• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
07:36
Haluk Levent tutuklandı
06:44
Boru döşeme gemisi 'Castorone' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
04:28
Marmaris'te '15 Temmuz' anma etkinliği
04:19
Çanakkale'de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti
04:16
Bodrum'da '15 Temmuz' anma etkinliği
03:23
Bakan Çiftçi: Bütün güvenlik birimlerimizle devletimizin güvenliği, milletimizin huzuru için teyakkuzdayız
03:06
15 Temmuz'un 10'uncu yılında İstanbul'daki camilerde sela okundu
02:20
Bursa'da yaban domuzu sürücü şehir merkezine indi
01:23
Denizli'de 15 Temmuz Hafıza Merkezi açıldı
01:14
Saraçhane'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi
01:08
Dünya Kupası’nda finalin adı belli oldu
00:53
Malatya'da otobüs bakım onarım atölyesinde yangın
00:51
Samsun'da 15 Temmuz anısına yürüyüş ve anma programı
00:32
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde 15 Temmuz anma programı
00:29
Pamukkale ve Hierapolis, 15 Temmuz'un 10'uncu yılında kırmızı-beyaz renklerle aydınlatıldı
00:27
Kayseri'de 15 Temmuz etkinliklerinde dev Türk bayrağı açıldı
00:18
İletişim Başkanı Duran: 15 Temmuz 10. yıl aktiviteleri bütün coşkusuyla devam etti
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. 34 öğrencinin zehirlendiği olayla ilgili okulda kek ve meyve suyu dağıtan Kızılay'dan açıklama
Haberler
Yayınlanma: 06 Ekim 2021 - 16:32
Güncelleme: 06 Ekim 2021 - 16:38

34 öğrencinin zehirlendiği olayla ilgili okulda kek ve meyve suyu dağıtan Kızılay'dan açıklama

34 öğrencinin zehirlendiği olayla ilgili okulda kek ve meyve suyu dağıtan Kızılay'dan açıklama, başlıklı haberin detayında; İzmir'in Buca ilçesinde bir okulda 34 öğrencinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmasının ardından öğrenci velileri, okulda kek ve meyve suyu dağıtan Türk Kızılay yetkililerini suçladı. Türk Kızılay ise yaptığı açıklamada ürünlerin bozuk olmadığını savunarak iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Haberler
06 Ekim 2021 - 16:32
Güncelleme: 06 Ekim 2021 - 16:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
34 öğrencinin zehirlendiği olayla ilgili okulda kek ve meyve suyu dağıtan Kızılay'dan açıklama
Edinilen bilgiye göre olay, dün Yıldız Mahallesi’nde bulunan Sevgi Ferit Akın Ortaokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre okulda öğrenim gören 34 öğrenci akşam saatlerinde mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti yaşadı. Bunun üzerine okula çok sayıda 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulanslara alınan öğrenciler Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hatalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede gözlem altında tutulan öğrencilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Kantindeki ürünlerden numune alındı

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Buca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri, okul kantinine gelerek, süt, tost ekmeği, sucuk, sosis, peynir ve diğer tost malzemeleri ile tüm yiyecek ve içeceklerden numune aldı. Alınan numuneler incelenmek üzere laboratuvara götürüldü.

Veliler Kızılay’ı suçladı

Öte yandan olayın yaşandığı gün Türk Kızılay Buca Şubesi yetkililerinin okulda gerçekleşen etkinlik kapsamında, öğrencilere meyve suyu, kek ve su dağıttığı öğrenildi. Zehirlenme vakasının Kızılay’ın dağıttığı ürünlerden meydana gelebileceği şüphesi üzerinde durduklarını söyleyen velilerden Atiye Yılmaz, "Dün okulda kek ve meyve suyu dağıtılmış ve çocuklar da zehirlenmiş. Benim çocuğum yiyip içmedi, iki saat boyunca burada korkusundan ağlamış. Titreyerek eve geldi çocuk. Ailelere çocuklarının zehirlendiği bilgisi de verilmedi. Üstelik dağıtılan ürünlerin neden tarihine bakılmıyor? Kızılay dün meyve suyu ve kek dağıtmış burada ama Kızılay’ın dağıttığı ürünlerden mi yoksa başka bir şey mi belli olmadığı söyleniyor. Benim çocuğum da bu ürünleri kullanmış olabilirdi. Bunun hesabını nasıl verecekler? Hastanedeki ailelerle de görüştüm. Arkadaşımın kızı hastaneden taburcu olmuş, durumu şu an iyi diye öğrendim" açıklamasında bulundu.

Kızılay’dan açıklama

Meydana gelen zehirlenme olayı ile ilgili açıklama yayımlayan Türk Kızılay Buca Şubesi ise suçlamaları reddetti. Yapılan açıklamada, "İzmir’in Buca İlçesinde bulunan ilk öğretim okullarında düzenlenen gezici sinema etkinliği sırasında Sevgi Fırat Akın İlköğretim Okulu’nda bazı öğrencilerin gıda zehirlenmesi şüphesi ile sağlık kontrolünden geçirilmesi üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı doğmuştur. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın okullarda gezici sinema projesi İzmir’in Buca İlçesinde bulunan ilköğretim okullarında sinema gösterimi yapılması planlanmıştır. Mülki idare amirlerinin talebi üzerine Kızılay Buca Şubesi tarafından öğrencilere kek ve meyve suyu ikramında bulunulmuştur. Bu kapsamda Buca ilçesinde etkinliğe katılan bin 190 çocuğa ikramda bulunulmuştur. İkram malzemeleri dağıtımdan bir gün önce Türkiye çapında şubeleri bulunan büyük bir toptancı marketten temin edilmiş olup, son kullanım tarihleri 2022 ve 2023 yıllarına kadardır. Buna ilişkin faturalar ve diğer belgeler İzmir Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir. Etkinliğe katılan çocuklardan bazılarının mide bulantısı gibi şikâyetleri üzerine okul müdürü okula sağlık ekiplerini çağırmış, sağlık kontrolünden geçirilen çocuklar tıbbi müdahalenin ardından taburcu edilmiştir. Okul yetkililerinin veli iletişim gruplarından çocukların şikâyetlerinin Kızılay’ın ikram malzemelerine bağlı olabileceği yönündeki iddiaları ise tamamen gerçek dışıdır. Tarım İlçe Müdürlüğü uzmanlarının yaptıkları ilk incelemelerde yaygın tüketimi bulunan tanınmış markalara ait ürünlerde sağlık açısından herhangi bir sakıncanın olmadığı anlaşılmıştır. Kızılay, bu bilgileri yayan kişiler hakkında Kurum’un itibarına verdikleri zarar nedeniyle yasal süreçleri başlatma hakkını da değerlendirmektedir. Yapılan ilk incelemenin ardından uzmanlar incelemelerini okul kantininde satılan ürünlere yöneltmişler ve kantindeki tüm ürünlerden numuneler alınmıştır. Tarım İlçe Müdürlüğü uzmanları bu çerçevedeki araştırmalarını sürdürmektedirler. Her yıl yaklaşık 30 milyon kişiye yurt içinde ve yurt dışında yardım malzemesi ulaştıran Kızılay, 153 yıllık kurum kültürünün bir uzantısı olarak her türlü titizliği göstermektedir. Kaldı ki çocuklara yönelik çalışmalarda özel bir hassasiyet gösterilmektedir. Kızılay, İzmir’de yaşanan üzücü olayla ilgili süreci yakından takip etmeye devam etmektedir. Varsa sorumluların açığa çıkartılması için uzmanlara her türlü destek verilmektedir" sözlerine yer verildi.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"34 öğrencinin zehirlendiği olayla ilgili okulda kek ve meyve suyu dağıtan Kızılay’dan açıklama" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "06.10.2021" tarihinde "ASAYİŞ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ASAYİŞ" haberleri kategorisinde yer alan 34 öğrencinin zehirlendiği olayla ilgili okulda kek ve meyve suyu dağıtan Kızılay’dan açıklama başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Haluk Levent tutuklandı
Haluk Levent tutuklandı
Boru döşeme gemisi 'Castorone' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
Boru döşeme gemisi 'Castorone' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
Marmaris'te '15 Temmuz' anma etkinliği
Marmaris'te '15 Temmuz' anma etkinliği
Çanakkale'de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti
Çanakkale'de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti
Son Haberler
Haluk Levent tutuklandı
Haluk Levent tutuklandı
Boru döşeme gemisi 'Castorone' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
Boru döşeme gemisi 'Castorone' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor...
Marmaris'te '15 Temmuz' anma etkinliği
Marmaris'te '15 Temmuz' anma etkinliği
Çanakkale'de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti
Çanakkale'de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti
Bodrum'da '15 Temmuz' anma etkinliği
Bodrum'da '15 Temmuz' anma etkinliği
Bolvadin'de öğrencilere jandarma tarafından trafik eğitimi verildi
Bolvadin'de öğrencilere jandarma tarafından trafik eğitimi verildi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.