• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:07
Bakan Kacır: Türkiye-Pakistan İş ve Yatırım Forumu'nda iki ülkenin iş dünyası temsilcileriyle buluştuk
02:57
AFAD Başkanı Pehlivan, Venezuela'da bulunan AFAD ekipleri ile görüştü
01:12
İzmir'de silah kaçakçılığı operasyonu: 1 tutuklama
00:26
Aydın'da kaybolan 80 yaşındaki kadın, sağ olarak bulundu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Arçelik, Hatay'da çağrı merkezi kurdu
Ekonomi
Yayınlanma: 02 Mayıs 2023 - 14:44

Arçelik, Hatay'da çağrı merkezi kurdu

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer: - "Depremden etkilenen vatandaşlara yaşadıkları illerde yeni iş imkanları sağlanması kritik önem taşıyor"

Ekonomi
02 Mayıs 2023 - 14:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Arçelik, depremden etkilenen illerde iş imkanları yaratılmasına destek olmak üzere Hatay'da çağrı merkezi açtı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, depremden etkilenen illere, arama-kurtarma çalışmaları, yardım malzemeleri temini, hijyen ve yemek tırlarıyla destek veren Arçelik, bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, kente iş imkanı yaratılması amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle belediyeye ait alanda çağrı merkezi kuruldu. Bu merkez, Arçelik'in Çayırova'dan sonra doğrudan istihdam sağlayarak müşterilerine hizmet verdiği ilk çağrı merkezi olacak.

İşe alımlarda kadınlara öncelik sağlanan merkezde, halihazırda çalışanların yüzde 90'ını da kadınlar oluşturuyor.

- "En güncel ihtiyaçları belirleyerek desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, depremden etkilenen vatandaşlara yaşadıkları illerde yeni iş imkanları sağlanmasının kritik önem taşıdığını belirtti.

Hatay'da kurdukları çağrı merkezinde tamamı çadır kentlerde yaşamını sürdüren 50 vatandaşın istihdam edileceğini kaydeden Dinçer, bölgede geleceğe dair umutları yeşertmek ve kalıcı bir çözüme katkı sağlamak için barınma, eğitim, hijyen ve gıda gibi en temel ihtiyaçların karşılanmasının yanı sıra iş imkanları sunulması gerektiğini bildirdi.

Dinçer, Arçelik'in bölgedeki en güncel ihtiyaçları belirleyerek kapsamlı yardım çalışmalarını sürdürdüğünü aktarırken, sıcak yemek ve hijyen tırlarının yanı sıra kişisel hijyen ihtiyacını karşılamak üzere konteyner duş hizmetine de başladıklarını anlattı.

Türkiye'nin dört bir yanına uzanan bayi ve servis ağları sayesinde deprem felaketinin hemen ardından hızla organize olarak, acil ihtiyaçları karşılamak üzere harekete geçtiklerini belirten Dinçer, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar çadır, gıda, battaniye, kıyafet, ısıtıcı, çamaşır makinesi tamburları kullanarak hazırladığımız sobalar, solar panel ve jeneratörlerden oluşan 830 binden fazla yardımı bölgeye ulaştırdık. Vatandaşlarımızın en önemli ihtiyaçlarından olan sıcak yemek ihtiyacını karşılamak üzere 3 ilde yemek tırlarımız hizmet vermeye devam ediyor. 6 kentimizde de çamaşır yıkama ve kurutma hizmeti veren tırlarımızla çadır kentlerde hijyen ihtiyacını karşılıyoruz. Çok yakında Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da konteyner duş ve tuvaletlerin kurulumunu da tamamlayacağız. Ayrıca Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesi sağlık çalışanlarının barınma ihtiyacının karşılanmasına destek olmak üzere 100 adet vagonu da bölgeye gönderiyoruz. Bölgede en güncel ihtiyaçları belirleyerek desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

- Arçelik hijyen tırları 13 lokasyonda hizmet veriyor

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Arçelik hijyen tırları Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya, Gaziantep ve Diyarbakır'da toplam 13 lokasyonda hizmet veriyor.

Arçelik, deprem bölgesinde Koç Holding koordinasyonunda hayata geçirilen yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı 5 bin konteynerden oluşacak konteyner kentlerin inşasına da diğer topluluk şirketleri ile birlikte destek sunuyor.

Konteyner kentlerde, sosyal imkanların yanı sıra, çocukların eğitimi ve kent sakinlerinin ekonomik olarak güçlenmesini sağlayacak gelişim programları gibi uygulamaların da hayata geçirilmesi planlanıyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
SULKENT'te hak sahipleri belli oldu
SULKENT'te hak sahipleri belli oldu
AJet, Milas-Bodrum Havalimanı'ndan Avrupa'ya direkt seferlere başladı
AJet, Milas-Bodrum Havalimanı'ndan Avrupa'ya direkt seferlere başladı
Toroslar EDAŞ, Gaziantep'te sıcak havaya karşı şebekeleri güçlendiriyor
Toroslar EDAŞ, Gaziantep'te sıcak havaya karşı şebekeleri güçlendiriyor
Başkent EDAŞ: NATO Zirvesi için kesintisiz enerji planlamamızı tamamladık
Başkent EDAŞ: NATO Zirvesi için kesintisiz enerji planlamamızı tamamladık
Son Haberler
Bakan Kacır: Türkiye-Pakistan İş ve Yatırım Forumu'nda iki ülkenin iş dünyası temsilcileriyle buluştuk
Bakan Kacır: Türkiye-Pakistan İş ve Yatırım Forumu'nda iki ülkenin...
AFAD Başkanı Pehlivan, Venezuela'da bulunan AFAD ekipleri ile görüştü
AFAD Başkanı Pehlivan, Venezuela'da bulunan AFAD ekipleri ile görüştü
Danıştay'dan milyonlarca sürücüyü ilgilendiren karar
Danıştay'dan milyonlarca sürücüyü ilgilendiren karar
Rahmi Koç en değerli mirasını bağışladı
Rahmi Koç en değerli mirasını bağışladı
Bursa'da Murat Boz coşkusu!
Bursa'da Murat Boz coşkusu!
Organlarıyla 4 hastaya umut oldu
Organlarıyla 4 hastaya umut oldu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.