• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:49
Kiev Belediye Başkanı Kliçko: Kent hava saldırısı altında
08:40
Trump: İspanya NATO üyesi, ama iyi NATO üyesi değil
08:26
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 295'e yükseldi
08:20
ABD Başkan Yardımcısı Vance: Trump mecbur kalmadıkça İran'a ordu göndermeyecek
07:36
Takla atan otomobildeki sürücü hayatını kaybetti etti
07:06
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
02:47
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
02:42
Alanya'da otel çatısında yangın
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Akkuyu NGS'nin ikinci güç ünitesine iç koruma kabuğunun ikinci katmanı kuruldu
Ekonomi
Yayınlanma: 09 Eylül 2021 - 10:01
Güncelleme: 09 Eylül 2021 - 10:07

Akkuyu NGS'nin ikinci güç ünitesine iç koruma kabuğunun ikinci katmanı kuruldu

Akkuyu NGS'nin ikinci güç ünitesine iç koruma kabuğunun ikinci katmanı kuruldu, başlıklı haberin detayında; Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) ikinci güç ünitesinin reaktör binasına iç koruma kabuğunun (İKK) ikinci katmanı kuruldu. Nükleer güç santralinin güvenlik sisteminin ana unsurlarından biri olan ve reaktör binasının korunmasını sağlayan İKK, boru ve polar vinç girişleri için destek görevi görüyor. Bu sayede NGS'nin işletim aşamasında nükleer reaktörün bakım operasyonları gerçekleştiriliyor.

Ekonomi
09 Eylül 2021 - 10:01
Güncelleme: 09 Eylül 2021 - 10:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Akkuyu NGS'nin ikinci güç ünitesine iç koruma kabuğunun ikinci katmanı kuruldu
İKK, reaktör binasının sızdırmazlığını sağlayan çelik katmandan ve özel betondan oluşuyor. İKK’nin ikinci katmanı, her biri 12 bölümden oluşan iki katman olmak üzere, 24 bölümden oluşan kaynaklı bir metal konstrüksiyon olma özelliğine sahip. Ağırlığı 5-7 ton arasında değişen 6 metre yüksekliğindeki bölümler, birbirine kaynaklanarak bağlantı parçaları ve gömülü parçalarla donatılmış tek bir silindirik konstrüksiyona monte ediliyor. Konstrüksiyonun toplam ağırlığı 321,9 ton, yüksekliği 12 metre, çevre uzunluğu ise 138 metreden oluşuyor.

İKK katmanının kurulumu, karmaşık ve zaman alan teknolojik bir operasyon olduğundan ikinci katmanın Liebherr LR 13000 tipi ağır paletli vinç ile tasarım konumuna monte edilmesi 12 saat sürdü. İkinci katmanın kurulumundan sonra ikinci ünitenin reaktör binasının yüksekliği 12 metre artarak 16,95 metreye ulaştı. İnşaat ustaları, birinci ve ikinci katmanı birbirine kaynaklayıp kabuğu güçlendirdikten ve beton döktükten sonra İKK’nin silindirik bölümünün beton duvarlarının kalınlığı 1,2 metre olacak. Tüm parçaların montajı ve koruyucu kabuğun betonlanması tamamlandıktan sonra sızdırmazlık testi yapılacak.

Akkuyu Nükleer AŞ. Genel Müdür Birinci Yardımcısı-Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, 2021 yılının önemli olaylarından birinin daha tamamlandığını ve ikinci ünitenin reaktör binasının ikinci İKK katmanının tasarım konumuna kurulduğunu söyledi. Butckikh, "Uzmanlar, birkaç ay boyunca bölümlerin tek bir konstrüksiyona kurulum işlemini gerçekleştirdi ve kurulumuna başlamadan önce, tüm kaynaklı bağlantıların kusurları ultrasonik yöntemle kontrol edildi. İç koruma kabuğunun katmanlarının büyütülmüş montaj teknolojisi, Leningrad NGS-2’nin yapımında kendini kanıtlamıştır. Birinci ünitenin ikinci ve üçüncü İKK katmanlarını bu yöntemle kurduk. Teknoloji, konstrüksiyonların kurulum hassasiyetini artırmayı ve güç ünitelerinin yapım süresini optimize etmeyi sağlar, ayrıca yüksekte yapılan kurulum operasyonlarının sayısını azalttığından, iş güvenliği açısından da uygundur. İkinci ünitenin reaktör binasında reaktör çeperinin yapım çalışmaları devam etmektedir. Türbin binasının zeminleri güçlendirilmektedir" dedi.

İç koruma kabuğunun bölümleri, Leningrad Bölgesinde bulunan bir fabrikada üretildi. Bağımsız bölümler, deniz yoluyla St. Petersburg’dan Akkuyu NGS inşaat sahasına teslim edildi ve burada tek bir katman halinde monte edildi. İkinci ünite için İKK’nin ikinci katmanının bölümlerinin büyütülmüş montajı, 2021 Nisan ayının ortalarında başladı. Akkuyu NGS güç ünitelerinin reaktör binaları, çift koruma kabuğu ile donatıldı. Betonarme dış koruma kabuğu, 9 büyüklüğüne kadar depreme, tsunamiye, kasırga ve bunların kombinasyonlarından oluşan dış etkilere de dayanacak şekilde tasarlandı.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Akkuyu NGS’nin ikinci güç ünitesine iç koruma kabuğunun ikinci katmanı kuruldu" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "09.09.2021" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan Akkuyu NGS’nin ikinci güç ünitesine iç koruma kabuğunun ikinci katmanı kuruldu başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Uraloğlu: Osmangazi Köprüsü ile toplam 211 milyar lira tasarruf edildi
Bakan Uraloğlu: Osmangazi Köprüsü ile toplam 211 milyar lira tasarruf edildi
En düşük emekli aylığına zam geliyor mu?
En düşük emekli aylığına zam geliyor mu?
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
11 yılda üretimi 4 kat artan muzun fiyatı 20 TL'ye kadar düştü; üretici şikayetçi
11 yılda üretimi 4 kat artan muzun fiyatı 20 TL'ye kadar düştü; üretici şikayetçi
Son Haberler
Kiev Belediye Başkanı Kliçko: Kent hava saldırısı altında
Kiev Belediye Başkanı Kliçko: Kent hava saldırısı altında
Trump: İspanya NATO üyesi, ama iyi NATO üyesi değil
Trump: İspanya NATO üyesi, ama iyi NATO üyesi değil
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 295'e yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin...
ABD Başkan Yardımcısı Vance: Trump mecbur kalmadıkça İran'a ordu göndermeyecek
ABD Başkan Yardımcısı Vance: Trump mecbur kalmadıkça İran'a...
Takla atan otomobildeki sürücü hayatını kaybetti etti
Takla atan otomobildeki sürücü hayatını kaybetti etti
Zabıtaya yakalanınca sara nöbeti geçirdi
Zabıtaya yakalanınca sara nöbeti geçirdi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.