• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Akran zorbalığına dur diyen 'Zorbalığı kafandan at' projesi tanıtıldı
Eğitim
Yayınlanma: 06 Ekim 2023 - 16:29
Güncelleme: 06 Ekim 2023 - 16:29

Akran zorbalığına dur diyen 'Zorbalığı kafandan at' projesi tanıtıldı

Eğitim
06 Ekim 2023 - 16:29
Güncelleme: 06 Ekim 2023 - 16:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Akran zorbalığına dur diyen 'Zorbalığı kafandan at' projesi tanıtıldı
  Head&Shoulders, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Migros ve Prof. Dr. Selçuk Şirin ile çocukların yaşamlarını derinden etkileyen ve günümüzün en büyük sosyal problemlerinden biri olan akran zorbalığı konusunda başlattığı 'Zorbalığı kafandan at' kampanyasını duyurdu. Proje kapsamında hayata geçirilen web sitesinde akran zorbalığı konusunda öğrenciler, öğretmenler ve ebeveynler bilgilendirilecek. 

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz ve gaming yayıncısı Büşra Pelin (Pqueen) Baynazoğlu'nun da yer aldığı projede, çocukların gerek özel gerekse sosyal hayatlarında maruz kaldıkları akran zorbalığı konusu ele alınırken; bu zorbalığın çocuklar üzerinde yarattığı kaygı, eğitim hayatlarındaki başarısızlık ve gelecekte yaşayabilecekleri olumsuzluklar ile çözüm yolları tartışıldı.  

Prof. Dr. Selçuk Şirin'in danışmanlığını yürüttüğü projenin lansmanı, bugün İstanbul'da bir otelde gerçekleştirildi.  Toplantıya P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Onur Yaprak, Prof. Dr. Selçuk Şirin, Migros Deterjan, Kâğıt ve Kozmetik Pazarlama Direktörü Sena Erol Özdemir, Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı ve gaming yayıncısı Büşra Pelin (PqueeN) Baynazoğlu katıldı.  Mete Gazoz ise Olimpiyatlara hazırlandığı için toplantıya katılamadı. 

Konuşmalardan önce projenin detaylarının anlatıldığı kısa bir tanıtım filmi izletildi. Daha sonra ise Mete Gazoz'un toplantı için çektiği video izletildi. Gazoz, videoda şunlara yer verdi: 

"Şu an Milli Takım kampındayım. Gerçekleştirdiğimiz bu proje benim için çok anlamlı. Siz de akran zorbalığına karşı birlikte omuz omuza verin, sitemizde yer alın, yol haritamızdan destek alın. Omuzlarınızdaki yükü birlikte kaldıralım." 

YAPRAK: HER İKİ GENÇTEN BİR TANESİ AKRAN ZORBALIĞINA UĞRUYOR 

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Onur Yaprak, "Markamız aslında sadece kepeksiz sağlıklı saçlar sunmuyor, aynı zamanda insanlara öz güven de sağlıyor. Gençlerle ilgili yaptığımız araştırmalarda onların özgüvenlerini en çok zedeleyen konulardan birinin akran zorbalığı olduğunu fark ettik. Ve gençlerle konuştuğumuzda böyle bir şeye maruz kaldıklarını ne yapacaklarını bilmediklerini gördük. Aynı şekilde ebeveynler de bu konuda ne yapacaklarını bilmiyorlardı. Dolayısıyla ciddi anlamda burada bir bilgi eksikliği olduğunu fark ettik. Baktığınız zaman neredeyse her iki gençten bir tanesi akran zorbalığına uğruyor. Dolayısıyla çok önemli bir konu olduğu için markamızla böyle bir sosyal sorumluluk projesi yapmaya karar verdik" dedi. 

"NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENMEMİZ GEREKİYOR" 

Veliler ve öğrencilerin bilgi eksikliğini gidermek için doğru bilgilerin hazırlanması gerektiğini söyleyen Yaprak, "Bu gerekli bilgileri de Profesör Doktor Selçuk Şirin hocamız ve ekibi hazırladı. Markamızın web sitesine girdikleri zaman orada 'zorbalığı kafandan at' sekmesinden bulacaklar. Onun altında da ihtiyaç duydukları bilgilere erişebilecekler. Bu aslında toplumun her kesiminin sahip çıkması gerektiği ve pek çok kişiyi etkileyen bir konu. Dolayısıyla sadece zorbalığa uğrayanlar değil bizler de bu web sitesine girip, bir zorbalığa tanık olduğumuzda ne yapmamız gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Herkesten de destek bekliyoruz. Projemizle çok daha fazla sayıda gencimize, ebeveynimize ve eğitmene ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

ŞİRİN: AMACIMIZ AKRAN ZORBALIĞINI GÖRÜNÜR KILMAK 

New York Üniversitesi'nde Davranış Bilim ve Psikoloji Eğitmeni Prof. Dr. Selçuk Şirin ise şunları ekledi: 

"Projemizin amacı Türkiye'de akran zorbalığını görünür kılmak, bunu bir mesele olarak herkesin görmesini sağlamak. İkinci olarak da bu meseleyi çözmek için ya da bu sorunla başa çıkan gençlerimize yardımcı olmak için ebeveynlere, eğitimcilere ve bu konuyu dert eden herkese kaynak sunmak. Zorbalık sürekliliği olacak bir şekilde bir insanın başka bir insana sözlü, yazılı ya da sanal ortamda şiddet uygulaması demek. Türkiye'de her iki gençten biri bu akran zorbalığına maruz kalıyor. Dünyayla aşağı yukarı aynı yerdeyiz. Fakat uzunca bir süredir bu sorun yaşanmış olmasına rağmen bu sorunun sahibi yok. Bu projeyle birlikte biz bu soruna sahip çıkmaya çalışıyoruz ve diyoruz ki Türkiye'de bu sorun çözülebilir. Milli Eğitim Bakanlığı zaten bu konuda ciddi adımlar atmış. Beş adımlık bir müdahale planı var. Ayrıca yine Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu bir araştırmaya göre gençlerimizin yüzde 80'i bu sorunun çözülebilir bir sorun olduğunu düşünüyor. Biz de bu projeyle birlikte bu sorunu çözmek için ebeveynlere ve eğitimcilere yol haritası hazırladık. Aynı şekilde zorbalığa maruz kalanlara, zorbalık uygulayanlara ve zorbalığa şahit olanlara bu konuda ne yapılması gerektiği, nasıl başa çıkılması gerektiği noktasında içerikler hazırladık." 

BAYNAZOĞLU: SİBER ZORBALIKLA NE YAZIK Kİ MÜCADELE ETMEK ZORUNDA KALDIM 

İçerik üreticisi Pelin Baynazoğlu da "'Zorbalığı kafandan at' projesiyle birlikte hem zorbalığa maruz kalan gençlere, hem çocuğu zorbalığa maruz kalan ebeveynlere, hem de çevresinde arkadaşları zorbalığa uğrayan kişilere aynı zamanda eğitimcilerimize ne gibi adımlar atabileceğimizi anlatacağız. Onları bilinçlendireceğiz ve öğreteceğiz. Biliyorsunuz ki büyüdükçe zorbalığın şiddeti biraz daha azalıyor. Küçük yaşlarda buna daha çok maruz kalıyorlar. O sebeple takipçilerimi bilinçlendirme açısından ben de birazcık rol oynayacağım. Hem ilkokul yıllarımda hem ortaokul hem de lise yıllarımda yeri geldi üniversite yıllarında daha sonrasında yaptığım iş gereği siber zorbalıkla da ne yazık ki mücadele etmek zorunda kaldım. Ancak bunların hepsini bir şekilde aşabildim. Ama ben bunları kendi başıma öğrenerek aşmak durumunda kalmıştım. Diliyorum ki bu projeyle beraber aslında hem çocuklar hem gençler tek başlarına mücadele etmek zorunda kalmayacaklar. Ne yapacaklarını bilecekler" dedi. 

Çocuklara özgüven sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, TOG tarafından da Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılacak saha çalışmalarında binlerce çocuğa ulaşılacak. 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yapay zeka üniversite bölümlerine girdi
Yapay zeka üniversite bölümlerine girdi
YÖK'ten geleceğin mesleklerine yönelik 16 yeni program
YÖK'ten geleceğin mesleklerine yönelik 16 yeni program
'Eğitimden Bir Kare Ulusal Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı
'Eğitimden Bir Kare Ulusal Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı
Öğretmenlere tiyatro eğitimi
Öğretmenlere tiyatro eğitimi
Son Haberler
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Balıkesir'de sazlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Balıkesir'de sazlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Küçükçekmece'de husumetlisi tarafından bıçaklanan bisiklet tamircisi ağır yaralandı
Küçükçekmece'de husumetlisi tarafından bıçaklanan bisiklet...
Kılıçdaroğlu Gezi Parkı davasının kadın tutuklularını ziyaret etmek için Bakırköy Cezaevi'nde  
Kılıçdaroğlu Gezi Parkı davasının kadın tutuklularını ziyaret etmek için Bakırköy Cezaevi'nde  

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.