• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:13
4 yaşındaki oğlunu kucağına alıp 8'inci kattan atlayan anne öldü, çocuğu yaşam mücadelesi veriyor
00:04
Bakan Güler, Kamerun Milli Günü resepsiyonuna katıldı
00:00
Hatay'da ayrılma kararı alan nişanlısı ile babasını öldürdü
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Arjantin Dışişleri Bakanı Cafiero, Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında konuştu:
Haberler
Yayınlanma: 03 Şubat 2023 - 13:06

Arjantin Dışişleri Bakanı Cafiero, Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında konuştu:

"(Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklanan enerji ve gıda krizi) Sistemsel değişikliklere ihtiyacımız var, güçlü bir liderliğe ihtiyacımız var. Kendini buna adamış liderlere ihtiyacımız var. Tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi, Arjantin Devlet Başkanı Fernandez gibi güçlü liderlere ihtiyacımız var." - "(Tahıl koridoru) Türkiye'nin buradaki rolünü çok takdir ediyoruz. Özellikle buradaki tahıl koridoru konusunda ve Ukrayna’dan gelen gıda konusundaki desteğini çok takdir ediyoruz ve dünya bunun farkında. Biz de bundan bahsettik. Bu liderlik rolü hepimiz için gerekli"

Haberler
03 Şubat 2023 - 13:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Arjantin Dışişleri, Uluslararası Ticaret ve İnanç Bakanı Santiago Cafiero, Rusya-Ukrayna savaşından dolayı yaşanan gıda ve enerji krizi için sistemsel değişikliklere ihtiyaçları olduğunu belirterek "Kendini buna adamış liderlere ihtiyacımız var. Tıpkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi, Arjantin Devlet Başkanı Alberto Angel Fernandez gibi güçlü liderlere ihtiyacımız var." dedi.

Bakan Cafiero, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Dışişleri Bakanlığının İstanbul Temsilciliğindeki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Türkiye ve Arjantin ilişkilerinin çok kapsamlı olduğunun altını çizen Cafiero, şu anda küresel belirsizlik ortamı olduğunu söyledi.

Cafiero, Rusya-Ukrayna savaşına değinerek "Doğal olarak bir uzaklığımız var evet ama insani olarak baktığımızda, hepimiz burada olan bitene duyarlıyız. Özellikle savaşın çıktılarını gözlemliyoruz. Tabii ki burada enerji ve gıda fiyatlarının yükselmesi olsun, buradaki gübrenin eksikliği ya da fiyatın yükselmesi olsun büyük bir küresel etkileri olduğunu görüyoruz." dedi.

- Türkiye'nin tahıl koridorundaki rolüne övgü

Rusya-Ukrayna savaşının ardından gıda ve enerji fiyatlarının arttığına işaret ederek, özellikle Latin Amerika ve Karayipler bölgesinin gıda ve enerji anlamında çok kırılgan olduğunu vurgulayan Cafiero, şunları kaydetti:

"Sistemsel değişikliklere ihtiyacımız var, güçlü bir liderliğe ihtiyacımız var. Kendini buna adamış liderlere ihtiyacımız var. Tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi, Arjantin Devlet Başkanı Fernandez gibi güçlü liderlere ihtiyacımız var. Her zaman burada bütün gücümüzle barışın acil olduğu çağrısını yapmaya devam edeceğiz. Buradaki uzlaşı mekanizmaları artık uzatılmalı, uzatılıyor ama bizim artık bugün insanların artık hayatların kaybetmemesine, gıdanın güvenliğinin sağlanmasına ve buradaki nüfusun emniyeti içinde yaşamasına ihtiyacımız var. Türkiye'nin buradaki rolünü çok takdir ediyoruz. Özellikle buradaki tahıl koridoru konusunda ve Ukrayna'dan gelen gıda konusundaki desteğini çok takdir ediyoruz ve dünya bunun farkında. Biz de bundan bahsettik. Bu liderlik rolü hepimiz için gerekli."

Cafiero, aynı kararlılığın Laçin Koridoru için de gösterilmesi gerektiğine ve bunun için de fırsat olduğuna işaret ederek "Hala pandeminin yaralarını sarıyoruz. Hala bu korkunç pandeminin yaralarını sardığımız bir dünyadayız. Ve halklarımızın yaşam kalitesini geri kazanmalıyız. Bunu başarmanın yolu ne savaş ne de bu blokajlar. O yüzden Türkiye, Ermenistan, Arjantin olarak bütün halklarımızla burada bu bağlarımızı güçlendireceğiz." açıklamasında bulundu.

- "Çalışma toplantılarımızdaki tüm çıktılar bir fotoğrafla bir basın toplantısıyla bitemez"

Arjantin ve Türkiye'nin teknolojik kalkınması, şirketlerinin gelişmiş teknik kapasiteleri, bilgileri olan ve bu sayede dünyada önemli bir rol oynayacak olan ülkeler olduğuna dikkati çeken Cafiero, "Türkiye ve Arjantin'in uydu inşa etmesinin hepimiz için örnek olması gerekiyor. Bu işbirliğimizin bir temsili, ikili ilişkilerimizdeki güvenin bir temsili olduğu kadar, bizim dünyadaki de büyük şirketler büyük teknolojiler arasında aldığımız yere de bir örnek teşkil ediyor." görüşünü paylaştı.

İki ülkenin de kendi teknolojisi ve gücü olduğuna vurgu yapan Cafiero, güçlerin birleştirilerek daha güçlü hale gelebileceğini, nükleer tıp teknolojisinin de bu alanlardan biri olduğunu belirtti.

Cafiero, "Biz burada Arjantin ve Türkiye, güçlerimizi birleştirirsek kesinlikle dünyanın en ücra köşelerine bile gidebilecek güce sahibiz. Arjantin ve Türkiye olarak, genel olarak birbirimize benzer duruşları sergiliyoruz. Çalışma toplantılarımızdaki tüm çıktılar bir fotoğrafla, bir basın toplantısıyla bitemez. Bu sadece bizim için stratejik işbirliğimizin başlangıç noktası olabilir. Bu belirsizliklerle dolu dünyaya somut çözümler vadediyoruz." dedi.

Türkiye ve Arjantin'in ilişkilerinin çok güçlü olduğunu söyleyen Cafiero, "Ticari anlamda baktığımızda, Arjantin ve Türkiye arasında ticaretin büyüdüğünü gördük. 2021, 2022’den bu yana büyüme yaşadık, o yüzden biz bunu gündemde tutmak istiyoruz. Yine de bakıyoruz ki olabilecek imkanlarımızın gerisindeyiz. Biz bunu bir şekilde geliştirmek istiyoruz. İş hacmimizi yatırımlarımızı geliştirmeyi arzu ediyoruz." diye konuştu.

Cafiero, Arjantin ve Türkiye arasında işbirliği yapılabilecek alanlar arasında mineraller, ecza ürünleri ve doğal gazın da bulunduğunu belirterek, "Elbette her şey ticaretten ibaret değil. Kültürel açılar da bizim için çok önemli. Siz bizi tanıyorsunuz, biz, Türkiye'yi daha çok tanıyoruz. Türkiye dizileri Arjantin televizyonlarında en çok reyting alan programlar." ifadesini kullandı.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
4 yaşındaki oğlunu kucağına alıp 8'inci kattan atlayan anne öldü, çocuğu yaşam mücadelesi veriyor
4 yaşındaki oğlunu kucağına alıp 8'inci kattan atlayan anne öldü, çocuğu yaşam mücadelesi veriyor
Hatay'da ayrılma kararı alan nişanlısı ile babasını öldürdü
Hatay'da ayrılma kararı alan nişanlısı ile babasını öldürdü
Fatih'te Büyük Valide Hanı'nın çatısında yangın çıktı -2 Ek görüntü
Fatih'te Büyük Valide Hanı'nın çatısında yangın çıktı -2 Ek görüntü
Yenikapı'da 'Muharrem Ayı Oruç Açma ve Lokma Paylaşımı Programı' düzenlendi
Yenikapı'da 'Muharrem Ayı Oruç Açma ve Lokma Paylaşımı Programı' düzenlendi
Son Haberler
4 yaşındaki oğlunu kucağına alıp 8'inci kattan atlayan anne öldü, çocuğu yaşam mücadelesi veriyor
4 yaşındaki oğlunu kucağına alıp 8'inci kattan atlayan anne...
Bakan Güler, Kamerun Milli Günü resepsiyonuna katıldı
Bakan Güler, Kamerun Milli Günü resepsiyonuna katıldı
Hatay'da ayrılma kararı alan nişanlısı ile babasını öldürdü
Hatay'da ayrılma kararı alan nişanlısı ile babasını öldürdü
Dünya Kupası kapsamında kurulan 'Turkish Vibe Zone by Chobani' ABD'de açıldı
Dünya Kupası kapsamında kurulan 'Turkish Vibe Zone by Chobani'...
Fatih'te Büyük Valide Hanı'nın çatısında yangın çıktı -2 Ek görüntü
Fatih'te Büyük Valide Hanı'nın çatısında yangın çıktı...
Çin, ABD'de tespit edilen yüksek irtifa istihbarat balonuna dair iddiaları doğrulamıyor
Çin, ABD'de tespit edilen yüksek irtifa istihbarat balonuna dair iddiaları doğrulamıyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.