• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
17:37
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
13:52
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
11:39
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya ifade için adliyede
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ASELSAN son teknolojilerini TEKNOFEST İzmir'de vitrine çıkaracak
Ekonomi
Yayınlanma: 22 Eylül 2023 - 11:22

ASELSAN son teknolojilerini TEKNOFEST İzmir'de vitrine çıkaracak

ASELSAN'ın Murad Muharip Uçak Burun Radarı, Avcı Kaska Entegre Kumanda Birimi, Toygun Elektro Optik Sensör Sistemi ve HİSAR A+ Füze Fırlatma Sistemi'nin de aralarında bulunduğu 20 yerli sistemi festivalde sergilenecek - Şirket, Lisansüstü a-Yetenek, a-Gelecek Staj Programı, ASELSAN Akademi ve ASELSAN MTAL'i de etkinlikte ziyaretçilere anlatacak

Ekonomi
22 Eylül 2023 - 11:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in destekçilerinden ASELSAN, etkinliğin İzmir durağında da savunma sanayisi alanındaki 20 yeni sistemini ziyaretçilerle buluşturacak.

ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, "ayakları yere basmayan festival" mottosuyla düzenlenen TEKNOFEST, İstanbul ve Ankara'nın ardından 27 Eylül-1 Ekim'de İzmir'de teknoloji tutkunlarına kapılarını açacak.

Şirket, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T3 Vakfının yürütücülüğünde Çiğli Havalimanı'nda gerçekleştirilecek etkinlikte, 300 metrekarelik stant alanında ziyaretçilerini ağırlayacak.

İzmir'de 5 gün sürecek festival, havacılık gösterileri, ödül törenleri, simülasyon alanları, eğitici atölyeleri, sahne şovlarıyla gençlere teknoloji serüveni yaşatacak.

- ASELSAN'ın 20 milli sistemi görücüye çıkacak

ASELSAN standında özgün mühendisliğin gücüyle geliştirilen yerli sistemler de sergilenecek.

Bu kapsamda TEKNOFEST İzmir'de şirketin Murad Muharip Uçak Burun Radarı, Avcı Kaska Entegre Kumanda Birimi, Toygun Elektro Optik Sensör Sistemi, Karat Kızılötesi Arama ve Takip Sistemi, Tolun Güdüm Kiti, Karetta Anti GNSS, AselFlir-600 Elektro Optik Sensör Sistemi, Ertuğrul Bomba İmha Robotu, Aslan İnsansız Kara Aracı, Deringöz Otonom Sualtı Aracı, Zoka Akustik Torpido Karşı Tedbir Sistemi, GÜRZ Hava Savunma Sistemi, HİSAR A+ Füze Fırlatma Sistemi'nin de aralarında bulunduğu 20 sistemi vitrine çıkacak.

Festival alanının tamamı ASELSAN'ın milli imkanlarla geliştirdiği 40 güvenlik kamerasıyla takip edilecek. Kameralardan alınan görüntüler, TEKNOFEST Koordinasyon Ofisine aktarılacak. TEKNOFEST'in protokol giriş kapısında ASELSAN'ın geliştirdiği ARIN X-Ray Cihazı görev yapacak.

- Tekno Macera çocukları bekliyor

ASELSAN'ın bilim ve teknoloji meraklısı çocuklar için başlattığı uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi olan ve TEKNOFEST'te en çok ziyaret edilen aktivite alanları arasında yer alan Tekno Macera, çocukların gözdesi olacak.

Çocuklar, Tekno Macera Deneyim Alanı'nda Astronot Kıyafeti Tasarlama Atölyesi, Solar Uzay İstasyonu ve Mars Uzay Aracı Tasarım Atölyesi'nde farklı bir deneyim yaşayacak. TEKNOFEST çocukları, "Görev 2023" ve "Uzay Bi Yolculuk" sloganıyla gerçekleşecek ASELSAN uzay aracı simülasyon odasında uzay yolculuğuna çıkacak.

Türkiye'nin dört bir yanından gelerek TEKNOFEST heyecanına ortak olacak genç beyinler arasında kıyasıya yarışmalar da düzenlenecek. TEKNOFEST Girişim Yarışmaları kapsamında sağlık ve iyi yaşam, çevre, enerji ve iklim, afet yönetimi ve engelsiz yaşam teknolojileri konularında girişim yarışmaları gerçekleştirilecek. Bu yarışmalarda 5 ASELSAN çalışanı jüri üyesi olarak görev alacak.

ASELSAN, erken aşama girişimlerin desteklendiği Girişimcilik Merkezini, yılda 200'ü aşkın öğrencinin aday mühendis olarak çalışabildiği a-Yetenek Programı'nı, araştırmacılara istihdam olanağı sunan Lisansüstü a-Yetenek'i, öğrencilerin bilgilerini pekiştirmelerini sağlayan a-Gelecek Staj Programı'nı, çalışanlara yüksek lisans yapma şansı tanıyan ASELSAN Akademi'yi ve yüzde 1'lik başarı diliminden öğrenci alan ASELSAN MTAL'i İzmir'de TEKNOFEST gençliğine anlatacak.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
9 milyar lira tespit edildi
9 milyar lira tespit edildi
Altın alacaklar dikkat!
Altın alacaklar dikkat!
Hesaplara yatırılmaya başlandı
Hesaplara yatırılmaya başlandı
Son Haberler
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Samsun'da trafiğe kayıtlı araç sayısı 441 bini geçti
Samsun'da trafiğe kayıtlı araç sayısı 441 bini geçti

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.