"Zamansız güzelliğin" simgesiydi, şimdi tanınmaz halde

TAKİP ET

Henüz küçücük yaşta şöhreti yakalayan ve yıllar boyunca "zamansız güzelliğin" simgesi olan ünlü oyuncu farklı görüntüsüyle tartışma yarattı.

Reklam
Reklam

1974'te henüz 12 yaşındayken rol aldığı Pretty Baby adlı film ile bir anda bütün dikkatleri üzerine çeken ve sonra da filmlerinin yanı sıra güzelliğiyle bir dönem sinemasına damgasını vuran Brooke Shields, geçtiğimiz günlerde California'da görüntülendi. Bir TV programına konuk olan Brooke Shields, dar kesimli yeşil elbisesiyle dikkat çekti. Bugün 53 yaşında iki çocuk annesi bir kadın olan Shields'in görüntüsü de hayranları arasında tartışma konusu oldu.

Çekim öncesi ve sonrasında hayranlarının isteklerini kırmayıp imza dağıtan, hatıra fotoğrafları çektiren Shields'in göğüsleri her zamankinden daha büyük görünüyordu. Bu durum da onun estetik operasyon geçirdiği iddialarını gündeme getirdi. Birçok kişi Shields'in estetik operasyon sonrası bu görünüme kavuştuğunu ileri sürdü. Bazı hayranları ise Brooke Shields'in menopoza girdiğini ve böyle dönemlerde bu tür bedensel değişiklikler olabileceğini ileri sürdü. Bir grup ise sadece giysileri yüzünden böyle göründüğünü savundu.

Gençlik yıllarında uzun süre kaşlarını hiç almamasıyla gündem olan Brooke Shiels'in yüzüne dolgu ve botoks gibi bazı estetik müdahaleler yaptırdığı da dikkatlerden kaçmadı. Aradan geçip giden yıllara rağmen hala çok güzel görünen Brooke Shields, bundan bir süre önce verdiği bir röportajda, en çok eski fotoğraflarına bakmanın kendisine "yürek sızısı" verdiğini itiraf etmişti. Shields, o dönemde, elinde imkan olsa en azından bir 10 yıl öncesine dönmek istediğini de belirtmişti. Ancak Shields, yine de hayatından memnun olduğunu da sözlerine eklemişti. Güzel oyuncu "Güldüğü zaman göz kenarlarının kırıştığını" söyleyerek "Ama böyle olmaması için gülmeyecek de değilim" demişti.

Fransız Yeni Dalga akımının özgün yönetmenlerinden Louis Malle'ın Pretty Baby filminde bir çocuk fahişeyi canlandırdığında henüz 12 yaşındaydı Shields. Bir hayat kadınının kızı rolünde öylesine dikkat çekti ki. Ama Susan Sarandon'ın da rol aldığı film konusu ve elbette çocuk oyuncusu nedeniyle büyük sansasyon yarattı. Shields'in adıyla özdeşleşen filmlerden biri de 1980 tarihli Mavi Göl (The Blue Lagoon) oldu. Michael Jackson ile bir süre flört eden Shields, tenisçi Andre Agassi ile evlendi. Ancak bu evlilik sadece iki yıl sürdü. 2001 yılında yapımcı Chris Henchy ile evlenen Shields iki çocuk sahibi. Brooke Shields, oyunculuk kariyerini TV dizileriyle sürdürüyor. 

BACKGRID USA