• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:53
Bodrum'da restoranda silahlı saldırı: 1 ölü
03:15
Kaza sonrası kaçmaya çalışırken minibüsüyle yayalara çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Alışan Lojistik'in yüzde 75'ini PSA International satın aldı
Ekonomi
Yayınlanma: 19 Nisan 2023 - 11:13

Alışan Lojistik'in yüzde 75'ini PSA International satın aldı

Ekonomi
19 Nisan 2023 - 11:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Alışan Lojistik'in yüzde 75'ini PSA International satın aldı
- Global kargo pazarında tedarik zinciri ortağı olarak hizmet veren PSA International Pte. Ltd. (PSA), Türkiye'nin ilk 500 şirketi arasında yer alan uluslararası lojistik hizmet servis sağlayıcısı ALIŞAN Lojistik A.Ş  (ALIŞAN) ile ortaklık anlaşması imzalayarak yüzde 75 hissesini satın aldı. Sürecin sonunda ALIŞAN, PSA'nın kargo çözümleri grubu olan PSA BDP'nin bünyesinde yer alacak.

"TÜRKİYE'NİN UZUN VADE BÜYÜME POTANSİYELİNE İNANCIMIZ TAM"

Satın almaya yönelik açıklama yapan PSA Grup CEO'su Tan Chong Meng, "PSA Grup, ortaklarıyla yakın çalışarak liman sonrası lojistik ve tedarik zinciri çözümleri sunmaktadır. Türkiye'nin uzun vade büyüme potansiyeline inancımız tam ve bu yatırım, PSA ağını genişletme ve müşterilerimize sunduğumuz kapasiteyi arttırma bakımından stratejik duruşumuzu teyit ediyor. PSA BDP ile ALIŞAN birleşmesinin birbirini tamamlayan güçlerini kaldıraç olarak kullanarak, Türkiye ve diğer coğrafyalarda ortaklarımıza ve müşterilerimize son derece kapsamlı, uçtan uca, sözleşmeli lojistik ve taşıma hizmetleri sunacağız. Bununla da daha akıcı, daha güçlü ve daha sürdürülebilir ticareti sağlama misyonumuza bir adım daha yaklaşmış olacağız" dedi.

"38 YILLIK AİLE ŞİRKETİMİZ TARİHİNİN EN ÖNEMLİ VE BÜYÜK ADIMINI ATIYOR

1985 yılında Ertuğrul Alışan tarafından merkezi İstanbul'da kurulan ve ikinci nesil tarafından yönetilen bir aile şirketi özelliğini taşıyan ALIŞAN, bin 600'den fazla çalışanı ile başta tehlikeli kimyasallar dahil olmak üzere, kimya sanayisi ile hızlı tüketim ürünleri, gıda, tarım ve daha birçok sektördeki müşterilerine sunduğu uluslararası nakliye, depo / antrepo, dökme kuru yük, dökme likit ve enerji taşımacılığı gibi hizmetleri bulunuyor. 

Sektörde 'kontrat lojistiği' diye de ifade edilen entegre lojistik hizmetleri ile müşterilerinin taleplerini A'dan Z'ye kurgulayıp ihtiyaca özel katma değeri yüksek çözümler geliştiren ALIŞAN'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, söz konusu satışın tamamlanması için Rekabet Kurulu'ndan onay beklendiklerini ve satın alma işleminin 2023 yılı ortasına kadar tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Damla Alışan ayrıca, "Bugün 38 yıllık aile şirketimiz, tarihinin en önemli ve büyük adımını atıyor. Bu uyumlu birleşme, bir yandan gelecek büyüme stratejimizin başarıya ulaşmasının temelini oluştururken, diğer yandan hizmet ve faaliyetlerimizi dünya çapında çok daha geniş bir ölçeğe ve güce taşıyarak müşterilerimize sağladığımız servislerimizi ilerletme ve geliştirme olanağı sağlayacak. Dünya çapında, Türkiye'nin önde gelen bir markası olarak bilinirken artık PSA'nın varlığı, bilgi birikimi ve tecrübesiyle global bir oyuncu olma yolunda adım atıyoruz. Buradan ayrıca, 1985'ten beri ALIŞAN'ın başarısı için kendini adamış çalışanlarımıza ve gelişimimiz için bize yardım etmiş ve desteklemiş tüm değerli müşterimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.        

PSA INTERNATIONAL PTE LTD HAKKINDA

PSA International Pte Ltd.  (PSA), limanlar ve kargo çözümleri portföyü ile Singapur ve Belçika'daki iki amiral gemisi olan liman işletmesinin yanı sıra tedarik zinciri yönetimi, lojistik, denizcilik ve dijital hizmetlerdeki bağlı işletmeler dahil olmak üzere 42 ülkede 160 lokasyonda 60'tan fazla derin deniz, demiryolu ve iç terminalden oluşmaktadır. Kapsamlı bir küresel ekibin derin uzmanlığından ve deneyiminden yararlanan PSA, sürdürülebilir ticarete geçişi hızlandırmak için birinci sınıf liman ekosistemleri geliştirmek, yenilikçi kargo çözümleri sunmak ve birlikte bir Lojistik İnterneti oluşturmak için müşterileri ve ortaklarıyla iş birliği yapmaktadır. 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sapanca Gölü'ne günlük 80 bin metreküp takviye su aktarımı başlatıldı
Sapanca Gölü'ne günlük 80 bin metreküp takviye su aktarımı başlatıldı
Konya Şeker'den 664 milyon 751 bin Tl'lik çifte avans
Konya Şeker'den 664 milyon 751 bin Tl'lik çifte avans
Batı Akdeniz'de kiraz-vişne ihracatından 40,6 milyon dolar gelir
Batı Akdeniz'de kiraz-vişne ihracatından 40,6 milyon dolar gelir
Bakan Işıkhan: Bugün bölgesine de dünyaya da liderlik eden güçlü bir Türkiye var
Bakan Işıkhan: Bugün bölgesine de dünyaya da liderlik eden güçlü bir Türkiye var
Son Haberler
Bodrum'da restoranda silahlı saldırı: 1 ölü
Bodrum'da restoranda silahlı saldırı: 1 ölü
Kaza sonrası kaçmaya çalışırken minibüsüyle yayalara çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Kaza sonrası kaçmaya çalışırken minibüsüyle yayalara çarptı:...
Ahbap'ın İstanbul ofisinde arama yapıldı
Ahbap'ın İstanbul ofisinde arama yapıldı
Şirvan Belediye Başkanı Cellek hayatını kaybetti
Şirvan Belediye Başkanı Cellek hayatını kaybetti
Sivas'ta otomobil karşı şeride geçip, takla attı: 1'i ağır 3 yaralı
Sivas'ta otomobil karşı şeride geçip, takla attı: 1'i ağır...
Altay, 6 maç sonra kalesini kapattı
Altay, 6 maç sonra kalesini kapattı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.