• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Şehir Haberleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Dizi ve Fragmanlar Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:07
Al Nassr'da Jorge Jesus dönemi
01:47
Çanakkale'de tarım arazisinde çıkan yangın 1.5 saatte kontrol altına alındı
01:43
Yozgat'ta silahlı kavga: Muhtar ve oğlu öldü, diğer oğlu yaralandı
00:35
Bahçeli: 15 Temmuz, milli diriliş destanı, işgal ve ihanete karşı milletin kıyamıdır
00:33
Osmaniye'de 3.5 büyüklüğünde deprem
00:07
Al Nassr'da Jorge Jesus dönemi
01:47
Çanakkale'de tarım arazisinde çıkan yangın 1.5 saatte kontrol altına alındı
Video Galeri Foto Galeri
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari ücretle çalışırken kendi işlerinin patronu oldular
Ekonomi
Yayınlanma: 11 Haziran 2021 - 15:20
Güncelleme: 11 Haziran 2021 - 15:20

Asgari ücretle çalışırken kendi işlerinin patronu oldular

Son dakika 'EKONOMİ' kategorisinde yer alan habere göre; Bartın'da asgari ücretle çalıştıkları fabrikalardan istifa ederek hayallerinin peşinden giden Gökhan Demirci ve Mehmet Ali Ercan isimli iki girişimci tarım işletmesi kurdu. Kiraladıkları atıl arazilerde büyükbaş hayvanlar için yem üreterek Batı Karadeniz bölgesindeki yem ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan iki girişimcinin 2021 yılındaki ciro hedefi 2 milyon TL.

Ekonomi
11 Haziran 2021 - 15:20
Güncelleme: 11 Haziran 2021 - 15:20
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Asgari ücretle çalışırken kendi işlerinin patronu oldular
Bartın’da çeşitli fabrikalarda asgari ücretle işçi olarak çalışırken hayal ettikleri işin patronu olmak için kolları sıvayan iki girişimci kiraladıkları arazide hayvan yemi olarak kullanılan mısır slajı ve ot üretimi yapmaya başladı. Batı Karadeniz bölgesindeki yem ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamaya başlayan iki girişimci 20 kişiye istihdam sağlamanın gururunu yaşarken 2021 yılındaki ciro hedeflerini ise 2 milyon TL olarak belirledi.
Bartın’da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren fabrikalarda asgari ücretle çalışan Gökhan Demirci ve Mehmet Ali Ercan 4 yıl önce hayallerindeki büyükbaş hayvan çiftliğini kurmak ve kendi işlerinin patronu olmak için istifalarını vererek yeni bir hayata atıldılar.
Hayallerindeki büyükbaş hayvan çiftliğini kurup zarar etmeden işlemesi için her şeyi hesap eden iki arkadaş kuracakları çiftlikteki hayvanların yem maliyetinin minimum seviyede tutulmasını sağlamak için önceliklerini hayvan yemi üretimine verdiler.
Çiftçilere sunulan devlet desteklerinden de faydalanan Demirci ve Ercan, hayvan yemi üretimi yapacakları arazilerde kullanacakları traktör başta olmak üzere traktör ekipmanları ve makineleri de temin ederek kendi tarım işletmelerini kurdular.
İlk etapta kiraladıkları 457 dönüm arazide tek ekimle başladıkları mısır slajı ve ot üretimine 650 dönüm arazide çift ekimle devam eden Demirci ve Ercan, Bartın’ın yanı sıra çevre illere de mısır slajı ve ot sevkiyatı yapmaya başladılar. Yılda 300 ton ot ve 4 bin ton mısırlık slaj üretimi gerçekleştiren ancak artan taleplere yetişemeyen ikili talepleri karşılayabilmek ve işletmelerinin üretim hacmini de büyütmek için yeni arazi arayışlarını sürdürüyorlar.
2021 yılında 2 milyon TL’lik ticaret hacmine ulaşmayı bekleyen Demirci ve Ercan, kendi işlerinin patronu olmanın yanı sıra yaklaşık 20 kişiye istihdam sağlamanın da gururunu yaşıyorlar.
Kendi işlerini kurmak üzere 4 yıl önce çalıştıkları fabrikadan ayrıldıklarını, hayvan çiftliği kurmadan önce hayvan yemi üretmeye karar verdiklerini ve kurdukları işletme ile ticarette yakaladıkları başarıyı anlatan Gökhan Demirci, “4 yıl önce asgari ücretle fabrikada çalışıyorduk. Kendi işimizi kuralım dedik hayvancılık yapalım dedik. 150 başlık bir ahır projesi hazırladık. Ahır projesini hazırlayınca tabi hayvanın kaba yeme ihtiyacı olduğundan mısırı, slajı, otu gibi arazi arayışlarına girdik. Yaklaşık 4 yıl önce 457 dekar bu arazi bize nasip oldu. Burayı tarıma elverişli hale getirdik. Makine, ekipman, traktör gibi ihtiyaçlarımız oldu. bunları tarım kredi kooperatifi ve ziraat bankası gibi kuruluşların desteklemesiyle traktörlerimizi makinalarımızı aldık borçlandık. Tabi borçlandığımızdan dolayı 150 başlık ahır projemizi ötelemek zorunda kaldık. 2020 yılı itibarıyla ekim alanımız yaklaşık 650 dekara ulaştı. 2021 yılı bu sezon itibarıyla çift ekimle beraber bin 400 dekar araziyi bu sene Allah’ın izniyle işleyeceğiz. Siparişlerimiz, satışımızın yüzde 80’i il dışına çevre illere. Zonguldak, Karabük, Kastamonu gibi illere sevkiyatlarımız oluyor. Arada Adapazarı ve Sakarya bölgesine. Şu andaki mevcut arazilerle müşterilerimizin taleplerini karşılayamıyoruz. Allah nasip ederse arazilerimizi genişletip müşterilerimizin taleplerini karşılayabilmeyi hedefliyoruz. 2021 yılı içerisinde toplam çift ekiple beraber bin 400 dekar araziden kazanç hedefimiz 2 milyon TL civarında.” dedi.
Azimle hedeflerinin peşinden koştuklarını söyleyen Mehmet Ali Ercan ise, “Bundan dört yıl önce bir ahır projesi hevesiyle bu işe girdik. Kendi yemimizi üretmek için başladık. Şu an yılda bin 400 dönüm arazi ekimi yapıyoruz. Asgari ücretle ayrı ayrı işyerlerinde çalışırken azim edindik kendimize hedef koyduk bu duruma geldik. Şu an yanımızda yaklaşık 15-20’ye yakın personel çalıştırıyoruz.” ifadelerinde bulundu.
Demirci ve Ercan gelecek yıllarda 150 başlık büyükbaş hayvan çiftliği kurma noktasında da çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)


"Asgari ücretle çalışırken kendi işlerinin patronu oldular" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "11.06.2021" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde "Haber16.com" editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan "Asgari ücretle çalışırken kendi işlerinin patronu oldular" başlıklı haberlere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardadır.

EDİTÖR
İHA Haber Editör Servisi
İHA Haber Editör Servisi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tanku Bulduk'un 'Ben Emlakçıyım' kitabı okurlarla buluştu
Tanku Bulduk'un 'Ben Emlakçıyım' kitabı okurlarla buluştu
Mayısta yumurta üretimi azaldı, tavuk eti ve içme sütü üretimi arttı
Mayısta yumurta üretimi azaldı, tavuk eti ve içme sütü üretimi arttı
15 Temmuz'da Sabiha Gökçen Havalimanı kulesi kırmızı-beyaza bürünecek
15 Temmuz'da Sabiha Gökçen Havalimanı kulesi kırmızı-beyaza bürünecek
'Anızı Dönüştür, Toprağı Yaşat' Fikir Maratonu'nda gençlerin fikirleri ödüllendirildi
'Anızı Dönüştür, Toprağı Yaşat' Fikir Maratonu'nda gençlerin fikirleri ödüllendirildi
Son Haberler
Çanakkale'de tarım arazisinde çıkan yangın 1.5 saatte kontrol altına alındı
Çanakkale'de tarım arazisinde çıkan yangın 1.5 saatte kontrol...
Yozgat'ta silahlı kavga: Muhtar ve oğlu öldü, diğer oğlu yaralandı
Yozgat'ta silahlı kavga: Muhtar ve oğlu öldü, diğer oğlu yaralandı
Bahçeli: 15 Temmuz, milli diriliş destanı, işgal ve ihanete karşı milletin kıyamıdır
Bahçeli: 15 Temmuz, milli diriliş destanı, işgal ve ihanete karşı...
Osmaniye'de 3.5 büyüklüğünde deprem
Osmaniye'de 3.5 büyüklüğünde deprem
Al Nassr'da Jorge Jesus dönemi
Al Nassr'da Jorge Jesus dönemi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Şehir Haberleri
Dünya
Ekonomi
Magazin
Dizi ve Fragmanlar
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Bursa Haberleri
  • Dizi ve Fragmanlar
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Şehir Haberleri
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Haber16.com "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © 2017-2024 Haber16.com Tüm Hakları Saklıdır.