Süper Baba'nın süper oğlu! Eray Demirkol şimdi ne yapıyor?

TAKİP ET

Eray Demirkol, 90'ların kült dizisi 'Süper Baba'yla hayatımıza girdi. Oyuncu, 12 yıldır ekrandan uzak bir hayat sürüp tiyatro eğitmenliği yapıyor. Yeni baba Demirkol'la bir araya gelerek dünden bugüne değişen hayatını konuştuk.

Reklam
Reklam

“90’lara dair neler hatırlatıyorsunuz” listelerinde “Süper Baba” dizisi hep en tepelerde yer alır. 1993 yılında çekimleri başlayan ve döneminde reyting rekorları kıran yapımda yer alan bazı oyuncular, günümüzde şöhretten uzak, daha sakin bir hayat yaşamayı tercih etti.

Dizide Alim karakterini canlandıran Eray Demirkol ise ilk TV tecrübesinde daha 12 yaşındaydı. Çocuk yaşta Aziz Nesin Sahnesi’nde tiyatro eğitimi almasıyla oyunculuğa başlayan Demirkol, “Süper Baba” dizisiyle hayatının değişeceğinden tabii ki bir haberdi.

Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Jülide Kural, İsmet Ay, Sevinç Erbulak, Şevval Sam gibi güçlü bir kadroya sahip dizi, yayınlandığı dönem bir fenomene dönüştü. Çekim mekanları, jenerik şarkısı, Fikret’in boşanmış bir baba olarak çocuklarının velayetini alıp onlara bakması gibi ters köşe detaylarıyla TV dünyasında yeni hikayelerin kapısını da araladı. Demirkol, o dönemin etkisini şöyle anlatıyor: “Çocukluktan ergenliğe geçtiğim bir dönemdi. Kapüşonumu kapatıp öyle sokakta gezerdim. Sıkılgan bir tiptim o zaman. Şöhret kavramı da şimdiki gibi değildi. Setten çıktığınız an normal hayatınıza devam edebiliyordunuz.”

Şevket Altuğ sesimi duyunca seviniyor
Eray Demirkol, 2018 yılında ise kabin memuru Gamze Akyel’le evlendi ve geçen haziran ayının sonlarında ise Ege Ant isminde bir oğlu dünyaya geldi. Oyuncu, “Manevi babam” dediği Şevket Altuğ ile de hâlâ görüştüklerini söylüyor:
“En son bayramda telefonla görüştük. Onu fırsatım oldukça arayıp soruyorum. Artık Datça’da yaşadığından yüz yüze çok fazla görüşemiyoruz. Onun tabiriyle ‘Süper babanın süper oğlu’ olarak mutlaka sesini duymak istiyorum özel günlerde. Ustalarımız yaşlanıyor, bir aramanın bile ne kadar mutluluk verdiğini hissedebiliyorsunuz. Vefa sadece bir semt adı olmasın. Sevgimizi gösterelim.”

Demirkol, televizyon dizilerine uzun süredir ara vermiş olsa da gelen tekliflere her zaman açık olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “İnsanların hayatlarına dokunmuş işlerde yer almak mutlu ediyor. Oyunculuğu ‘yapmayacağım’ diyemiyorum ama şu an öğretmen olarak mutluyum. Bir bayrak yarışı gibi gençlere iletiyorum ben de… İlkokul 5’inci sınıfta oyuncu olmaya karar verdim, çalıştım ve başardım. O yüzden de ‘iyi bir senaryo olursa neden olmasın’ diye düşünüyorum.”

Ustalarla başrolü paylaşmak
Demirkol, Kenan İmirzalıoğlu ve Demir Karahan’in başrolündeki “Deli Yürek” dizisinde İsa, Savaş Dinçel ve Sermin Hürmeriç’li “Ekmek Teknesi”nde ise Naim olarak ekrana geldi. Oyuncu, döneminde neredeyse tüm Türkiye’yi ekrana kitleyen dizilerde rol alarak kendi mesleğindeki bir hayali de gerçekleştirdiğini söylüyor ve o hissi şu sözlerle anlatıyor:
“Bu ülkede kendimi çocuk oyuncular arasında en şanslısı görüyorum. İlk gözümü açtığım an Kartal Tibet’in yönettiği bir dizide, ‘Süper Baba’da rol alıyordum. Hayal gibi gelecek oyuncularla başroldüm ve dünyanın en iyi eğitimini alıyordum onlardan. Üniversitede Müşfik Kenter’den ders aldım ama setteki eğitim bambaşkaydı. Şimdikinden farklıydı her şey. Hiç kimse sete geç gelmezdi. Diziler dublajlı çekilmesine rağmen repliklerini ezbere bilirlerdi. Mesela Kenan İmirzalıoğlu, göreceğiniz en disiplinli oyunculardan. Savaş Dinçel’le usta çırak rolünün haricinde hayatta da usta çırak ilişkimiz vardı. Bir sürü ustayla aynı yerde bulunmak güzeldi. Ünlü olmak ne demek hiçbir zaman anlamamışımdır. Çünkü işi öğrendiğim ustalar hiç öyle değildi.”
HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ