Victoria's Secret'ın görsel şöleni tarihe karışıyor

TAKİP ET

Görkemli bir şovla yıla nokta koyan firmadan şoke eden karar.

Reklam
Reklam

Aylar öncesinden başlayan hazırlıkları, model seçimi, pop müziğin yıldızları eşliğinde yapılan ve yılın en önemli moda olayı olan Victoria's Secret'a veda...

Bir kez bu defilede göründükten sonra bile moda sektöründeki kariyerlerinde kelimenin tam anlamıyla "koşarak" yükselen melekler TV ekranlarına veda ediyor.

Ünlü firma yaklaşık 20 yıldır sürdürdüğü bir geleneği yıkarak, bundan böyle yıllık defilesini televizyonda yayınlamama kararı aldı. Bu da gösterişli defilenin, ekrandan izleyenler için artık tarihe karışacağı anlamına geliyor. 

Firmanın bu kararı, üst düzey yönetici Leslie Wexner tarafından dün açıklandı. Wexner, yaptığı yazılı açıklamada, modanın değişim işi olduğunu belirterek, büyümek için değişmek zorunda olduklarını belirtti. Wexner "Geleneksel Victoria's Secret defileleri hakkında bir kez daha düşünmeye karar verdik" vurgusunu yaptı.

Defilenin TV'de yayınlanmasının artık kendileri için uygun olmadığını düşündüklerini belirten Leslie Wexner "gelecekte; farklı bir platformda yeni bir tür etkinlik" düzenlemeyi planladıklarının da altını çizdi.

Victoria's Secret defilesi ilk kez 1999'da yayınlandı. Ardından da 2001 yılında ABC kanalında yayınlandı. Victoria's Secret defilesi uzun süre CBS kanalında ekrana geldikten sonra tekrar ABC'ye geçti.

O dönemlerde izlenme oranları çok yüksekti. Uzun süre bu durumu korusa da son yıllarda defilenin izlenme oranları giderek düştü. Firmanın, TV şovuna son verme kararında bu durumun da etkili olduğu ileri sürülüyor.

Firma son dönemde bedensel ayrımcılık yaptığı iddiaları nedeniyle de eleştiri oklarına hedef oluyordu. Defile geçen yıl da pazarlama müdürü Edward Razek'in, cinsiyet ayrımcılığı içeren sözleri nedeniyle de eleştirilmişti.

DEPO PHOTOS