• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
19:10
Fatma Betül Sayan Kaya ifadeye çağrıldı
15:37
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Arzum, Cumhuriyetin 100. yılını Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası ile kutladı
Ekonomi
Yayınlanma: 24 Ekim 2023 - 10:36

Arzum, Cumhuriyetin 100. yılını Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası ile kutladı

Arzum Ticaretten Sorumlu Genel Müdürü Serhan Giray: - "Şampiyonada mücadele eden birçok kadın satranç sporcu, belki de hiç tanımadığı onlarca kadına rol model olacak. Birçok küçük kızımızın satranca başlamasına vesile olacak"

Ekonomi
24 Ekim 2023 - 10:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nın 15 yıldır aralıksız şekilde sponsorluğunu üstlenen Arzum, Cumhuriyetin 100. yılını Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyona finali ile kutladı.

Arzum açıklamasına göre, "Kadınların Her Hamlesi, Cumhuriyetin Karesi" mottosunda Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği ve Arzum ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonanın birincisi Ceren Tırpan olurken, Arzum sponsorluğunun 15. yılı kapsamında 17 kadın sporcuya "Satrançta Fark Yaratan Kadınlar" ödülü verildi.

16–22 Ekim’de, İzmir Çeşme Aya Haralambos Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası finallerinde Türkiye’nin dört bir yanından 100’e yakın sporcu 9 tur boyunca mücadele etti.

22 Ekim Pazar günü düzenlenen ödül töreninde şampiyona birincisi Ceren Tırpan, şampiyona ikincisi WIM Hayale İsgenderova ve şampiyona üçüncüsü WCM Elif Zeren Yıldız, ödüllerini Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Safa Koçoğlu, Arzum Ticaretten Sorumlu Genel Müdürü Serhan Giray ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay’ın ellinden aldı.

Düzenlenen ödül törenine Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Safa Koçoğlu, Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Arzum Ticaretten Sorumlu Genel Müdürü Serhan Giray, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, sporcular, veliler ve basın mensupları katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arzum Ticaretten Sorumlu Genel Müdürü Serhan Giray, Arzum olarak kadın satranç sporcu sayısının her geçen gün artması için Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası sponsorluklarını 15 yıldır aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Giray, "Bu yıl, Cumhuriyetimizin 100. yılı şerefine özel “Kadınların Her Hamlesi, Cumhuriyetin Karesi” mottosuyla düzenlediğimiz şampiyona ile Cumhuriyetimizin 100. yıllını, kadınlarımızın başarısı ile kutlamak istedik.

Cumhuriyet kadınlarının ve kadın satranç sporcularının her an arkasında olduğumuzu belirterek böylesi önemli bir tarihi ölümsüzleştirmek istedik. Kadınlarımızın atacağı her adımın, yapacağı her hamlenin Cumhuriyetimizi ileri taşıyacağı düşüncesi temelinde; genç nesillerin, kadın satranç sporcularımızın başarılarını kendilerine örnek almasını amaçladık." açıklamasını yaptı.

Şampiyonanın yanı sıra sponsorluklarının, hayalleri ve yapmak istedikleri konusunda birçok kadına cesaret verdiği inancında olduklarını aktaran Giray, "Aldığımız dönüşler bu inancımızı kanıtlıyor ve motivasyonumuzu artırıyor. Şampiyonada mücadele eden birçok kadın satranç sporcu, belki de hiç tanımadığı onlarca kadına rol model olacak. Birçok küçük kızımızın satranca başlamasına vesile olacak. Rol modeli başarılı bir satranç sporcusu olan kadınlarımız, istediğinde neler başarabileceğini, yapılmaz denilenleri yapabileceğini herkese gösterecek." ifadelerini kullandı.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Seyyanen zam gündemde
Seyyanen zam gündemde
2027 yılından itibaren artacak
2027 yılından itibaren artacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Altın ve gümüşte sert düşüş! Gram altın 6 bin 338 TL'ye geriledi
Altın ve gümüşte sert düşüş! Gram altın 6 bin 338 TL'ye geriledi
Son Haberler
Osmangazi Belediyesi’nin 2027 Bütçesi Meclisten Geçti
Osmangazi Belediyesi’nin 2027 Bütçesi Meclisten Geçti
Aydın’dan ’44 milyon liralık zarar’ açıklaması
Aydın’dan ’44 milyon liralık zarar’ açıklaması
Elektrikli araçlar için yeni dönem başlıyor
Elektrikli araçlar için yeni dönem başlıyor
Fatma Betül Sayan Kaya ifadeye çağrıldı
Fatma Betül Sayan Kaya ifadeye çağrıldı
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.