Hele o gelinlik yok mu

TAKİP ET

Sinema sektörü geçen yılı pandemi yüzünden zararla kapattı. Yeni filmlerin çekimi başlayamadı, çekilmekte olanlar askıya alındı. Hatta iddialı filmlerin gösteri tarihleri bile ileriye atıldı. 

Reklam
Reklam

Bu yılın başından bu yana ise usul usul da olsa bir hareketlenme başladı. Yeniden setler kuruldu ve az sayıda da olsa film çekimleri başladı. Bunlardan biri de yönetmenliğini Ridley Scott'ın üstlendiği House of Gucci (Gucci'nin Evi) adlı yapım.

SADECE KONUSU DEĞİL KOSTÜMLERİ DE İLGİ ÇEKİYOR
Esin kaynağını Sara Gay Forden'ın kaleme aldığı, 2001'de yayınlanan "The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed" adlı kitaptan alan filmin çekimleri İtalya'nın çeşitli kentlerinde sürüyor. Moda imparatorluğunun veliahtı olan eşi Maurizio Gucci'yi kiralık katil tutarak öldürten Patrizia Reggiani'nin öyküsü üzerine kurulu olan filmin sadece kadrosu ve konusu değil kostümleri de ilgi çekiyor.

KIYAFETLER DE MERCEK ALTINDA
Filmde zengin bir aileye gelin giden sonra da kocasını öldürtüp yıllarını hapiste geçiren Patricia Reggiani'yi canlandıran Lady Gaga'nın köstümleri ise başlı başına özel olarak hazırlanan bir koleksiyonun bir parçası. Olayların geçtiği dönemin çizgilerini yansıtan bu kıyafetler de moda dergilerinde mercek altına alınıyor.

DANTELLİ BEYAZ ELBİSE
Lady Gaga'nın düğün sahnesi için giydiği beyaz elbise ise son günlerde sosyal medyada da gündem oldu. Her ne kadar filme esin kaynağı olan Reggiani'nin kendi düğününde giydiğinin aynısı olmasa da bu elbiseyi Lady Gaga'nın üzerinde taşıması da beğeni topladı filmin kamera arkası görüntüleri ortaya çıktıkça.

USTALARIN TASARIMI
Lady Gaga'nın dantelli beyaz elbisesi siyah bir kemerle tamamlandı. Saçları ve makyajı da döneme uygun olarak yapılan Lady Gaga bu görüntüsüyle de göz doldurdu. Bir moda imparatorluğunun üyelerinin hayat öyküsünü anlatan filmin kostümleri de yine ünlü tasarımcıların imzasını taşıyor.

DUDAK UÇUKLATAN ÖYKÜ
Zengin bir ailede dünyaya gelip sonra yine zengin bir adamla evlenen bir kadın. İş seyahatine gittiğini söyleyip evine bir daha dönmeyen ve başka bir kadın için karısını terk eden ünlü bir koca. Kendisine bunu yapan eşinden intikam almak için kiralık katip tutup onu öldürten öfkeli bir eş ve o eşin lüks hayattan cezaevine uzanan, üstelik de oradan çıkışta kendini yine milyoner olarak bulan bir kadının öyküsü. 

RIDLEY SCOTT KAMERA ARKASINDA
Bütün bunlar, 90'lı yıllarda yaşanıp bitse de sinema dünyasının da ilgi alanı dışında kalamadı. Usta yönetmen Ridley Scott'ın elinde daha çekimleri bitmeden iddialı bir filme dönüştü. Başrollerinde Lady Gaga ve Adam Driver'ın yer aldığı House of Gucci'nin (Gucci'nin Evi) adlı filmin çekimleri İtalya'da sürüyor.

KARA DUL'U LADY GAGA CANLANDIRIYOR
2018 yılında Bradley Cooper ile kamera karşısına geçtiği A Star Is Born adlı filmdeki performansıyla tam not alan Lady Gaga, modern çağların en ilginç figürlerinden biri olan Patrizia Reggiani'yi yani moda devi Gucci'nin torunu Maurizio Gucci'yi, sırf aldatılmanın intikamını almak için kiralık katil tutup öldürten eski eşini canlandırıyor. İtalyan basınında "kara dul" olarak anılan Patrizia Reggiani'yi beyazperdeye taşımak için de saçını koyu renge boyatan Lady Gaga, kıyafeti ve makyajıyla da Reggiani'yi şaşırtan bir benzerlikle canlandırıyor. Lady Gaga'nın filmdeki rol arkadaşı ise geçen sezon A Marriage Story'deki performansıyla büyük sükse yapan Adam Driver.