Sosyal medya fenomeni şoke etti, 3 milyon kaybetti

TAKİP ET

Milyonların takip ettiği sosyal medya fenomeni James Charles'a yöneltilen iddialar şok etkisi yaşattı.

Reklam
Reklam

ABD'li ünlü makyaj sanatçısı ve modeli James Charles, Youtube üzerinde yayınladığı videolarla büyük üne kavuştu. 19 yaşındaki sosyal medya fenomenini YouTube'ta yaklaşık 14 milyon, Instagram'da ise 15 milyon üzerinde kişi takip ediyor. Fakat sosyal medya fenomeni James Charles'ın başı şu sıralar hakkında çıkan iddialarla dertte. Los Angeles'ta yaşayan 37 yaşındaki güzellik bloggerı Tati Westbrook, 10 Mayıs'ta James Charles'ı konu alan bazı iddialarını dile getirdi.

Uzun bir dönem James Charles ile yakın arkadaş olan ve yaşam koçluğu yapan Tati, eski arkadaşını manipülasyon yapmakla suçladı ve heteroseksüel erkekleri eşcinsel olduklarını kabul ettirmeye çabalamakla uğraştığını öne sürdü. Tati, James'in beğendiği heteroseksüel erkekleri cinsel olarak manipüle ettiği ve cinsel ilişkiye zorladığını söyledi. Tati'nin şok etkisi yaratan videosu kısa sürede 34 milyon görüntülenme aldı. Videonun ardından James Charles'ın YouTube'da 16.57 milyon olan takipçi sayısı 13.84 milyona düştü.

James'i takipten çıkaran kişilere Kim Kardashian, Demi Lovato, Miley Cyrus, Katy Perry, Iggy Azalea ve Shawn Mendes de katıldığı öne sürüldü. Tati'nin ardından İsveç asıllı şarkıcı Zara Larsson da şoke eden bir iddia ortaya attı ve James'in erkek arkadaşı Brian H. Whittaker'e özel mesaj gönderdiğini ve bazı fotoğraflarına yorum yaptığını öne sürdü. James geçtiğimiz günlerde YouTube'da iddialara yanıt verdiği bir video yayınladı ve hayranlarından özür diledi. Geçmişte bu tip şeyler yaptığını fakat artık yapmadığını belirten James kimseyi suçlamadığını ve son derece üzgün olduğunu belirtti.

Sosyal medyada yıldızları parlayan James ve Tati'nin dostluğuna 22 Nisan günü Coachella Festivali ve saç güçlendirici tanıtımı sebebiyle gölge düşmüştü. James'in tanıttığı saç güçlendirici ürününün Tati'nin ürünleri ile rakip olduğu öğrenildi. James'e kariyerinde oldukça yardımcı olan Tati bunu bir tür ihanet olarak değerlendirdi ve kandırıldığını hissetti. O dönem yaşadıklarını Instagram'dan paylaştığı hikayelerde anlatan Tati, isim vermese de James, bahsi geçen kişimim kendisi olduğunu anladı ve arkadaşından özür diledi.

Makyaj sanatçısı Jeffree Star da Tati'ye destek verdi ve Tati'nin anlattıklarının tamamen doğru olduğunu söyledi. James 2017 yılında Ebola virüsü ile alakalı bir paylaşımda bulunmuş ve bu paylaşım büyük tepki toplamıştı.