• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:41
Kütahya'da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi
00:28
Bolu'da düğünde çıkan kavgada damatla birlikte 3 kişi yaralandı
00:05
Ankara'da 'Türkiye Yüzyılı'nda Kardeşlik Konseri' gerçekleştirildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Altun'dan şehit cenazesinde yaşananlar hakkında açıklama
Siyaset
Yayınlanma: 22 Nisan 2019 - 20:48

Altun'dan şehit cenazesinde yaşananlar hakkında açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Ülkemizde protesto hakkı, anayasal koruma altındadır. Yaşanan olay sırasında bu anayasal sınırları aşarak fiilen şiddete başvuranlarla ilgili adli süreç zaten başlatılmıştır. Ancak CHP Genel Başkanını seçim döneminde kullandığı dil ve kurduğu ittifaklar sebebiyle protesto eden vatandaşlarımıza terörist muamelesi yapılmasını asla kabul edemeyiz.” dedi.

Siyaset
22 Nisan 2019 - 20:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Altun'dan şehit cenazesinde yaşananlar hakkında açıklama
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Altun, "Terör örgütü PKK tarafından şehit düşürülen askerlerimizden Yener Kırıkçı’nın cenazesinde istenmeyen bir olay yaşandı. Haince bir terör saldırısında şehit düşen askerlerimizin acısından ziyade cenaze merasiminde yaşananlar gündem oldu.” ifadesini kullanarak, “Şiddetin hiçbir türü tasvip edilemez. Biz kimilerinin yaptığı gibi şiddetin önüne 'devrimci' sıfatı getirip, şiddeti 'devrimci şiddet' diyerek meşrulaştırmayız. Şiddetten medet ummayız.” diye konuştu. Altun, “Önemli bir yanlışın altını çizmemiz gerekiyor. Dün Kılıçdaroğlu’na tepki gösterenlere ‘bir grup öfkeli marjinal insan’, ‘organize suç şebekesi’ muamelesi yapmak doğru değildir. Oradakiler kahraman şehidimize karşı son vazifelerini yerine getirmek için bir araya gelmiş şehit yakınlarıydı. Kardeşleri, evlatları, bugüne kadar 40 bin canımızı kalleşçe almış terörist bir örgüt tarafından şehit edilmişti. Birileri Erdoğan nefretinden dolayı bu teröristlerin siyasi uzantılarını desteklemeyi, onlarla ittifak kurmayı kendilerine yediriyor olabilir ancak halk bu işbirliğini kesinlikle hazmedemiyor.” ifadelerini kullandı.

Altun, halka unutkan, istedikleri yöne çekebilecekleri bir kitle muamelesi yapanların sosyal medyanın dışında gerçek bir dünya olduğunu ve burada manipülasyonların kolay kolay tutmadığını anlaması gerektiğini dile getirdi. Altun, “Kardeşlerimizi, evlatlarımızı, babalarımızı şehit vererek bugünlere getirdiğimiz bir mücadeleyi ve bu mücadeleyi kime karşı verdiğimizi unutacağımızı düşünmeleri bu toplumun kodlarına ne kadar yabancı olduklarının bir kanıtıdır.” şeklinde konuştu.

Ortada tarifsiz bir acı olduğunu söyleyen Altun, sözlerine şöyle devam etti:
“Tarifsiz bir acının yaşandığı böylesi bir atmosferde gerilimin bir parçası olacak davranışlar ne yazık ki bu istenmeyen olaya zemin hazırlamıştır. Ülkemizde protesto hakkı anayasal koruma altındadır. Yaşanan olay sırasında bu anayasal sınırları aşarak fiilen şiddete başvuranlarla ilgili adli süreç zaten başlatılmıştır. Ancak CHP Genel Başkanını seçim döneminde kullandığı dil ve kurduğu ittifaklar sebebiyle protesto eden vatandaşlarımıza terörist muamelesi yapılmasını asla kabul edemeyiz.”

“Atatürk’ün partisinin genel başkanı Ankara’da bir şehit cenazesinde vatandaşın tepkisiyle karşı karşıya kalıyorsa öncelikle şapkasını önüne alıp muhasebe yapması gerekir” diyen Altun, “Bu tepkiyi alan herhangi bir siyasetçinin, kendi sorumluluğunu düşünmek dururken halka ‘marjinal bir grup’ muamelesi yapması gerçekten hayrete şayan bir durumdur. ‘Ben neden milletimin gönlünden bu kadar uzak düştüm’ diye sormak yerine, halka parmak sallaması üzücüdür .Hiçbirimiz bir siyasetçinin böyle bir duruma düştüğünü görmek istemezdik.” açıklamasında bulundu.

“Yaşanan olayın spontane geliştiği, planlı olmadığı gün gibi aşikardır. Her ne olursa olsun soğukkanlılığımızı korumalı ve bu toplumsal öfkenin kaynağına inmeliyiz” diyen Altun, “CHP’nin terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile kurduğu ittifak ve seçimden sonra HDP tarafından yapılan ‘biz kazandırdık’ açıklamaları toplumun kahir ekseriyetinde ciddi bir tepki yarattı” değerlendirmesinde bulundu.

Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Kılıçdaroğlu, cenazesine katıldığı askerimizin daha seçim öncesinde 'Onlar mı bize saldıracak? Hayır efendim' dediği bir terör örgütünün saldırısıyla şehit olduğunu nasıl görmezden gelebiliyor. Toplumun terör konusundaki hassasiyetini yok sayarak bir siyasal ittifak kurma girişiminin istenmeyen sonuçlar üreteceği aşikardır. Bu rahatsızlığın anlaşılması ve giderilmesi için çalışılması gerekiyor.”

Altun, “Tekrar ediyorum, cenaze merasiminde yaşanan olay elbette üzücü. Şiddete herkesin mesafe koyması gerekiyor. Ancak şehit ailelerinden kızgın tepkiler geldiğinde ayağa kalkanlar terör örgütünün vahşi cinayetleri ve katliamları karşısında sessizliklerini koruyorlar. Milletimizin bu ikiyüzlülüğü teşhis ettiği kanaatindeyiz.” diyerek şöyle devam etti:
“Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun şehit yakınlarının tepkisini, daha önce Artvin’de kendisine yapılan PKK saldırısı ile bir tutmasını da kabul etmek mümkün değildir. Kimse teröristlerle şehit yakınlarını aynı kefeye koymaya kalkamaz. Cenazede olan olay maksadını aşan, tasvip etmediğimiz bir tepkidir ama evlatlarını şehit vermiş, ocağına ateş düşmüş, ay yıldız için bedel ödemiş bu ailemizi PKK ile bir tutmak, henüz daha toprağı kurumamış şehidimizin aziz hatırasına hakarettir, ihanettir.”

Altun, herkese sorumluluk düştüğünü hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın iki gün önce ‘Vakit kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi perçinleme vaktidir’ çağrısında bulunduğu bu ortamda bu yaşananlar üzücüdür. Türkiye’nin huzur iklimine zarar verecek nitelikteki sorumsuz davranışlardan uzak durulması gerekiyor. Ortak acılarımız üzerinden gerilim üretecek siyasi söylemlerden ve davranışlardan uzak durmalıyız. Huzur ve güven ortamı için hepimiz, samimi ve ortak bir gayretin içinde olmalıyız.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak; İHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Unutmayın, hepimiz bulunduğumuz koltuklara milletin takdiriyle geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Unutmayın, hepimiz bulunduğumuz koltuklara milletin takdiriyle geldi
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
Fatih Erbakan: Soyut tedbirlerin alındığı sınırlı bir paket getirilmiştir
Fatih Erbakan: Soyut tedbirlerin alındığı sınırlı bir paket getirilmiştir
Bakan Çiftçi: 1,4 milyon kişi gönüllü geri dönüş yaptı
Bakan Çiftçi: 1,4 milyon kişi gönüllü geri dönüş yaptı
Son Haberler
Kütahya'da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi
Kütahya'da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra...
Bolu'da düğünde çıkan kavgada damatla birlikte 3 kişi yaralandı
Bolu'da düğünde çıkan kavgada damatla birlikte 3 kişi yaralandı
Ankara'da 'Türkiye Yüzyılı'nda Kardeşlik Konseri' gerçekleştirildi
Ankara'da 'Türkiye Yüzyılı'nda Kardeşlik Konseri'...
Engelli asansöründe mahsur kalan genci itfaiye ekibi kurtardı
Engelli asansöründe mahsur kalan genci itfaiye ekibi kurtardı
Sınav sistemi değişecek mi? Bakan Tekin’den açıklama
Sınav sistemi değişecek mi? Bakan Tekin’den açıklama
AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel: "Bundan sonra kurul üyelerimiz bir ara karar alabilir"
AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel: "Bundan sonra kurul üyelerimiz bir ara karar alabilir"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.