Acıgöl krater gölünden kar manzaraları
Acıgöl krater gölünden kar manzaraları, başlıklı haberin detayında; Konya ve çevresinde etkili olan kar yağışının ardından Karapınar ilçesinde bulunan, Meke Gölü gibi volkanik patlama sonucu oluşmuş genç bir krater gölü olan Acıgöl, beyaz örtüyle kartpostallık görüntüler oluşturdu. Gölü görmek için gelen vatandaşlar, gölün her mevsim farklı bir güzelliğe büründüğünü söyledi.
Karapınar ilçesinde bulunan Acıgöl, volkanik patlamayla meydana gelen kraterin zamanla suyla dolmasıyla oluştu. Konya'da bir süredir devam eden kar yağışlarının ardından Acıgöl ve çevresi beyaz örtü ile kaplandı. Göl çevresinde kartpostallık görüntüler oluşurken, Konya - Adana Karayolu kenarında bulunan göle yoldan geçen vatandaşlar da ilgi gösteriyor.
Burasının dört mevsim ayrı bir güzelliği varMuğla'dan memleketi Adana'ya gitmek için yol çıkan ve göl yanından geçerken manzarayı izlemek için mola veren tır sürücüsü Sefa Alıklı (44), Kayıtsız kalamadık biz de, bu göl beyaz eşliğinde güzel tabii ki. Daha önce de ara ara gelip geçerken duruyordum. İzlemek için arkadaşımın görmesi için durduk izliyoruz. Kar manzaralı da güzel, aslında her rengi ayrı bir güzel. Bahar aylarında da yeşil oluyor, Yazdan sonra otlar kuruyunca da etrafı sarı oluyor ve şimdi de beyazın içinde göl olmuş. Burasının dört mevsim ayrı bir güzelliği var dedi.Karların içinde mükemmel bir ortamGöle ilk defa gelen ve görüntüye hayran kaldığını anlatan Mehmet Tosun, Ben buraya ilk defa geliyorum. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine geldik. Bana dedi ki burada bir krater gölü var. Onu mutlaka görmemiz lazım dedi. Ben kendim de öğretmenim, madem öyle gidelim bakalım diyerek geldik. Karları yararak geldik buraya ama gerçekten çok güzel. Şu arada kamp alanı da gördüm yazın buraya kamp için kesinlikle gelmek istiyorum. Çok güzel mis gibi gölün içinde canlı olmadığını söyledi arkadaş, her halde yapısından kaynaklıymış. Yani gerçekten çok güzel karların içinde mükemmel bir ortam ve yazın sonbahar da farklı bir güzel olacağını düşünüyorum diye konuştu.Acıgöl krater gölünden kar manzaraları başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 02.02.2022 tarihinde ÇEVRE haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. ÇEVRE haberleri kategorisinde yer alan Acıgöl krater gölünden kar manzaraları başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)