• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
07:06
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
02:47
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
02:42
Alanya'da otel çatısında yangın
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Akkuyu NGS çalışanları, Rusça şarkıya klip çekip Türkiye'ye armağan etti
Ekonomi
Yayınlanma: 09 Mayıs 2021 - 09:57
Güncelleme: 09 Mayıs 2021 - 09:57

Akkuyu NGS çalışanları, Rusça şarkıya klip çekip Türkiye'ye armağan etti

Mersin'de inşası devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) çalışanları, çok özel bir video klip için kameraların karşısına geçti. "Hayatta sahip olduğum her şey" isimli...

Ekonomi
09 Mayıs 2021 - 09:57
Güncelleme: 09 Mayıs 2021 - 09:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Akkuyu NGS çalışanları, Rusça şarkıya klip çekip Türkiye'ye armağan etti
Mersin'de inşası devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) çalışanları, çok özel bir video klip için kameraların karşısına geçti. "Hayatta sahip olduğum her şey" isimli Rusça şarkıyı seslendiren çalışanlar, hazırlanan klibi santral inşaatında büyük bir özveriyle görev yapan binlerce çalışana ve Türkiye'ye armağan etti.

Akkuyu NGS çalışanları, Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'nde yapımı süren santral inşaatının farklı noktalarında "Hayatta sahip olduğum her şey" isimli Rusça şarkıyı söyledi. Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva'nın da yer aldığı kliple Türkiye ve Rusya'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği ve dünyadaki en büyük inşaat sahası haline gelen dev projenin önemi vurgulandı.

Akkuyu NGS sahasında çekilen video klibin tanıtımında, çalışanların projeye olan bağlılıklarının altı çizilerek, "İşimizi gerçekten seviyoruz. Bu şarkıyı çok profesyonelce icra etmesek bile, bu oldukça kabul edilebilir, çünkü mesleğimiz inşa etmek ama yürekten şarkı söylüyoruz. Bu, onlarca yıldır farklı mesleklerden, milletlerden ve kültürlerden insanları bir araya getiren projeye olan sevgimizdir. Ve gerçekten hayatta sahip olduğumuz her şey bizim işimiz" ifadeleri kullanıldı.

Akkuyu NGS çalışanlarını bayram coşkusuyla bir araya getiren ve sahadan çok özel görüntülerin de yer aldığı videonun yapımcılığını ve ses mühendisliğini, ünlü Rus müzisyen, şarkıcı, söz yazarı, besteci ve yapımcı Timur Vedernikov yaptı.



"Birlikte çalışarak ülkelerimizin refahına katkı sağlayan bu projeyi onurlandırmak istiyoruz"

Çekimlerde yer alan Akkuyu Nükleer A.Ş. Nükleer Düzenleme Kurumu ile İlişkiler Direktörü Ahmet Çelik, hazırlanan videoyla ilgili olarak, "Şarkı söylemek belki de yapmayı tercih ettiğim son şeylerden biri. Ancak doğru ve iyi bir şey yapmayı ve bunu tutkuyla gerçekleştirmeyi hedeflediğinizde yaptığınız iş tutku ve sevgiye dönüşür. Başta 'şarkı söylemeye hazır mısın' dediklerinde biraz gergindim ama farklı mesleklerden, milletlerden ve kültürlerden oluşan böylesine harika bir ekibin parçası olmak, hem beni hem de çalışma arkadaşlarımı çok iyi ve gururlu hissettirdi. Şarkıda da söylediğimiz gibi; 'Dünya hiç de basit değil ama her günün bir neşesi var ve bu hayatta sahip olduğumuz her şeydir.' Biz de bunu bilerek ve bu amaçla birlikte çalışarak ülkelerimizin refahına katkı sağlayan bu projeyi onurlandırmak istiyoruz" dedi.



Projede 11 binin üzerinde kişi istihdam ediliyor

Türkiye'deki ilk nükleer santral olacak olan Akkuyu NGS'nin inşaatı halen aktif bir şekilde devam ediyor. Akkuyu sahasındaki tüm inşaat işleri ve altyapı geliştirme faaliyetleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin mevcut düzenlemeleri ve yasaları ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (IAEA) nükleer santralin tüm inşaat ve işletme dönemi için yaptığı öneriler uyarınca gerçekleştiriliyor. 11 binin üzerinde kişi istihdam edildiği proje kapsamında kullanılan yüksek teknoloji ürünü ekipmanların inşaat ve montaj işleri de Türk firmaları tarafından yapılıyor.



Türkiye'ye büyük katkılar sağlaması ve ekonomik refah getirmesi hedefleniyor

Dünya çapında nükleer santrallerin inşa edilmesi ve işletilmesi, uzun vadeli sürdürülebilir elektrik arzı ve kirlilikte dikkate değer düşüşler sağlamasının yanı sıra, iklim değişikliğiyle mücadele için gereken sıfır karbon emisyonlu temiz enerji elde etme konusunda da umut veriyor. Akkuyu NGS'nin de inşa edildiği Mersin bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye'ye büyük katkılar sağlaması ve ekonomik refah getirmesi hedefleniyor. Proje aynı zamanda şantiyede ve çevredeki yerel alanlarda çalışan insanların hayatlarını zenginleştirmeyi, eğitim, altyapı, ticari kalkınma ve sosyal ve ekonomik açıdan fayda sağlamayı da amaçlıyor.

Türkiye'deki ilk nükleer enerji santrali projesi olan Akkuyu NGS, Rus yapımı son teknoloji VVER-1200 reaktörlerle donatılmış, toplam 4 bin 800 megavat kapasiteli dört güç ünitesini içeriyor. İnşaatın tamamlanmasının ardından Akkuyu NGS'nin yılda yaklaşık 35 milyar kWh elektrik üretmesi planlanıyor. Santralin işletmeye alınmasının ardından çalışanların büyük bölümü de Türk uzmanlardan oluşacak.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Uraloğlu: Osmangazi Köprüsü ile toplam 211 milyar lira tasarruf edildi
Bakan Uraloğlu: Osmangazi Köprüsü ile toplam 211 milyar lira tasarruf edildi
En düşük emekli aylığına zam geliyor mu?
En düşük emekli aylığına zam geliyor mu?
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
11 yılda üretimi 4 kat artan muzun fiyatı 20 TL'ye kadar düştü; üretici şikayetçi
11 yılda üretimi 4 kat artan muzun fiyatı 20 TL'ye kadar düştü; üretici şikayetçi
Son Haberler
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor...
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
Alanya'da otel çatısında yangın
Alanya'da otel çatısında yangın
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
"Kan stokları kritik seviyede" denildi, kadınlar bu kez kan bağışı günü düzenledi
"Kan stokları kritik seviyede" denildi, kadınlar bu kez kan bağışı günü düzenledi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.