'Ferhunde Hanımlar bana ev kazandırdı!'

TAKİP ET

Bir dönemin efsane dizisi 'Ferhunde Hanımlar'ın Nevzat'ı İpek Çeken, Kanal D'de yayınlanan 2. Sayfa programına konuk oldu.

Reklam
Reklam

Usta oyuncu İpek Çeken, bilinmeyenlerini canlı yayında anlattı:
* Ben 22 yaşından beri beyaz saçlıyım, hep boyadığım için siz beni böyle görmediniz. Şu anda rol için beyaz saçlarım... Kızım 21 yaşında, onun da saçları beyazlamaya başladı... Rol için ne gerekiyorsa yaparım, estetik hariç. Estetiğe çok ciddi karşıyım. Ben İstanbulluyum. Annem Çengelköylü, babam Beşiktaşlı... Ben Ankara'da doğdum. Eğitimi* Özel bir üniversitede öğretmenlik yapıyorum. Eskiden çok mütevazıydım, artık 'ben bu işi biliyorum' diyebilecek noktaya geldim.

Özel bir üniversitede öğretmenlik yapıyorum. Eskiden çok mütevazıydım, artık 'ben bu işi biliyorum' diyebilecek noktaya geldim. Bir takım sıkıntılarla devlet tiyatrolarına girdikten sonra 'Düşler Yolu' diye bir oyunda oynuyordum. Oradaki 'Abdullah' rolü için saçlarımı kazıttım. Abdullah'ın kız kardeşini canlandıran ablamız hasta olduğu için, peruk takarak onun rolünü de oynamaya başladım. İlk sabah programı yapanlardan biriydim. 'Çat Kapı' programı yapıyorum.

Ben biraz tutucuyum. Aile... evlilik... çocuk... Çocuk yapmaya karar verdiğimde, İstanbul'dan ayrıldım. 'İstanbul'da kalsaydım mimiksizlerden biri olur muydum acaba?' diye düşünüyorum. Biz oyuncular mimiklerimizle var olan insanlarız. Kaş kalkmazsa, göz kısılmazsa o rollerin altından kalkılmaz. Biz tek seferde çekiyorduk dizileri tekrar yoktu. Çok ufak bir prova yapardık, sonra çıkar oynardık. Tek kamera ile oynardık şimdiki şartlar yoktu.

Sete kendimiz geliyorduk. Toplu taşıma araçlarıyla…Takılar, kıyafetlerin çoğu kendimizindi. Biz eskiden memur gibi gelirdik sabah, geçerdik akşam da giderdik. Şimdi sabah 4’e kadar bekliyorsun. Şimdi bakıyorum, karavan olacak. Yok, o içecek olacak bu olacak… Ben Devlet Tiyatrosu’ndan 4 bin 900 TL maaş alıyorum. 4 bin 900 TL olarak başlar ilerleyen aylarda da iner aşağıya vergiden dolayı… Başka Devlet Tiyatrosu sanatçıları da dizilerde oynayıp 3-5 bin lira alıp yoluna bakıyor. Biz yapıyoruz bu saçmalığı… Biz Ferhunde Hanımlar ekibi olarak paralarımızı biriktirdik. Çok astronomik paralar da almıyorduk ama kazandığımız paralarla ufak ufak yatırımlar yaptık.

Önce araba aldık, dizi devam edince arsa, ev… Bu şekilde ilerledi. Ferhunde Hanımlar bana ev kazandırdı. Ben buraya gelirken uçakla değil de, otobüs firmasıyla geldim. Yolda yavaş yavaş kitabımı okuyarak. Engin Öztürk benim öğrencimdi. Çok zor zamanlar da geçirdi. Fakirlik gördü, ama kendini geliştirdi.