• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:54
Kayıp polis memurunun denizde cesedi bulundu
01:48
Manisa'da üç aracın karıştığı zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı
01:34
Cemil Tugay CHP'den istifa etti
01:26
Kayseri'de eski site görevlisi, yöneticiyi bıçakla yaraladı
01:12
Eyüpsultan'da otoparka silahlı saldırı: 1 yaralı
00:55
Muğla'da komşular arasında silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Artık radarı görünce yavaşlamak cezadan kurtarmayacak... Bakan Soylu duyurdu
Haberler
Yayınlanma: 10 Eylül 2020 - 18:21

Artık radarı görünce yavaşlamak cezadan kurtarmayacak... Bakan Soylu duyurdu

Artık radarı görünce yavaşlamak ceza yemekten kurtulmaya yetmeyecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, plaka tanıma sistemleri üzerinden ortalama hız tespiti yapılacağını ve cezaların buna göre yazılacağını belirterek, "İlk uygulama Ankara'nın etrafındaki devlet kara yollarında başlatılacak." dedi.

Haberler
10 Eylül 2020 - 18:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Artık radarı görünce yavaşlamak cezadan kurtarmayacak... Bakan Soylu duyurdu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehirler arası yolculuklarda radar sisteminin değişeceğini söyledi. Yeni sistemde cezalar ortalama hız üzerinden yazılacak. Ceza yememek için radarı görünce yavaşlamak yetmeyecek. İlk uygulama Ankara etrafındaki kara yollarında başlayacak.

Soylu, Ankara'da katıldığı Trafik Birim Amirleri 2'inci Etap Koordinasyon Toplantısında, "Aracın görüldüğü iki nokta arasındaki mesafe ile geçen zamanı hesaplayarak hız denetimini planlıyoruz" dedi.

TUZAK RADAR YERİNE ORTALAMA HIZ YAKLAŞIMI
Trafik yönetimindeki önemli değişimi aktaran Soylu, "Trafik yönetimindeki önemli bir değişimi de denetim anlayışımızda gerçekleştirdik. Sürücülerde farkındalık oluşturan, algılanan yakalanma duygusunu arttırmaya dönük; hata yapılmasını bekleyen değil hata yapmadan farkındalık oluşturan, bir denetleme anlayışı getirdik. İşte, tuzak radar uygulamasının yerine ortalama hız koridoru yaklaşımı, bu şekilde ortaya çıktı. 2017 yılında Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar uzanan 2 bin 155 kilometrelik otoyol ağında sistemi kurduk. Sistemin kurulu olduğu otoyollarda; 2019 yılında toplam kazada yüzde 18,8; ölümlü kazada ise yüzde 6,6 azalma elde ettik.

Şimdi bunu bir adım daha ileri taşıyoruz. PTS (Plaka Tanıma Sistemi) ve KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) kameraları üzerinden ortalama hız tespiti yapıyoruz. İlave bir ekipman yatırımı yapmadan, tamamen yerli ve milli bir yazılımla, mevcut kameralar üzerine kurulacak bir yazılımla, aracın görüldüğü iki nokta arasındaki mesafe ile geçen zamanı hesaplayarak hız denetimi planlıyoruz" diye konuştu.

Soylu, ortalama hız koridoru uygulanan bölgelerde sürücülerin hangi hızda seyretmesi gerektiği gibi konularda uyarılacağını belirtti. Böylece aşırı hızlı olup kontrol noktalarına yaklaşınca hızını düşürenler tespit edilecek.

MAKET TRAFİK EKİPLERİ KAZALARI AZALTTI
Maket Trafik Ekipleri projesi hakkında da bilgi veren Soylu, "Halihazırda 767 adet maket/model trafik ekip aracımız var ve bu araçların bulunduğu 3 kilometrelik yarıçaplı alan içinde ölümlü kazalarda yüzde 17,5; ölümlerde ise yüzde 26,4 azalma elde ettik. Demek ki doğru bir politika uyguluyoruz. Zaman zaman otoyolu kesip mola yerine yönelterek sürücülerin dikkat dağınıklığının önüne geçmeye çalışıyoruz. Şehirler arası yollarda sürücüyü özellikle araçtan indiriyoruz. Özellikle şehirler arası otobüslere özel denetimler, sivil kontroller planlıyoruz. Fahri trafik müfettişlerimizin hem sayısın hem de aktivitesini arttırmak için ilave çalışmalar yapıyoruz. Bunların haricinde geleceğin sürücülerini yetiştirmek için, gelecekteki sürücü davranışlarını şimdiden doğru oluşturmak için de pek çok kampanya ve eğitim programı uyguluyoruz. 46 ilde 97 adet çocuk trafik eğitim parkımız var. Bu bize yeterli değil. Bunların bir kısmını modernleştirdik ve işlevselliklerini arttırdık. Bu parklardan bulunmayan 25 il için de çalışma başlattık. Ve buralarda şu ana kadar yaklaşık 200 binin üzerinde evladımıza trafik eğitimi verdik. Narkotik operasyonlarında ele geçen tırları trafik eğitim tırlarına dönüştürdük. Mobil trafik eğitim tırı projemizle şu ana kadar 400 bin çocuğumuza trafik eğitimi verdik" dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kayıp polis memurunun denizde cesedi bulundu
Kayıp polis memurunun denizde cesedi bulundu
Manisa'da üç aracın karıştığı zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Manisa'da üç aracın karıştığı zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Kritik MGK sonrası 11 maddelik bildiri
Kritik MGK sonrası 11 maddelik bildiri
Cemil Tugay CHP'den istifa etti
Cemil Tugay CHP'den istifa etti
Son Haberler
Kayıp polis memurunun denizde cesedi bulundu
Kayıp polis memurunun denizde cesedi bulundu
Manisa'da üç aracın karıştığı zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Manisa'da üç aracın karıştığı zincirleme kaza: 2 ölü, 4...
Kenan Doğulu'dan ilk açıklama
Kenan Doğulu'dan ilk açıklama
İsviçre Bosna Hersek'i 4-1'le geçti
İsviçre Bosna Hersek'i 4-1'le geçti
Rusya'dan Türkiye iddiası
Rusya'dan Türkiye iddiası
Emniyet kemeri takılı olmayan sürücü, kazada, araçtan savrularak öldü
Emniyet kemeri takılı olmayan sürücü, kazada, araçtan savrularak öldü

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.