• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:33
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
08:22
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
02:03
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
01:11
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
01:05
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
00:44
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar kamerada
00:36
Taşköprü'de çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale
00:19
Elektrik direğine çarpan otomobilin alkollü sürücüsü ağır yaralandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Akyazı Belediyesi'nde sözleşme sevinci
Ekonomi
Yayınlanma: 06 Ağustos 2022 - 10:10
Güncelleme: 06 Ağustos 2022 - 10:11

Akyazı Belediyesi'nde sözleşme sevinci

Akyazı Belediyesi Ak Belde Aş. ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşmeye göre Ak Belde Aş. çalışanı 178 işçiye yılbaşına kadar yüzde 68 oranında zam yapıldı. İşçilere verilen zam yılbaşı sonrasında yüzde 93'e ulaşacak. Akyazı Belediyesi'nin sürekli 44 işçisi ise ayrıca imzalanan ek protokol ile yılbaşına kadar yüzde 65 oranında zam aldı. İşçilerin zam oranı yılbaşından sonra yüzde 98'e

Ekonomi
06 Ağustos 2022 - 10:10
Güncelleme: 06 Ağustos 2022 - 10:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Akyazı Belediyesi Ak Belde Aş. ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşmeye göre Ak Belde Aş. çalışanı 178 işçiye yılbaşına kadar yüzde 68 oranında zam yapıldı. İşçilere verilen zam yılbaşı sonrasında yüzde 93'e ulaşacak. Akyazı Belediyesi'nin sürekli 44 işçisi ise ayrıca imzalanan ek protokol ile yılbaşına kadar yüzde 65 oranında zam aldı. İşçilerin zam oranı yılbaşından sonra yüzde 98'e ulaşacak.

Akyazı Belediyesi Ak Belde Anonim Şirketi ile Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Akyazı Belediyesi ek hizmet binasında gerçekleştirilen imza törenine Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Hak-iş Sakarya İl Başkanı ve Hizmet-iş Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Öztürk ve Ali Özer, Ak Belde Aş. Genel Müdürü Feyzi Bora, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Muhammet Atılgan, Akyazı Belediyesi Sendika Baş Temsilcisi Engin Eroğlu ve işçiler katıldı. Taraflar arasında imzalanan sözleşmeye göre Akyazı Belediyesi Ak Belde Aş. çalışanı 178 işçinin günlük yevmiyesi 166 lira 80 kuruştan 280 liraya yükseldi. İşçilerin yılbaşına kadar aldıkları zam oranı yüzde 65 olurken, 1 Ocak 2023 sonrasında bu oran yüzde 93'e ulaşacak. Sözleşme çerçevesinde ayrıca işçilerin diğer yan ödemelerine yüzde 100'ün üzerinde artış yapıldı.

İmza töreninde ayrıca Akyazı Belediyesi sürekli işçileri için de ek protokol imzalandı. 01.01.2022 tarihinde imzalanan toplu iş sözleşmesine istinaden imzalanan ek protokol çerçevesinde 44 sürekli işçinin 200 lira olan yevmiyeleri 330 liraya yükseldi. İşçilerin yılbaşına kadar almış oldukları zam oranı yüzde 65 olurken 1 Ocak 2023 tarihinden sonra bu oran yüzde 98'e ulaşacak. Sözleşme çerçevesinde ayrıca işçilerin diğer yan ödemelerine 1 Ocak 2023 tarihinde enflasyon oranında artış yapılacak.

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan'a işçiler adına teşekkür eden Hak-iş Sakarya İl Başkanı ve Hizmet-iş Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, "Güzel bir sözleşmeye imza attık. Her zaman olduğu gibi Akyazı Belediyesi ile olan görüşmelerimiz çok güzel geçti. Belediye Başkanımız işçilerin haklarının korunması noktasında her zaman bizlere destek oluyor kendisine teşekkür ediyoruz. İşçilerimiz için hayırlı olsun" dedi.

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını temenni eden Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, "Akyazı Belediyesi olarak biz bir aileyiz. Mesai arkadaşlarımızla birlikte gece-gündüz demeden sahalardayız. Hemşerilerimizin huzuru ve sağlığı için büyük bir gayret gösteriyoruz. Bu çalışmalarımızda en büyük pay sahibi olan işçi kardeşlerimizin ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştirmek için samimiyetimizi ortaya koyduk. Herkesin mutlu olacağı bir sözleşme imzalandığına inanıyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 ay içerisinde asgari ücrete iki defa zam yaptığını hatırlatan Belediye Başkanı Soykan, "Cumhurbaşkanımız asgari ücret konusunda büyük bir adım attı. Biz de onun yolunda ilerleyerek ülkemizin şartlarını ve belediyemizin imkânlarını göz önünde bulundurarak yaptığımız sözleşmeye göre; Ak Belde Aş. çalışanı 178 işçimizin günlük yevmiyesini 166 lira 80 kuruştan 280 liraya yükselttik. İşçilerimizin yılbaşına kadar aldıkları zam oranı yüzde 65 olurken, 1 Ocak 2023 sonrasında bu oran yüzde 93'e ulaşacak. Sürekli işçilerimizin 1 Ocak 2022'de imzalanan sözleşmeleri sonrasında asgari ücretin artması ve enflasyonu da göz önünde bulundurarak ek protokol imzalanmasına karar verdik. Bu protokol çerçevesinde de 44 sürekli işçimizin 200 lira olan yevmiyelerini 330 liraya yükselttik. İşçilerimizin yılbaşına kadar almış oldukları zam oranı yüzde 65 olurken 1 Ocak 2023 tarihinden sonra bu oran yüzde 98'e ulaşacak" şeklinde konuştu.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hepsiburada'da bayrak değişimi
Hepsiburada'da bayrak değişimi
Açlık sınırı 35 bin 759 liraya yükseldi
Açlık sınırı 35 bin 759 liraya yükseldi
Bakan Şimşek: Aktif iş gücü politikalarımıza devam ediyoruz
Bakan Şimşek: Aktif iş gücü politikalarımıza devam ediyoruz
İSO ile İş Bankası'ndan KOBİ'lerin dijital dönüşümü için iş birliği
İSO ile İş Bankası'ndan KOBİ'lerin dijital dönüşümü için iş birliği
Son Haberler
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa...
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e...
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
MSB:"Tek bir şehidimizin bile kanı yerde kalmadı, kalmayacak! Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 4 PKK'lı terörist, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi. Operasyonlarımız hız kesmeden d
MSB:"Tek bir şehidimizin bile kanı yerde kalmadı, kalmayacak! Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 4 PKK'lı terörist, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi. Operasyonlarımız hız kesmeden d

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.