• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:18
Putin: Ukrayna'nın askeri sanayisine saldırmaya devam edeceğiz
09:12
Gana'yı mağlup eden Kolombiya, son 16'ya yükseldi
09:06
Arjantin uzatmalarda turladı
08:53
Macron: Charles de Gaulle gemisi Fransa'daki limanına dönüyor
08:37
Grönland Başbakanı Nielsen: Trump adayı ele geçirme fikrinden vazgeçti
08:16
Kalibaf'tan Trump'a yanıt: ABD'de 40 milyondan fazla kişi gıda kuponuna bağımlı
08:06
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 645'e yükseldi
08:06
Sulama kanalında akıntıya kapılan çocuklardan biri boğuldu, diğeri kurtarıldı
05:36
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
05:09
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
04:34
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
03:48
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
03:15
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli narkotik ve asayiş denetimine katıldı
02:08
Ankara'da NATO Zirvesi için önemler arttırıldı
01:46
Adana'da silahlı kavga: 1'i ağır 4 yaralı
01:37
Hatay'a kavga eden iki grup, polisin müdahalesiyle dağıldı
01:29
Tekirdağ'da apartman dairesinde patlama ve yangın: 2 ölü, 2 yaralı - YENİDEN
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Adnan Oktar'ın 20 yıl önceki görüntülerinde dikkat çeken sözleri
Haberler
Yayınlanma: 15 Kasım 2019 - 13:01

Adnan Oktar'ın 20 yıl önceki görüntülerinde dikkat çeken sözleri

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik 1999'da yapılan operasyonda gözaltına alınan örgüt elebaşı Adnan Oktar'ın sorgu görüntüleri dava dosyasına girdi. Sorguda rahat tavırları dikkat çeken Oktar'ın siyasilere yapılan montaj faaliyetlerinden pişman olduğunu dile getirmesi dikkat çekti.

Haberler
15 Kasım 2019 - 13:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adnan Oktar'ın 20 yıl önceki görüntülerinde dikkat çeken sözleri

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik 1999 yılında yapılan operasyonda gözaltına alınan örgüt elebaşı Adnan Oktar, örgütün kasası olduğu iddia edilen Alev Babuna ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuksuz sanık B.B'nin, söz konusu dönemde emniyetteki sorgu görüntüleri, dava dosyasına delil olarak sunuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda açılan, suç örgütünün kurucu ve elebaşı Adnan Oktar ile 12'si yönetici 126 sanığın yargılandığı dava, 17 Eylül'den bu yana Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki duruşma salonunda görülmeye devam ediyor.

ADNAN OKTAR YARGILANMAYA DEVAM EDİYOR
"Örgüt kurma ve yönetme", "şantaj", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek'' ve "cinsel istismar" gibi 22'yi aşkın suçtan 420 yıldan 871 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen ve örgüt üyelerince işlenen tüm suçlardan sorumlu tutulan tutuklu sanık Adnan Oktar, davanın görülmeye başlandığı ilk günde savunma yaparak hakkındaki suçlamaları reddetti.

"1999'DA SORGUDA İŞKENCE GÖRDÜK" İDDİALARINA GÖRÜNTÜLÜ YALANLAMA
Sanık Adnan Oktar'dan sonra savunma yapan bazı sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, 1999 yılında yapılan operasyonda işkenceye uğradıklarını iddia etti.
Davanın 31 Ekim'deki duruşmasında savunma yapan ve iddianamede örgütün kasası olduğu iddia edilen tutuklu sanık Alev Babuna, "Bu çamuru bana 1999 yılındaki operasyonda bu davanın müştekisi Adil Serdar Saçan attı. O operasyonda en çok işkence gören benim. O zamanlar konu ölüm tehdidine kadar gidiyordu, o yüzden benim için hazırladıkları ifadeleri kabul ettim, her şeyi imzaladım." ifadelerini kullandı.

Alev Babuna'nın "İşkence gördük" yönündeki savunması üzerine bir müşteki avukatı, sanık Adnan Oktar, Alev Babuna ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuksuz sanık B.B'nin, örgüte yönelik 1999 yılında yapılan operasyonda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki sorgu odasında alınan ifadelerinin kamera görüntülerini mahkeme heyetine sundu.
Müşteki avukatı, bu görüntülere göre sanık Babuna'nın, 1999'da emniyette işkence görmeden rahat bir şekilde ifade verdiğinin gözlenebileceğini söyledi.
Avukatın iddiasına yanıt veren sanık Alev Babuna, "Emniyette ifade odasının kapısının önünde dayak yedim, içeri girince 'Rol yapacaksın, ifadeni vereceksin.' diye şartlandırıldım. Bu nedenle ifade görüntülerinden bir şey çıkmayacaktır." dedi.

ALEV BABUNA PARA GİRİŞ ÇIKIŞLARIYLA İLGİLENDİĞİNİ ANLATTI
Dava dosyasına giren söz konusu sorgu görüntülerinde, o dönem henüz Oktar Babuna ile evlenmemiş olan 28 yaşındaki Alev Ulaşoğlu, sorgu odasında polisin sorularına yanıt vererek, Adnan Oktar ile tanışmasını anlattı.
Görüntülerde, "Bacılar" grubunda 3'ü "imam bacı" olan 50'ye yakın kişi bulunduğunu, kendisinin mali işlerden sorumlu "imam bacı" olduğunu, bütün paraların giriş ve çıkışlarıyla ilgilendiğini anlatan Babuna, çalışan arkadaşlarının kendilerince uygun gördükleri paraları verdiklerini söyledi.

Sorgunun devamında İstanbul'un çeşitli semtlerinde evler tuttuklarını, bu evlerde 8-9 kişi bir arada kaldıklarını, A'dan Z'ye tüm ihtiyaçlarının toplanan paralarla giderildiğini anlatan Babuna, para kasasını ise 2 kişinin nezaretinde açtığını ifade etti.
Babuna, namazı iki vakit kıldıklarını, Kur'an'ı okuduğunda sabah ve akşam namazlarını gördüğünü, bunun böyle olduğuna inandığını, Allah'a daha yakın olmak istediğinde ise 3-4 vakit kıldığını kaydetti.
Alev Babuna'nın ifadesinin diğer bölümlerinde ise Adnan Oktar veya arkadaşlarına karşı kötü bir söz söylemediği anlaşılıyor.

"KARDEŞLER", "BACILAR" HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Görüntülerdeki bir diğer isim devam eden davada etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak tutuksuz yargılanan sanık B.B, 1999 yılındaki emniyet sorgusunda, lise son sınıfta okurken bir arkadaşı vasıtasıyla Adnan Oktar'la tanıştığını anlattı.

Kayıtarda, B.B'nin "kardeşler" olarak adlandırılan örgüt içindeki bazı erkeklerle birliktelik yaşadığını ifade ederek, "Ben bacılar gibi bir kız değildim. Bacılar farklıydı. 97 sonrası tanıştım bacılarla. Benim gibi değillerdi, o zaman benim ahlakım çok farklıydı. Ahlaklı, iffetlilerdi. Kardeşlerle aralarında hiçbir şey yoktu. Biz kardeşlerin kız arkadaşı olmuş oluyoruz." dediği görüldü.

OKTAR SİYASETÇİLERE MONTAJ YAPILMASINDAN PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Söz konusu sorgu görüntülerinde neşeli olduğu gözlenen Oktar, örgütün kadın ve erkek yapılanmalarıyla ilgili bilgi verdi. Oktar, örgüt üyelerinin bazı siyasi isimler, gazeteciler ve ünlü kişilere karşı şantaj ve montaj çalışmaları yaptığını ancak bunların bir kısmından haberinin olduğunu belirterek, bu faaliyetleri de kendilerine saldırıp hakaret edenlere karşı nefsi müdafaa olarak gördüğünü ancak siyasilere karşı yapılanların yersiz olduğunu düşündüğünü söyledi.

Siyasilere yapılan montaj faaliyetlerinden pişman olduğunu aktaran Oktar, polisin sorusu üzerine eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'a yönelik bir fotomontaj yaptıklarını kabul ederek, "O mesela son derece münasebetsizdi. Masonluk. Aslında o bir hakaret değil. Onda bir şey görmüyorum, gülüp geçilecek bir şey. Seçimin 2 gün öncesi yapıldı, etkili oldu. Oyunu azaltmak için. Bu, oyunu yüzde 1-2 oyunu azaltmış olabilir." ifadesini kullandı.
Örgütün mali durumuyla ilgili soru karşısında Oktar, "Yiyecekte, içecekte, oturmada, kalmakta, banyoda iyi durumdayım. Çocukların ailesinin yüzde 80'i bayağı zenginler. Çocuklar da iyi kazanıyor. Birbirleriyle de yardımlaşıyorlar. Kendi mal varlıkları çok iyi, bir de kendi kazançları iyi. Kasa var, mesela biz buraya televizyon alacağız." diye konuştu.

Adnan Oktar, dini bir eğitim görmediğini ifade ederek, "Arapçam yok. Bütün ilmihalleri, hadis kitaplarını okudum. Kur'an'ı defalarca okudum. Bende samimi bir iman var. Allah'a imanı iyi anlatırım. Dini tam anlatıyorum diyemiyorum, din bilgim o kadar yok. Allah'ın varlığını iyi anlatırım. O konuda iddialıyım. Senelerdir yaptığım budur. Bu hiç anlaşılmadı. Bende fıkıh hiç yoktur, hiç bilmem. Halkın bildiği kadar." dedi.

Polisin "Kendi üyelerinizin örgüt evleri kurarak bir arada kalmalarını sağlamanızdaki amaç nedir?" sorusuna Oktar, "Bu bir sevgi birliği olduğu için insan sevdiğini sürekli görmek ister. Ya kahvehanede görecek ya evde görecek. Kahvehanenin yerini ev almış oluyor." yanıtını verdi.
Sanık Adnan Oktar, yanındaki kişilere günde 2 vakit namaz kılmalarını söylediği iddialarına ilişkin soruyu, "Peygamberimiz İslam'ın ilk yıllarında iki vakit kılıyormuş namazları, hadiste de var. Bir sabah, bir akşam. Aslında benim amacım, biraz da bu işe giden adamları namazsız bırakmamak. Ben bunlara 5 vakit kıl desem belki hiç kılmayacak keratalar. Oruç tutsan da olur diyorum maksat dindar olduğuna onu inandırmak. Tam da kopsunlar istemiyorum." diye yanıtlardı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sulama kanalında akıntıya kapılan çocuklardan biri boğuldu, diğeri kurtarıldı
Sulama kanalında akıntıya kapılan çocuklardan biri boğuldu, diğeri kurtarıldı
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
Son Haberler
Putin: Ukrayna'nın askeri sanayisine saldırmaya devam edeceğiz
Putin: Ukrayna'nın askeri sanayisine saldırmaya devam edeceğiz
Gana'yı mağlup eden Kolombiya, son 16'ya yükseldi
Gana'yı mağlup eden Kolombiya, son 16'ya yükseldi
Arjantin uzatmalarda turladı
Arjantin uzatmalarda turladı
Macron: Charles de Gaulle gemisi Fransa'daki limanına dönüyor
Macron: Charles de Gaulle gemisi Fransa'daki limanına dönüyor
Grönland Başbakanı Nielsen: Trump adayı ele geçirme fikrinden vazgeçti
Grönland Başbakanı Nielsen: Trump adayı ele geçirme fikrinden vazgeçti
Siyanür intiharlarının tartışıldığı programda stüdyoyu buz kesen çıkış
Siyanür intiharlarının tartışıldığı programda stüdyoyu buz kesen çıkış

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.