• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
13:52
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
13:06
Fatma Betül Sayan Kaya hakkında adli kontrol talebi
11:39
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya ifade için adliyede
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD'den 'referandum' sonrası ilk açıklama
Dünya
Yayınlanma: 25 Eylül 2017 - 22:02

ABD'den 'referandum' sonrası ilk açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) düzenlediği tartışmalı referanduma ilişkin, "Irak'ın toprak bütünlüğünün önemine" vurgu yapan bir açıklama yaptı.

Dünya
25 Eylül 2017 - 22:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABD'den 'referandum' sonrası ilk açıklama
Sözcü Sanders, Beyaz Saray'daki günlük basın brifinginde IKBY'nin düzenlediği tartışmalı referandum ve diğer dış politika gelişmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sanders, ABD yönetiminin referandumla ilgili pozisyonunu, "DEAŞ'ı ortadan kaldırmak ve İran'ı püskürtmek için birleşik bir Irak olmasını ümit ediyoruz" sözleriyle ortaya koydu.

Donald Trump yönetimi, bir süredir Irak'ın toprak bütünlüğüne ve DEAŞ'la mücadelenin sekteye uğratılmamasına vurgu yaparak söz konusu referandumun iptal edilmesi gerektiğini dile getiriyordu. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'ta ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada "her iki ülkenin de referanduma karşı olduğuna" vurgu yapılmıştı.

"KUZEY KORE'YE SAVAŞ İLAN ETMEDİK"
Öte yandan Sanders, bir soru üzerine ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerginliğin artmasıyla ilgili değerlendirmesinde, "Kuzey Kore'ye savaş ilan etmedik. Dürüstçe söylemek gerekirse bunu söylemek saçma." dedi.

Uluslararası sularda bir başka ülkeye ait bir uçağı vurmanın kesinlikle doğru olmayacağını vurgulayan Sanders, Güney Kore, Japonya ve bölgedeki diğer müttefiklerini korumaya devam edeceklerini ifade etti.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, ABD Başkanı Trump'ın kendilerine "savaş ilan ettiğini" iddia ederek, hafta sonu Kuzey Kore sınırında uçuş yapan Amerikan Hava Kuvvetlerine ait B-1B Lancer bombardıman uçaklarını vurmakla tehdit etmişti.

YENİ SEYAHAT KISITLAMALARI
Diğer yandan Sözcü Sanders, Trump yönetiminin dün açıkladığı ve 8 ülkeye yeni seyahat kısıtlamaları getiren kararıyla ilgili sorulara da cevap verdi.

"Seyahat düzenlemesinin yapılması, ülkelerin minimum şartları sağlamaları ve gerekli bilgi paylaşımını yapmalarıyla ilgilidir." ifadesini kullanan Sanders, İran, Yemen, Libya, Somali, Suriye, Kuzey Kore, Çad ve Venezuela'nın yer aldığı listenin bu güvenlik kontrolleri kriterlerine göre belirlendiğini savundu.

Yeni seyahat kısıtlamalarının, pazar günü süresi dolan "Trump'ın vize yasağı kararnamesinin" yerini alacağı ve 18 Ekim'de uygulanmaya başlayacağı bildirilmişti. Yeni kararın doğrudan bir seyahat yasağı olmamasına karşın getirdiği sıkı güvenlik kontrolleri sebebiyle söz konusu ülkelerden ABD'ye gelmek isteyen kişiler için zorlu bir vize süreci anlamına geleceği belirtiliyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Anne ile kızı ayı saldırısında hayatını kaybetti
Anne ile kızı ayı saldırısında hayatını kaybetti
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Kurtarma operasyonu sonuçsuz kaldı! Hızla Dünya’ya düşüyor
Kurtarma operasyonu sonuçsuz kaldı! Hızla Dünya’ya düşüyor
Öyle bir fotoğraf çekti ki...
Öyle bir fotoğraf çekti ki...
Son Haberler
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bursa Şehir Hastanesi’nde organ bağışı zirvesi
Bursa Şehir Hastanesi’nde organ bağışı zirvesi
Osmangazi’de Geçmişin Hatıraları Aynı Sofrada Canlandı
Osmangazi’de Geçmişin Hatıraları Aynı Sofrada Canlandı
Irkçı mesaj atan fenomen hakkında karar verildi
Irkçı mesaj atan fenomen hakkında karar verildi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.