• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:05
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Antrenörü, şampiyon olduğu gün bıçakla yaralanan milli karatecinin hedeflerini anlattı
Spor
Yayınlanma: 28 Aralık 2022 - 14:12

Antrenörü, şampiyon olduğu gün bıçakla yaralanan milli karatecinin hedeflerini anlattı

Umut Eren Gündoğ'un antrenörü Cemil Günel: "Cuma günü yapılacak seçmelerde de milli takımı kazanmasını bekliyorduk ama bu olay yaşandı. Hedefimiz Avrupa ve dünya şampiyonluklarıydı. İnşallah kendisini toparlayıp ayağa kalktığında tekrardan başlayacağız" - Takım arkadaşı Emir Buğra Gencan: "Aylardır beraber çalışıyoruz. Milli takım seçmesinde birinci olup çıkmayı düşünüyorduk. Eren için nasip olmadı"

Spor
28 Aralık 2022 - 14:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KADİR YILDIZ / ŞAHİN OKTAY - Bursa Büyükşehir Belediyespor Karate Başantrenörü Cemil Günel, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde düzenlenen Türkiye Ümit, Genç, 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda kumite kategorisi +84 kiloda şampiyon olduğu günün akşamında bıçaklı kavgada yaralanan milli karateci Umut Eren Gündoğ'un hedefleri arasında Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceler elde etmek olduğunu bildirdi.

İzmit ilçesinde 26 Aralık'ta yaşanan olayın ardından Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırılan 20 yaşındaki Gündoğ'un tedavisi sürüyor. Bugün yeniden ameliyata alınan Gündoğ'un tedavisine bir süre daha yoğun bakımda devam edilecek.

Çeşitli kategorilerde dereceleri bulunan Gündoğ'un, 30 Aralık'ta gerçekleştirilecek Avrupa elemelerini geçmesine kesin gözüyle bakılıyordu.


- "İyi bir sporcu olduğu gibi iyi bir antrenörlük hayali vardı"

Genç sporcunun dayısı da olan antrenörü Cemil Günel, AA muhabirine, Gündoğ'un sağlık durumunun iyiye gittiğini, yarın servise çıkmasını beklediklerini söyledi.

Günel, Kocaeli'deki şampiyonanın ilk gününün kulüpleri için güzel geçtiğini, Gündoğ'un +84 kilogramda Türkiye şampiyonu olduğunu dile getirerek, "Şampiyon olduğu gün böyle bir olay başına geldi. Hedefimiz Avrupa şampiyonluğuydu, ondan sonra dünya şampiyonluğuydu." dedi.

Gündoğ'un sevilen bir sporcu olduğunu anlatan Günel, şöyle devam etti:

"Sporcu kardeşleri onu çok severler. Hepsine güzel ağabeylik yapar, büyükleriyle ilişkileri de iyidir. Kazanmayı ve kaybetmeyi bilen bir sporcu. Sporcu olarak da yetenekli. Sene başında yine bu salonda yapılan Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası'nda da yarı finale kadar çıkmıştı. Kendisinden büyüklerle iyi mücadele etmişti. Teknik kuruldaki hocalarımızın dikkatini çekmişti. Onu yavaş yavaş uluslararası maçlara hazırlıyorlardı."

Günel, Gündoğ'un ayağa kalktıktan sonra sağlık durumuna bakacaklarını belirterek, kendisinin spor hayatına devam etmek istediğini kaydetti.

Gündoğ'un liseyi bitirdiğini Türkiye Ümit, Genç, 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası ve milli takım seçmelerine hazırlanmak için üniversiteye başvuru yapmadığını ifade eden Günel, "Cuma günü yapılacak seçmelerde de milli takımı kazanmasını bekliyorduk ama bu olay yaşandı. Hedefimiz Avrupa ve dünya şampiyonluklarıydı. İnşallah kendisini toparlayıp ayağa kalktığında tekrardan başlayacağız. Dayı yeğen ilişkimiz olduğu için bizimle büyüdü. Ben de karate yaptığım için o da karate yaptı. Gerçi 2 yıl futbol da oynadı. Daha sonra karateye devam etti. İyi bir sporcu olduğu gibi iyi bir antrenörlük hayali vardı." diye konuştu.


- "Milli takım seçmelerinde birinci olarak Eren'i mutlu etmek istiyorum"

Takım arkadaşı Emir Buğra Gencan da başlarına talihsiz bir olayın geldiğini söyledi.

Gencan, olay günü Gündoğ'un yanında olduğunu belirterek, "Pideciden bıçak aldılar. 2 kişiydiler. Eren'in de bıçağı görmediğini düşünüyorum. İçlerine girince biriyle boğuşurken diğeri arkasından bıçağı vurdu. Ben de yardım edemedim." dedi.

Hedeflerine değinen Gencan, "Aylardır beraber çalışıyoruz. Milli takım seçmesinde birinci olup çıkmayı düşünüyorduk. Eren için nasip olmadı. Ben burada Türkiye ikincisi oldum. Cuma günü milli takım seçmesi var. Elimden geleni yapacağım. Cuma günü milli takım seçmelerinde birinci olarak Eren'i mutlu etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Gencan, olay günü de şampiyonayla ilgili konuştukları, karşı taraftakilerin kendilerini yanlış anladığını sözlerine ekledi.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yeri çok şaşırttı
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yeri çok şaşırttı
Başkan Enes Çelik’ten transfer mesajı; ‘Listemiz her zaman hazır ama…’
Başkan Enes Çelik’ten transfer mesajı; ‘Listemiz her zaman hazır ama…’
Şampiyonlar Ligi'nde 33 gollü gece
Şampiyonlar Ligi'nde 33 gollü gece
Fenerbahçe iyi başladı kötü bitirdi
Fenerbahçe iyi başladı kötü bitirdi
Son Haberler
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yeri çok şaşırttı
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin...
GSS prim borçlarına yeni düzenleme: 1 milyondan fazla kişiyi kapsayacak
GSS prim borçlarına yeni düzenleme: 1 milyondan fazla kişiyi kapsayacak
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Fransa’da gösterilerde 135 gözaltı: 70 bin kolluk kuvveti sahada
Fransa’da gösterilerde 135 gözaltı: 70 bin kolluk kuvveti sahada
'Cehennem Necati'ye 15,5 yıl hapis cezası
'Cehennem Necati'ye 15,5 yıl hapis cezası
Dursun Özbek: "Finansal yapıya dikkat ederek transfer yapacağız"
Dursun Özbek: "Finansal yapıya dikkat ederek transfer yapacağız"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.