika olduğunu dile getiren Özdebir, ”Fabrikaların içerisindeki insanları çıkarttığınız zaman geriye boş kullanılmış binalarda kullanılmış tezgahlar kalır. O firmanın değerini oluşturan o firmada çalışan insanlardır. İnsanımızı ne kadar iyi eğitirsek, yüksek katma değerli ürünleri üretebilme kabiliyetimiz de o kadar artar” diye konuştu.

Sanayiciler olarak okulda iyi bir akademik eğitimin yanında mesleki beceri sahibi gençler yetiştirmek istediklerini belirten Özdebir, "Hacettepe Üniversitesi hem sanayiciler hem de ülkemiz için çok önemli. Çünkü küresel yarışta firmalarımızın var

olabilmesi için bu okulda yetişecek gençlerimiz yeni icatlar çıkaracaklar, inovasyon yapacaklar, yeni idare tarzları geliştirecekler ve firmalarımızı dünya ile rekabet edebilecek düzeye getirecekler. Ülkemizin mihenk taşı olan öğretmenlerimizin ve geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin 2021-2022 yeni eğitim-öğretim yılını kutluyor, bu eğitim-öğretim yılında da gençlerimizin yeni başarılara doğru koşmalarının heyecanını hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz" dedi.

ASO Sürekli Eğitim Merkezi (ASO-SEM) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Tütek ise şunları kaydetti:

“OSB Yönetim Kurulu olarak üniversite ve sanayi işbirliğini geliştirmek ve yeni projeleri hayata geçirmek için tüm üniversitelerimizle ortak çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizi teknoloji çağının öncüsü yapmak istiyorsak tüm sanayi kuruluşlarımızı üniversiteler ile bir araya getirmek zorundayız. Bunun çok zor olduğunu çok iyi biliyorum, zira sanayi ve üniversite, üretim konusunda konuya farklı taraftan bakan kurumlardır. Ancak fark ortaya koymak istiyorsak, konulara bu şekilde her yönden farklı açılardan bakmamız gerekiyor. Bu okulumuzda Hacettepe Üniversitesi’nin sahip olduğu bilgi birikimi, iş dünyasının ihtiyaçları ve deneyimi ile birleştirerek sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik eleman ihtiyacının karşılanmasını hedefliyoruz. Ayrıca Hacettepe Ankara Sanayi Odası 1. OSB Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin iş dünyasını daha yakından tanıması, iş dünyasının gerçek ihtiyaçlarından yola çıkılarak bitirme projelerinin ve derslerin bir kısmının gerçek üretim ortamlarında uygulamalı olarak yapılması gibi çalışmalar hedeflenmektedir.”

Rektör Güran da Hacettepe Üniversitesi’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, yeni eğitim öğretim yılının öğrenciler, aileleri ve tüm akademisyenler için hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından faaliyete geçen yeni dersliklerin açılışı gerçekleştirildi.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"ASO Başkanı Özdebir: "Fabrikaların içerisindeki insanları çıkarttığınız zaman geriye boş kullanılmış binalarda kullanılmış tezgahlar kalır"" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "01.10.2021" tarihinde "EĞİTİM" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EĞİTİM" haberleri kategorisinde yer alan ASO Başkanı Özdebir: "Fabrikaların içerisindeki insanları çıkarttığınız zaman geriye boş kullanılmış binalarda kullanılmış tezgahlar kalır" başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Öğrenci affı geliyor: Meclis’e sunulan düzenlemeden kimler yararlanabilecek?
Öğrenci affı geliyor: Meclis’e sunulan düzenlemeden kimler yararlanabilecek?
2026'nın ilk yarısına ilişkin kitap verileri açıklandı
2026'nın ilk yarısına ilişkin kitap verileri açıklandı
Yapay zeka üniversite bölümlerine girdi
Yapay zeka üniversite bölümlerine girdi
YÖK'ten geleceğin mesleklerine yönelik 16 yeni program
YÖK'ten geleceğin mesleklerine yönelik 16 yeni program
Son Haberler
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada;...
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden...
Ludmil Angelov'dan Mersin'de klasik müzik şöleni
Ludmil Angelov'dan Mersin'de klasik müzik şöleni

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.