• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
05:36
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
05:09
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
04:34
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
03:48
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
03:15
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli narkotik ve asayiş denetimine katıldı
02:08
Ankara'da NATO Zirvesi için önemler arttırıldı
01:46
Adana'da silahlı kavga: 1'i ağır 4 yaralı
01:37
Hatay'a kavga eden iki grup, polisin müdahalesiyle dağıldı
01:29
Tekirdağ'da apartman dairesinde patlama ve yangın: 2 ölü, 2 yaralı - YENİDEN
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Akşehir'de Muhtarlar Günü Etkinlikleri
Siyaset
Yayınlanma: 19 Ekim 2021 - 16:32
Güncelleme: 19 Ekim 2021 - 16:38

Akşehir'de Muhtarlar Günü Etkinlikleri

Akşehir'de Muhtarlar Günü Etkinlikleri, başlıklı haberin detayında; Konya'nın Akşehir ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Siyaset
19 Ekim 2021 - 16:32
Güncelleme: 19 Ekim 2021 - 16:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Akşehir'de Muhtarlar Günü Etkinlikleri
Etkinliklerin ilki Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Anıta muhtarlar adına Muhtarlar Derneği Başkanı ve Altuntaş Mahallesi Muhtarı Hurşit Sun tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Muhtarlar Derneği Başkanı ve Altuntaş Mahallesi Muhtarı Hurşit Sun tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından tören sona erdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Adem Büyükçanga, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Gülcü ve mahalle muhtarları katıldı.

Muhtarlar Günü kapsamında diğer etkinlik ise Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya burada yaptığı konuşmada, muhtarlık müessesesinin önemine dikkat çekerek, “Muhtarlık müessesesi 1829 yılından bu yana devam eden, her geçen gün önemini artıran, demokrasi zincirimizin ilk halkasıdır. Halkımızın beklentilerini ilgili kurumlara iletilmesinde halkımızın başvurduğu ilk kapıdır. Arada bir köprüdür ve bu anlamda çok önemli bir müessesedir. Bunun içindir ki 1829 yılından beri bu müessese her geçen gün daha da güçlenerek, kıymetlenerek devam ediyor. Cumhurbaşkanımız da bunu her vesileyle vurguluyor. Sizlere devletimizin taşradaki uç beyleri desek belki de abartı olmaz. Belediye olarak bizlerin gözü ve kulağısınız. Çünkü mahallelerinizdeki hemşehrilerimizin beklentilerini taleplerini alıp bizlere ulaştırmada önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Bu noktada sizlere teşekkür ediyor, yürekten kutluyorum. Böyle birlik ve berberlik içinde, hizmet yolunda Allah gücümüzü artırsın, ecirli hizmetlere bu gayretlerimizi vesile kılsın. Sizler bizim paydaşlarımız ve çalışma arkadaşlarımızsınız. Bizim için belediyedeki meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz neyse en az onlar kadar bizim için kıymetlisiniz. Seçilmiş olmanız yönüyle de daha bir kıymetlisiniz. Bu nedenle güzel hizmetleri yapmada hep beraberiz ve beraber olmaya devam edeceğiz. Burada başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hepimiz bir eser bırakma gayreti içerisindeyiz. Allah hepimize güzel eser bırakmayı, arkamızda güzel hatıralar bırakarak ayrılmayı nasip etsin diyorum. Tekrar Muhtarlar Günü’nüzü tebrik ediyorum” dedi.

Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci de, muhtarların devlet kurumları ve vatandaşlar arasındaki bir köprü konumunda olduğuna vurgu yaparak, “Bu köprü konumunuz sayesinde birçok konunun çözümü sağlanmış oluyor. Tabi işin temeli diyalog, diyalog olduktan sonra gerek belediyemizle, gerek diğer kamu kurumlarımızla problemlerin çözümü daha da kolaylaşıyor. Bu nedenle en önemli husus diyalog diye düşünüyorum. Gerek bizlerle, gerek jandarmamızla, emniyetimizle, belediyemizle, kamu kuruluşlarımızla diyalog içerisinde olduğumuz takdirde problemlerimiz daha kolayca çözülecektir” diye konuştu.

Pandemi nedeniyle zor bir dönem yaşandığına dikkat çeken Kaymakam Küreci, pandemiden kurtulmak için aşı olmanın önemine dikkat çekerek, muhtarların aşı olmayan vatandaşlar konusunda duyarlı olmasını isteyerek aşı olma oranının artırılması gerektiğini belirtti. Program sonunda muhtarlarla hatıra fotoğrafı çektirildi.

Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesislerindeki programa; Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gök, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ ve Fen İşleri Akşehir Şube Müdürleri, Akşehir Belediyesi ve bazı kamu kurum müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Akşehir’de Muhtarlar Günü Etkinlikleri" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "19.10.2021" tarihinde "POLİTİKA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "POLİTİKA" haberleri kategorisinde yer alan Akşehir’de Muhtarlar Günü Etkinlikleri başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Balçova Belediyesi'nde başkan vekili seçimi yapılacak
Balçova Belediyesi'nde başkan vekili seçimi yapılacak
Bakan Işıkhan: İstihdamını koruyan işletmelerimize yıl sonuna kadar toplam 51 milyar lira destek sağlayacağız
Bakan Işıkhan: İstihdamını koruyan işletmelerimize yıl sonuna kadar toplam 51 milyar lira destek sağlayacağız
Pakistan Başbakanı Şerif, Türkiye'ye gelecek
Pakistan Başbakanı Şerif, Türkiye'ye gelecek
Bakan Uraloğlu: 10 gün maaşların yatmadığı zamanları biliriz
Bakan Uraloğlu: 10 gün maaşların yatmadığı zamanları biliriz
Son Haberler
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik...
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari...
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli narkotik ve asayiş denetimine katıldı
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli...
İş adamlarını kaçıran şebekenin kilit ismi İzmir'de yakalandı
İş adamlarını kaçıran şebekenin kilit ismi İzmir'de yakalandı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.