• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
13:52
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
13:06
Fatma Betül Sayan Kaya hakkında adli kontrol talebi
11:39
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya ifade için adliyede
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş 5. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali'nde konuştu:
Haberler
Yayınlanma: 29 Eylül 2023 - 19:20

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş 5. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali'nde konuştu:

"Türkiye'nin her şehrinde kadın kooperatiflerinin kurulmasına öncülük ediyoruz"

Haberler
29 Eylül 2023 - 19:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, " Türkiye'nin her şehrinde kadın kooperatiflerinin kurulmasına öncülük ediyoruz." dedi.

Motor Sporları Merkezi'ndeki 5. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali'nde konuşan Göktaş, ülkenin her köşesinin farklı zenginlikleri ve lezzetlerini Gastronomi Festivali'nde bulduklarını söyledi.

Geçen yıl bu festivalin açılışını sosyal medyadan takip ettiğini dile getiren Göktaş, "Dedim ki 'Keşke biz de Cezayir'de Afyonkarahisar lezzetlerini tanıtsaydık. Bir iftar programını online bir şekilde yayınladılar ve ben de orada Emirdağ güveci yaptım. Bugün de başkanım dedi ki 'Afyonkarahisar'a geleceğim ne getireyim'. 'Çekilmiş haşhaş getirirsen çok güzel olur.' dedim. Afyonkarahisar'ın haşhaşıyla, sucuğuyla, lokumuyla bin bir güzelliği var. Gönül güzelliği var, güzel insanları var." dedi.

Afyonkarahisar'ın 2019 yılında UNESCO tarafından gastronomi şehri olarak tescillendiğini dile getiren Göktaş şöyle konuştu:

"Böylelikle Afyonkarahisar 41 tescilli ürünüyle, milli kültürümüzün tanıtılmasında çok çok önemli bir rol oynuyor. Bizler tabii bu başarısı, Anadolu kültürünün aslında etki alanının genişlemesine önemli bir katkı sunmuştur. Afyonkarahisar özellikle kadınları da pek çok şekilde üretkenliğe teşvik etmektedir. Bakanlık olarak biz de kadınların üretkenliklerinin her zaman yanında olduk. Bildiğiniz gibi kadın kooperatiflerini destekliyoruz. Türkiye'nin her şehrinde kadın kooperatiflerinin kurulmasına da öncülük ediyoruz. Kadın emeğine bu şekilde destek veriyoruz ve dikkati çekiyoruz. Ev içi emeğin ekonomik bir değer kazanmasına imkan sağlıyoruz. Yerel lezzetler kadınlar emeğiyle küresel kazançlara dönüşüyor. Unutulmaz lezzetleri dünyaya taşıyan, Afyonkarahisar yemeklerini ve güzelliklerini dünyaya taşıyan festivalin bereketli ve aslında daha sık bir şekilde yapılmasını, dünyanın farklı şehirlerinde de yapılması gerektiğine inanıyorum. Ben de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak ama aynı zamanda hemşehriniz olarak bu konuda üzerime düşeni yapmaya hazırım. İnşallah daha farklı yerlerde kıymetli şeflerimizin bu güzel ürünlerini de yurt dışında tanıtmaya vesile oluruz."

Daha sonra İhsaniye ilçesi Demirli köyünde Frigya Kadın Ürünleri Pazarı açılışına katılan Göktaş, "Kadınların hayal kurduğu ve istedikleri hiçbir şeyin aslında hayal olmadığı ve hayallerini istedikleri zaman gerçekleştirdiğinin bir güzel örneği. Bu 14 dükkan birbirinden güzel, birbirinden nezih ve kadınların gerçekten alın terini, el emeği, göz nuru ürünlerini burada sergilediği ve sattığı bir ortam olmuş. Hakikaten gurur duydum." diye konuştu.

Açılışa Göktaş'ın yanı sıra, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Ali Özkaya ve Hasan Arslan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve çok sayıda davetli katıldı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Fatma Betül Sayan Kaya hakkında adli kontrol talebi
Fatma Betül Sayan Kaya hakkında adli kontrol talebi
Fon iddianamesi: Dört gazeteci için istenen cezalar…
Fon iddianamesi: Dört gazeteci için istenen cezalar…
‘Ummadığınız insanlar bu işlerin içine girmiş’
‘Ummadığınız insanlar bu işlerin içine girmiş’
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’a gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’a gidecek
Son Haberler
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bursa Şehir Hastanesi’nde organ bağışı zirvesi
Bursa Şehir Hastanesi’nde organ bağışı zirvesi
HSK Genel Sekreter Yardımcılığı'na atanan Karaca'ya veda 
HSK Genel Sekreter Yardımcılığı'na atanan Karaca'ya veda 

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.