• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:34
Aynı aileden 4 ölü
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. AFAD bu yıl 81 ilde 54 binden fazla tatbikat yapacak
Eğitim
Yayınlanma: 17 Şubat 2022 - 16:41
Güncelleme: 17 Şubat 2022 - 16:42

AFAD bu yıl 81 ilde 54 binden fazla tatbikat yapacak

AFAD bu yıl 81 ilde 54 binden fazla tatbikat yapacak, başlıklı haberin detayında; SAMSUN (İHA) – Bu yılın 'Afet Tatbikat Yılı' ilan edildiğini hatırlatan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt, "2022 yılında ülkemiz genelinde 54 bin 302 tatbikat yapacağız" dedi.

Eğitim
17 Şubat 2022 - 16:41
Güncelleme: 17 Şubat 2022 - 16:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AFAD bu yıl 81 ilde 54 binden fazla tatbikat yapacak
Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampı'nda düzenlenen 'Doğada Kamp Kurma ve Yön Bulma Uygulamaları' eğitiminin kapanış törenine katılan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt, öğrencilerden gelen soru üzerine 'Afet Tatbikat Yılı'nda yapılacak faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Akla gelebilecek her alanda tatbikatların yapılacağını belirten AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt, "Bakanımız bu yılı 'Afet Tatbikat Yılı' olarak ilan ettiler. Geçtiğimiz sene de 'Afet Eğitim Yılı' olarak hedef çizilmişti. Bu sene biz ülkemiz genelinde 54 bin 302 tatbikat yapacağız diye hedef koyduk. Bu 54 bin 302 tatbikat nelerden oluşuyor, Samsun'da neler yapılacak derseniz, öncelikle 81 ilimizin hepsinde TAMP dediğimiz Türkiye Afet Müdahale Planı'nın yerel düzeyde, il düzeyinde tatbikatı olacak. TAMP'da oluşan çalışma gruplarımız var. TAMP'da görev alan paydaşlarımızla birlikte ildeki üniversitelerimizle, yurtlarımızda, tüm okullarımızda, sanayi kuruluşlarımızla ilde aklınıza gelebilecek bütün birimlerle biz tatbikat yapacağız. Sanayi tesislerine yönelik yangın tatbikatları yapacağız. Çünkü biliyorsunuz orada tehlike ve risklere baktığınızda en çok yaşanan afet türlerinde bir tanesi o. Yurtlarımızda üniversitelerimizde deprem anı ve tahliye tatbikatı yapacağız. Onun haricinde hava limanlarında gerek muhtemel bir uçak kaza kırım olayında gerekse havalimanıyla ilgili tematik tatbikatlar yapacağız. Yine dağda arama kurtarma, arama kurtarmayla ilgili diğer konularda da tatbikatlar olacağız. Çok yoğun bir tatbikat sürecini gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Yabancı uyruklu öğrencilerden AFAD gönüllüsü olma talebi

Öğrencilerden gelen bir diğer soru da AFAD gönüllülüğüne ilişkin bir talep oldu. OMÜ İletişim Fakültesi öğrencisi Nazik Anarbekova, "Biz de yabancı öğrenciler olarak AFAD gönüllüsü olmak istiyorduk. Ama olamıyormuşuz. Ben ve benim gibi birçok yabancı uyruklu arkadaşlarımız gönüllü olmayı çok istiyoruz. 4 sene buradayız. Ne zaman olabiliriz böyle bir şey mümkün mü?" dedi.

Bunun üzerine AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt, "İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Rektör Yavuz Ünal hocamız da konuşmalarında bahsettiler. 220 binden fazla Türkiye'de yabancı uyruklu öğrencimiz var. Biz Ankara'ya döndüğümüzde ilk notlarımızdan bir tanesi bu olacak. İnşallah buna güzel bir çözüm üreteceğiz" diye konuştu.

5 üniversiteden 120 öğrenciye 3 gün boyunca çeşitli eğitimlerin verildiği programın kapanış töreninde OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, AFAD Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanı Abdulkadir Tezcan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve AFAD İl Müdürü Levent Uçarlı da yer aldı.




"AFAD bu yıl 81 ilde 54 binden fazla tatbikat yapacak" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "17.02.2022" tarihinde "EĞİTİM" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EĞİTİM" haberleri kategorisinde yer alan AFAD bu yıl 81 ilde 54 binden fazla tatbikat yapacak başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Tekin: Çocuklarımızı şiddetten korumanın en sağlam yolu sanattır
Bakan Tekin: Çocuklarımızı şiddetten korumanın en sağlam yolu sanattır
Eğitim Gücü Sen'den açıklama
Eğitim Gücü Sen'den açıklama
Veri Analizi Okulu, Dijital Üniversite Platformu'na dönüşüyor
Veri Analizi Okulu, Dijital Üniversite Platformu'na dönüşüyor
TÖDER Başkan Yardımcısı Kalko: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni sürekli geliştirmeliyiz
TÖDER Başkan Yardımcısı Kalko: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni sürekli geliştirmeliyiz
Son Haberler
Romatizma sadece yaşlılarda görülmüyor! Gençlerdeki bu belirtiler artritin habercisi olabilir
Romatizma sadece yaşlılarda görülmüyor! Gençlerdeki bu belirtiler...
5 bin kişi hastanelik oldu
5 bin kişi hastanelik oldu
Aynı aileden 4 ölü
Aynı aileden 4 ölü
Bursa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu!
Bursa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu!
‘Haksız kazancı olan bedelini öder’
‘Haksız kazancı olan bedelini öder’
Manisa'da 112'ye yapılan çağrıların yüzde 56'sı asılsız
Manisa'da 112'ye yapılan çağrıların yüzde 56'sı asılsız

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.