• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
13:52
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
13:06
Fatma Betül Sayan Kaya hakkında adli kontrol talebi
11:39
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya ifade için adliyede
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. ABD'nin Ukrayna'daki Büyükelçiliği, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santral saldırısını kınadı
Siyaset
Yayınlanma: 05 Mart 2022 - 06:47
Güncelleme: 05 Mart 2022 - 06:50

ABD'nin Ukrayna'daki Büyükelçiliği, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santral saldırısını kınadı

ABD'nin Ukrayna'daki Büyükelçiliği, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santral saldırısını kınadı, başlıklı haberin detayında; ABD'nin Ukrayna'daki Büyükelçiliği, Rus ordusunun Ukrayna'nın Energodar kentindeki Avrupa'nın en büyük nükleer santrali Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırısını kınadı.

Siyaset
05 Mart 2022 - 06:47
Güncelleme: 05 Mart 2022 - 06:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ukrayna'daki Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya Nukleer Santrali'nin, Rus askerlerinin Cuma günü saldırısına uğramasının ardından ABD'nin Ukrayna'daki Büyükelçiliği'nden Rusya'nın saldırısına kınama geldi. ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ne yaptığı saldırı bir savaş suçu olarak değerlendirilerek, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Avrupa'nın en büyük nükleer santralini bombalaması, terör saltanatını bir adım öteye taşıyor" ifadelerine yer verildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky saldırıyı, "nükleer terörizm" olarak nitelendirmişti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ise Rusya'nın eylemini, "nükleer terörizm" olarak nitelendirmiş ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) Ukrayna'nın tehlike altındaki nükleer tesislerini korumak için harekete geçmesi çağrısında bulunmuştu. Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal ise Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) ve Avrupa Birliği'ne (AB) Ukrayna'nın 5 nükleer santralinin tümüne müfettiş göndermeleri için çağrıda bulunmuştu.

Ukrayna insani koridorlar oluşturulması çağrısında bulundu

Ukrayna Güvenlik Konseyi, Rusya'ya çocukların, kadınların ve yaşlıların çatışmalardan kaçmalarını sağlamak için insani koridorlar oluşturma çağrısında bulundu. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Cuma günkü açıklamasında, savaşta 840'tan fazla çocuğun yaralandığını belirtti.

Bir gün öncesinde ise Ukrayna hükümeti, hayatını kaybeden çocuk sayısının 28'e yükseldiğini duyurmuştu. Ukraynalı yetkililer, ablukaya alınan kentteki durumu "felakete yakın" olarak nitelendirerek, koridorların düzenlenmesi için Kızıl Haç'tan yardım istemişti.

Öte yandan Rus birlikleri, cuma günü nükleer santral bölgesine saldırı düzenleyerek ele geçirmişti. Saldırının ardından ise santralde çıkan yangın, kısa bir süre sonra dünya genelinde nükleer felaket senaryolarını düşündürmüştü, fakat yangın söndürme çalışmalarının başarılı olduğu belirtilerek ve herhangi bir radyasyon tehdidinin olmadığının düşünüldüğü ifade edilmişti.




"ABD'nin Ukrayna'daki Büyükelçiliği, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santral saldırısını kınadı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "05.03.2022" tarihinde "Dünya" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "Dünya" haberleri kategorisinde yer alan ABD'nin Ukrayna'daki Büyükelçiliği, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santral saldırısını kınadı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahçeli’den ‘siyasette arınma’ açıklaması
Bahçeli’den ‘siyasette arınma’ açıklaması
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Son Haberler
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bursa Şehir Hastanesi’nde organ bağışı zirvesi
Bursa Şehir Hastanesi’nde organ bağışı zirvesi
ABD'den, NATO'nun doğu kanadında bombardıman uçaklarıyla tatbikat
ABD'den, NATO'nun doğu kanadında bombardıman uçaklarıyla tatbikat

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.