• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:53
Bodrum'da restoranda silahlı saldırı: 1 ölü
03:15
Kaza sonrası kaçmaya çalışırken minibüsüyle yayalara çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Aşı olmayan 14 yaşındaki çocukta ciddi akciğer tutulumları görüldü
Sağlık
Yayınlanma: 02 Eylül 2021 - 08:58
Güncelleme: 02 Eylül 2021 - 09:04

Aşı olmayan 14 yaşındaki çocukta ciddi akciğer tutulumları görüldü

Aşı olmayan 14 yaşındaki çocukta ciddi akciğer tutulumları görüldü, başlıklı haberin detayında; Korona virüste aşılama yaşı her geçen gün düşerken aşı olmayan çocuklarda da ciddi akciğer tutulumları görülmeye başladı. 12 yaş üzeri kronik rahatsızlığı olan hastalara artık aşılama yapılabiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya ise aşı olmamış kronik rahatsızlığı olan 14 yaşındaki bir çocuğun akciğerlerinde oluşan ciddi tahribatı gözler önüne serdi.

Sağlık
02 Eylül 2021 - 08:58
Güncelleme: 02 Eylül 2021 - 09:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Aşı olmayan 14 yaşındaki çocukta ciddi akciğer tutulumları görüldü
Bazı vatandaşlar hâlâ aşı olmakta tereddüt etmeye devam ederken korona virüs çocuk grubundaki hastaları da etkilemeye başladı. VM Medical Park Samsun Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği’nden Prof. Dr. Şevket Özkaya ise aşı olabilecek yaş grubundaki çocukların bir an önce aşılanması gerektiğine vurgu yaptı. 14 yaşında, kronik rahatsızlığı olan ve akciğerlerinde tahribattan dolayı ciddi öksürük, ateş ve nefes darlığı çeken bir hastanın akciğerlerini inceleyen Prof. Dr. Özkaya, "14 yaşındaki kronik rahatsızlığı mevcut olan bir genç hastamızda ciddi akciğer tutulumları var. Her iki akciğerinde de yaygın buzlu cam ve konsolidasyon alanları var. Bu yaştaki çocuklarda beklemediğimiz bir durumdur. Okullarımızda da bu risk var. Okullarımızın açık kalmasının ve sağlık sistemimizin kitlenmemesi için mutlaka aşı olmalıyız. Çocuklarımıza rol model olmalıyız. Şu anda hastanelerimiz hastalara yetişebiliyor. Yatak sayımız yeterli. Ancak kontrollü sosyal hayatımızı düzene sokmadıkça ve aşı olmadıkça, gelecekte hastanelerde yatak sayısı sıkıntısı çekebiliriz" dedi.

"Çocuklarımıza kötü örnek olmamalıyız"

Okulların açılmasıyla ailelerin çocuklarını nasıl salgından koruyacakları konusunda tereddütlerinin başlayacağını ifade eden Prof. Dr. Özkaya, "Aşıda yaş grupları düştükçe, hastalık aşı olmayan yaş gruplarında görülmeye başladı. Artık 15-18 yaşlarında aşılarını olmamış hastalarımız da ciddi akciğer tutulumları ile hastaneye gelebiliyorlar. Çocuklarımıza maalesef kötü örnek olduk. Maske, mesafe ve kontrollü sosyal hayatımızı tam doğru olarak gerçekleştiremedik. Bunları okullarda çocuklardan istememiz çok zor olacak. Çocuklarımızı korumanın birinci yolu aşıdır. Mutlaka aşı yaşı gelmiş her öğrencimizin aşı olması gerekiyor. Aşı çağı gelmemiş çocuklarımızın ise özellikle ailesinde anne, baba ve daha büyük ebeveynlerinin, anneannelerin, dedelerin aşılanması gerekiyor. Çocuklara rol model olmamız gerekiyor. Maske, mesafe, temizlik felsefesini çocuklara örnek olarak göstermeliyiz. Okulların açık kalması iki koşula bağlıdır. Birincisi aşı yaşına gelmiş çocuklarımızın aşılanmalarıdır. İkincisi aşı yaşına gelmemiş çocukların büyüklerinin aşılanmalarıdır" diye konuştu.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Aşı olmayan 14 yaşındaki çocukta ciddi akciğer tutulumları görüldü" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "02.09.2021" tarihinde "SAĞLIK" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "SAĞLIK" haberleri kategorisinde yer alan Aşı olmayan 14 yaşındaki çocukta ciddi akciğer tutulumları görüldü başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Memişoğlu: 'Hareket Yaşını Öğren, Sağlıklı Yaşa' kampanyamızda 2 milyona yakın vatandaşımıza ulaştık
Bakan Memişoğlu: 'Hareket Yaşını Öğren, Sağlıklı Yaşa' kampanyamızda 2 milyona yakın vatandaşımıza ulaştık
MSB: Samsun'dan Ankara'ya 1 karaciğer ve 2 böbrek grefti ulaştırıldı
MSB: Samsun'dan Ankara'ya 1 karaciğer ve 2 böbrek grefti ulaştırıldı
Mangal yaparken bu hatayı sakın yapmayın! Akciğerleriniz tehlikede
Mangal yaparken bu hatayı sakın yapmayın! Akciğerleriniz tehlikede
Bayılmalarını yorgunluğa bağladı, beyninde damar yumağı olduğu ortaya çıktı
Bayılmalarını yorgunluğa bağladı, beyninde damar yumağı olduğu ortaya çıktı
Son Haberler
Bodrum'da restoranda silahlı saldırı: 1 ölü
Bodrum'da restoranda silahlı saldırı: 1 ölü
Kaza sonrası kaçmaya çalışırken minibüsüyle yayalara çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Kaza sonrası kaçmaya çalışırken minibüsüyle yayalara çarptı:...
Ahbap'ın İstanbul ofisinde arama yapıldı
Ahbap'ın İstanbul ofisinde arama yapıldı
Şirvan Belediye Başkanı Cellek hayatını kaybetti
Şirvan Belediye Başkanı Cellek hayatını kaybetti
Sivas'ta otomobil karşı şeride geçip, takla attı: 1'i ağır 3 yaralı
Sivas'ta otomobil karşı şeride geçip, takla attı: 1'i ağır...
Faruk Sönmez'e veda yemeği
Faruk Sönmez'e veda yemeği

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.