• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:54
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
08:47
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın sorumluluğunda
08:39
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
08:33
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
08:22
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
02:03
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
01:11
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
01:05
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
00:44
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar kamerada
00:36
Taşköprü'de çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale
00:19
Elektrik direğine çarpan otomobilin alkollü sürücüsü ağır yaralandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Ağrı'dan geldi İzmir'de şifa buldu
Sağlık
Yayınlanma: 22 Aralık 2020 - 11:39
Güncelleme: 22 Aralık 2020 - 11:39

Ağrı'dan geldi İzmir'de şifa buldu

Ağrı'da yaşayan 9 yaşındaki Berkay Akkurt'un dünya tıp literatüründe eşine ender rastlanan kalbindeki kist, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma...

Sağlık
22 Aralık 2020 - 11:39
Güncelleme: 22 Aralık 2020 - 11:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ağrı'dan geldi İzmir'de şifa buldu
Ağrı'da yaşayan 9 yaşındaki Berkay Akkurt'un dünya tıp literatüründe eşine ender rastlanan kalbindeki kist, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla çıkartıldı. Kistin alınmasından sonra kalbinde oluşan delik de (VSD) kapatılan çocuk, hastaneden taburcu edilerek memleketine uğurlandı.
Ağrı'da yaşayan 6 çocuklu Akkurt çiftinin dördüncü çocukları Berkay Akkurt, arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada aniden bayıldı. Acilen bir hastaneye kaldırılan Berkay buradan Van'a, sevk edildi. Van'da yapılan tetkiklerinde kalbinde büyük bir kitle saptanan çocuk, hem tanı hem de müdahale için İzmir'e Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Çocuk Kalp Cerrahisi Kliniği'nde yapılan tetkiklerin sonucunda Berkay'ın kalbinin tam merkezinde oluşan kitlenin dünya literatüründe eşine az rastlanan bir kist türü olan kisthidatik olduğu belirlendi. Doktorlar tarafından ameliyat kararı verilen Berkay, Çocuk Kalp Cerrahisi Uzmanları Doç. Dr. Onur Işık, Doç. Dr. Muhammet Akyüz ve Anestezi Uzmanı Dr. Meltem Çakmak'tan oluşan ekip tarafında ameliyata alındı. Ameliyatta çocuğun kalbindeki kist alındı, dünyada başka bir örneğine rastlanmayan, kistin alınmasına bağlı kalpte oluşan delik de (VSD- Ventriküler Septal Defekt) başarılı bir şekilde kapatıldı.

Ani ölüm sebebi
Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başkanı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kalp Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Onur Işık "Hastanemize sevkli gelen Berkay'ın tetkiklerini yaptık. Kalpteki kitlenin genelde aşısı yapılmamış kedi ve köpeklerden bulaşan bir parazit hastalığı olan kisthidatik olduğunu belirledik. Bu kist kalbin tam merkezinde, kalbin kapaklarının olduğu yere yerleşmişti. Düşme, çarpma, koşma gibi travmatik bir durumda bu kistin patlayarak ani ölüme sebebiyet vermesi mümkündü. Berkay bayılmayıp da kist patlamış olsaydı ölüm tehlikesi söz konusu olabilirdi" dedi.

"Bir ilki gerçekleştirdik"
Ameliyat kararı verildikten sonra normal ameliyattan farklı olarak kistin patlaması durumunda kalp akciğer makinesinin sisteminin tıkanmasına karşı çeşitli hazırlıkları yaparak ameliyata başladıklarını belirten Doç. Dr. Işık " Anestezi açısından da oldukça riskli bir ameliyattı. Herhangi bir aksilikte anestezi verilirken de hastayı kaybedebilirdik. Her şey yolunda gitti Ameliyatta kisti çıkarmayı başardık. Ancak kistin çıkarıldığı yerde kalbin tam merkezinde litaretürde VSD (Ventriküler Septal Defekt) olarak geçen büyük bir delik kaldı. Deliği yamayla kapattık. Dünyada, tıp litaretüründe kalpte oluşan kisthidatik çok nadirdir. Özellikle kalbin tam merkezinde ise neredeyse hiç görülmemiş. Kist çıkartıldıktan sonra kalbin ortasında kalan boşluk, VSD ise hiç yok. Ameliyatı başarıyla tamamladık. Hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Çocuğumuz ve ailesinin mutluluğu bizi de mutlu etti. Özellikle dünyada çok ender rastlanan bu özellikteki bir kist operasyonunu başarıyla gerçekleştirmekten dolayı da ayrıca gururluyuz" diye konuştu.

"Doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız başımızın tacıdır"
Baba Nihat Akkurt ise; "Oğlumuz kalbinden rahatsızlanınca Ağrı'dan İzmir'e, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildik. İlgililerden Allah razı olsun, bu konuda hiçbir sıkıntı çekmedik. Doktorumuz Onur Bey, ilaçla tedavinin mümkün olmadığını, kalpteki kistin ancak ameliyatla temizleneceğini söyledi. Riskli olan bir ameliyatı başarıyla tamamladılar. Allah ondan ve ekibinden razı olsun bizimle çok ilgilendiler. Berkay'ın annesi buraya gelemedi, 5 kardeşi ile bizim yolumuzu gözlüyorlar. Ailecek hepimiz çok mutluyuz. Doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız başımızın tacıdır. Hiçbir insan bu sıkıntıyı çekmesin, ama başa gelirse de böyle güzel bir hastanemiz, doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız var, herkese tavsiye ederim. Sağ olsunlar, var olsunlar". Şeklinde mutluluğunu dile getirdi.
Kalbindeki rahatsızlıktan kurtulduğu için mutluluğunu paylaşan Berkay Akkurt da, "Aileme tekrar kavuşacağım ve arkadaşlarımla oynayacağım için çok mutluyum. Doktor abilerime çok teşekkür ediyorum "dedi.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sadece sıcak değil! Kalbi en çok yoran yaz alışkanlıkları açıklandı
Sadece sıcak değil! Kalbi en çok yoran yaz alışkanlıkları açıklandı
Dinlenmeden uyanıyorsanız sebebi bu hastalık olabilir! Fibromiyalji günlük hayatı altüst edebilir
Dinlenmeden uyanıyorsanız sebebi bu hastalık olabilir! Fibromiyalji günlük hayatı altüst edebilir
Yaz aylarında sakatlanma riski artıyor! İşte en sık yapılan hatalar
Yaz aylarında sakatlanma riski artıyor! İşte en sık yapılan hatalar
Göz hastalıklarında sessiz tehlike! Bu hastalıkta belirtiler fark edilmeden ilerliyor
Göz hastalıklarında sessiz tehlike! Bu hastalıkta belirtiler fark edilmeden ilerliyor
Son Haberler
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın sorumluluğunda
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın...
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa...
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e...
Uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı
Uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.