• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:26
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
02:57
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
02:55
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
02:55
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
02:16
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Adana'nın unutulmaya yüz tutmuş yemek kültürü ortaya çıkarılıyor
Yaşam
Yayınlanma: 30 Eylül 2021 - 14:10
Güncelleme: 30 Eylül 2021 - 14:16

Adana'nın unutulmaya yüz tutmuş yemek kültürü ortaya çıkarılıyor

Adana'nın unutulmaya yüz tutmuş yemek kültürü ortaya çıkarılıyor, başlıklı haberin detayında; Kültür ve Turizm Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen ve Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı kapsamında desteklenen "Adana'nın Kültürel Mirası: Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürünün Ortaya Çıkartılması" isimli projenin açılış toplantısı düzenlenen bir tören ve panel ile gerçekleştirildi.

Yaşam
30 Eylül 2021 - 14:10
Güncelleme: 30 Eylül 2021 - 14:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adana'nın unutulmaya yüz tutmuş yemek kültürü ortaya çıkarılıyor
Proje koordinatörlüğünü yürüten Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuriye Say’ın giriş konuşmasının ardından, proje başvuru sahibi olan Adana Toroslar Federasyonu (ATF) Başkanı Cenap Erol, yürütülen projeyle Adana’nın gastronomi alanında etkili hemen hemen bütün bileşenlerinin biraraya getirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, bunun proje kapsamında koyulan hedeflerin gerçekleştirilmesine katkı koyacağını belirtti.

Eş başvuru sahibi Çukurova Üniversitesi adına proje koordinatörlüğünü yürüten Prof.Dr. Nuriye Say yaptığı sunumda, genel hatlarıyla projenin kapsam ve hedeflerine vurgu yaparak Adana’nın ülke ve Avrupa seviyesinde yemek kültürü bakımından tarihi birikiminin karşılığını almasına katkı koyacaklarını vurguladı. Prof.Dr. Nuriye Say ayrıca, projede eş başvuran konumundaki İtalyan Sivil Toplum Kuruluşu Wigwam Club’ın Avrupa’da sahip olduğu yaygın etkileşim ağı sayesinde, proje süresince ve sonucunda gerçekleştirilecek tanıtım faaliyetlerinin kırsal kalkınma ve turizm açısından da olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Ardından projenin İtalya ortağını temsilen Diego Santaliani ve Efrem Tassinato toplantıya online olarak katılıp, kurumları hakkında detaylı bilgi verdiler. Wigwam Club Italy’nin başkanı Efrem Tassinato, proje kapsamıyla sahip oldukları tecrübe ve birikimin örtüştüğünü, kurulan etkili işbirliğini, projenin başarıyla sonuçlandırılmasının ardından benzer alanlarda yürütülecek projelerde de sürdürmeyi arzu ettiklerini belirtti.

Adana Vali Yardımcısı Muzaffer Şahiner’de Adana’nın zengin yemek kültürünün ortaya çıkarılacağı ve Avrupa Birliği üye ülkeleriyle ortak projenin Adana’nın gelişiminde etkili stratejik hedeflere ulaşmaya katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ise üniversitelerin görev ve sorumluluk alanları içerisinde bu gibi projelere katkı sunmak olduğunu, böyle bir işbirliğinin üniversite açısından da oldukça değerli olduğunu vurguladı.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ise, Adana’nın gelişmeye açık ve markalaşma yolunda güçlü olduğu gastronomi alanındaki böyle bir projeye destek vermekten mutluluk duyduğunu, yerel yönetimlerin bu tip faaliyetleri desteklemesinin ortaya çıkacak sonuçların niteliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Çukurova Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Orak yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluk kapsamında bölgede yürütülen bütün projelere destek olduklarını, miras niteliğindeki yemeklerin ortaya çıkartılması projesinin oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Proje İletişim ve Yayım Sorumlusu, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait M. Say, proje kapsamı olarak, Adana’nın en güçlü yanlarından olan yemek kültürünü seçtiklerini ve uzun yıllardır benzeri alanda birçok faaliyet ve projeyle oluşturulan altyapıya ve belirlenen stratejik hedeflere katkı koymak istediklerini ifade etti.

Yemeğin kültürel bir öğe olarak Anadolu’nun eşsiz zenginliğini yansıttığını söyleyen Say, bununla birlikte kapsamı sadece yemek menülerine indirgemeden, ilişkili bütün kültürel öğelerle bir bütün olarak ele almayı amaçladıklarını belirtti.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Adana’nın unutulmaya yüz tutmuş yemek kültürü ortaya çıkarılıyor" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "30.09.2021" tarihinde "KÜLTÜR SANAT" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "KÜLTÜR SANAT" haberleri kategorisinde yer alan Adana’nın unutulmaya yüz tutmuş yemek kültürü ortaya çıkarılıyor başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
Yazın bitkileri sulamak için en doğru saat açıklandı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz...
Yazın bitkileri sulamak için en doğru saat açıklandı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz...
Sinema biletlerine yüzde 70’e kadar indirim
Sinema biletlerine yüzde 70’e kadar indirim
Son Haberler
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada;...
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden...
Okul servisleri denetlendi
Okul servisleri denetlendi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.