• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
10:49
Fon soruşturmasında eski SPK yöneticileri tutuklandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ASECAP DAYS 2023 Zirvesi İstanbul'da başlıyor
Ekonomi
Yayınlanma: 17 Eylül 2023 - 13:08

ASECAP DAYS 2023 Zirvesi İstanbul'da başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: "Zirvede kara yolu taşımacılığı masaya yatırılacak"

Ekonomi
17 Eylül 2023 - 13:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa Ücretli Yol ve Altyapı Operatörleri Birliği (ASECAP) üyelerinin katılımıyla İstanbul'da yapılacak zirvede, kara yolu taşımacılığının masaya yatırılacağını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de ilk defa düzenlenen "ASECAP DAYS 2023" zirvesine Bakan Uraloğlu da katılacak.

Türkiye'den tam üye olarak kabul edilen ilk ve tek işletme olan ICA'nın ev sahipliğinde 19-20 Eylül'de gerçekleştirilecek zirvede, otoyol işletmecilerini ve kara yolu taşımacılığını etkileyen kritik konular ele alınacak.

ASECAP Başkanı Josef Fiala ve ASECAP Genel Sekreteri Malika Seddi'nin konuşma yapacağı etkinlikte, altyapı operatörlerini ilgilendiren bir dizi oturum düzenlenecek. Bu oturumlar arasında "Kapsamlı Mobilite için Yenilikçi Finansman Modelleri", "Sürdürülebilir Varlık Yönetimi ve Proje Teslimi Modelleri", "Altyapı Projelerinin Dayanıklılığı", "Yol Güvenliğinde İnovatif Yaklaşımlar" ve "Dekarbonizasyon ve Yeşil Mutabakat Anlaşmaları için Otoyol Altyapısı" gibi başlıklar bulunuyor.

Türkiye'den de önemli isimlerin katılacağı etkinlik, "Türkiye'de Elektrikli ve Otonom Araçların Gelişimi" ve "Taşımacılık ve Yeşil Lojistiğin Sürdürülebilir Finansmanı" gibi oturumları da içerecek.

- Sektördeki gelişmeler tartışılacak

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Abdulkadir Uraloğlu, böylesi önemli bir zirvenin Türkiye'nin 100. yılında düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Zirvede sektördeki gelişmelerin tartışılacağına işaret eden Uraloğlu, "İstanbul'daki zirvede kara yolu taşımacılığı masaya yatırılacak." ifadesini kullandı.

ASECAP Genel Sekreteri Malika Seddi de Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, kuruluşun 50. yaşını ASECAP DAYS 2023 İstanbul etkinliğiyle taçlandırmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Kovid-19 salgını ve ardından gelen Ukrayna'nın işgaline karşın dünyanın karbonsuzlaşma hedefinden vazgeçmeyeceğini gösterdiğini vurgulayan Seddi, "Avrupa Birliği ülkeleri, birliğin ortaya koyduğu 2050 hedeflerini gerçekleştirmek için alternatif yakıt sistemlerinden, yeni regülasyonlara, değişimin gerektiği tüm alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Sıfır karbon hedefinin bir diğer önemli başlığını ise 'ulaşım' oluşturuyor. Alternatif yakıt teknolojilerinden ve yeni toplu taşıma uygulamalarından bahsediyoruz. Tüm bu çözümlerin gerçekleştirilebilmesi için ise altyapı projelerimizin 'gelecek araçlara ve çözümlere' uygun olması gerekiyor. ASECAP burada, karbonsuzlaşma hedefi için köprü, tünel ve otoyol işletmecilerinin neler yapması gerektiğini belirliyor, başarılı örnekleri paylaşarak bilginin yayılmasını sağlıyor ve karşılaşılacak sorunlar üzerine tüm paydaşlarla ortak çalışmalar yürüterek bugünden geleceği tasarlamaya çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

ICA Genel Müdürü Serhat Soğukpınar ise ASECAP'ın Avrupa'daki özel otoyol işletmecilerini buluşturan çok önemli ve değerli bir uluslararası platform niteliği taşıdığına vurgu yaptı.

ICA olarak hem Türkiye'yi hem de sektörü ASECAP bünyesinde en iyi şekilde temsil etmek için çalıştıklarını aktaran Soğukpınar, "Cumhuriyetimizin 100. yılında, Avrupalı sektör temsilcileri İstanbul'da buluşacak ve özel otoyol işletmeciliği sektörünün geleceği ülkemizde konuşulacak." ifadesini kullandı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aidatlar kira fiyatlarını bile aştı! Fahiş artışlar için 2027 işaret edildi: 'Lisans' dönemi başlıyor
Aidatlar kira fiyatlarını bile aştı! Fahiş artışlar için 2027 işaret edildi: 'Lisans' dönemi başlıyor
Altın piyasasında hareketli gün: İşte Gram altında son durum
Altın piyasasında hareketli gün: İşte Gram altında son durum
Motorine indirim geldi! Yeniden 100 liranın altına geriledi
Motorine indirim geldi! Yeniden 100 liranın altına geriledi
Bursa’dan ülke ekonomisine büyük katkı
Bursa’dan ülke ekonomisine büyük katkı
Son Haberler
Osmangazi’de Aileler Akran Zorbalığına Karşı Bilgilendirildi
Osmangazi’de Aileler Akran Zorbalığına Karşı Bilgilendirildi
Osmangazi’de Yapay Zekanın İnsanlığın Geleceğine Etkisi Konuşuldu
Osmangazi’de Yapay Zekanın İnsanlığın Geleceğine Etkisi Konuşuldu
Dorukhan Büyükışık davasında kritik karar!
Dorukhan Büyükışık davasında kritik karar!
 6 saatlik yol 2 saate düşecek!
6 saatlik yol 2 saate düşecek!
Bursa’da mantar can aldı!
Bursa’da mantar can aldı!
İzmir'deki orman yangınında 2'nci gün; baraja düşen helikopterdeki 3 mürettebat aranıyor
İzmir'deki orman yangınında 2'nci gün; baraja düşen helikopterdeki 3 mürettebat aranıyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.